Забелешка: Ако имате инсталирано Outlook 2003 или повисока верзија, ви препорачуваме да користите овој метод за да го направите вашиот преголем OST датотека наместо тоа. Во спротивно, ве молиме, користете го методот во ова упатство.

Ако вашиот OST датотеката е создадена од Microsoft Outlook 2002 или пониски верзии, а нејзината големина достигнува или надминува 2 GB, ќе наидете на преголеми OST проблем со датотека и не може да работи со OST датотека повеќе. Во таков случај, можете да користите DataNumen Exchange Recovery да се подели преголемата OST датотека во неколку помали PST-датотеки што се помалку од 2 GB и компатибилни со Outlook 2002 и пониски верзии. Потоа, можете да користите Outlook 2002 или пониски верзии за да ги отворите поделените PST-датотеки една по една и да пристапите до нивните податоци без никакви проблеми.

Start DataNumen Exchange Recovery.

Забелешка: Пред да се подели преголемата OST датотека со DataNumen Exchange Recovery, затворете го Microsoft Outlook и која било друга апликација што може да пристапи или да ја измени OST датотека.

Оди до празно табот, а потоа изберете ја следната опција:
празно
и поставете го ограничувањето на големината на вредност помала од 2 GB. Препорачливо е да користите вредност што е само дел од 2 GB, така што вашата PST-датотека нема да достигне 2 GB повторно наскоро, на пример, 1000MB. Забележете дека единицата е MB.

Врати се назад празно табот.

Изберете преголеми OST датотека што треба да се подели:

празно

Можете да внесете преголеми димензии OST име на датотека директно или кликнете на Погледни ги копчето за прелистување и изберете OST досие. Можете исто така да кликнете на Најди копче за да се најде преголемата големина OST датотеката да се подели на локалниот компјутер.

Стандардно, кога DataNumen Exchange Recovery го скенира и дели изворот преголем OST датотека во неколку помали PST-датотеки, првата поделена PST-датотека е именувана xxxx_fixed.pst, втората е xxxx_fixed_1.pst, третата е xxxx_fixed_2.pst и така натаму, каде xxxx е името на изворот преголем OST досие. На пример, за големината на изворот OST извор на датотека.ost, стандардно, првата поделена PST-датотека ќе биде Source_fixed.pst, а втората ќе биде Source_fixed_1.pst, а третата ќе биде Source_fixed_2.pst, итн.

Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

празно

Можете да го внесете името на датотеката на излезната PST директно или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете го името на датотеката PST.

Бидејќи имаме инсталирано само Outlook 2002 или пониски верзии, треба да го поставиме форматот на излезната PST-датотека на „Outlook 97-2002“ во комбо празно покрај полето за уредување на излезната датотека. Ако го поставите форматот на „Автоматско определување“, тогаш DataNumen Exchange Recovery ќе генерира излезна PST-датотека компатибилна со Outlook инсталирана на локалниот компјутер.

Кликнете на Start Поправка копче, и DataNumen Exchange Recovery ќе сtarскенирање на изворот преголем OST датотека, враќање и собирање на податоците во неа, а потоа ставање во нова поделена PST-датотека чие име е поставено во Чекор 5. Ние ќе го користиме Source_fixed.pst како пример.

Кога големината на Source_fixed.pst ќе ја достигне поставената граница во Чекор 2, DataNumen Exchange Recovery ќе создаде втора нова PST-датотека наречена Source_fixed_1.pst и обидете се да ги ставите преостанатите податоци во таа датотека.

Кога втората датотека повторно го достигне поставениот лимит, DataNumen Exchange Recovery ќе создаде трета нова PST-датотека наречена Source_fixed_2.pst за да ги собере преостанатите податоци итн.

Во тој процес, лентата за напредок
DataNumen Access Repair Бар напредок

соодветно ќе напредуваат за да укажат на поделениот напредок.

После процесот на поделба, доколку некои податоци се успешно пренесени во поделените PST-датотеки, ќе видите поле со порака како оваа:
празно

Сега можете да ги отворите поделените PST-датотеки една по една со Microsoft Outlook 2002 или пониски верзии. И ќе ги најдете сите податоци за оригиналот преголеми OST датотеката се шири меѓу овие поделени PST-датотеки.

Забелешка: Демо-верзијата ќе го прикаже следното поле за пораки за да го означи успехот на процесот на поделба:

празно

Потоа можете да ги отворите поделените PST-датотеки со Microsoft Outlook 2002 или пониски верзии. Сепак, за секоја порака и прилог во поделените PST-датотеки, нивната содржина ќе биде заменета со следниве демо-информации:

празно

За да ја добиете вистинската содржина, ве молиме нарачајте ја целосната верзија.