Зошто DataNumen SQL Recovery?


# 1 Обнова
стапка

10+ милиони
Корисници

20+ години од
искуство

100% задоволство
Гарантира

Закрепнете многу повеќе од нашите конкуренти


Стапката на закрепнување е мost важен критериум на производ за обновување на SQL. Врз основа на нашите сеопфатни тестови, DataNumen SQL Recovery има најдобра стапка на закрепнување, многу подобро од кој било друг конкурент на пазарот!

Просечна стапка на закрепнување

Табела за споредба

Дознајте повеќе за тоа како DataNumen SQL Recovery ја пуши конкуренцијата

Сведоштва на нашите клиенти

Исклучително едноставна интерфејс


Решение за следење на вообичаени грешки и проблеми во SQL Server Датотека МДФ


решенија

ПОВЕЌЕ


Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Главни карактеристики во DataNumen SQL Recovery v6.0Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Користење DataNumen SQL Recovery да се опорави корумпирани SQL Server Бази на податоци


Кога вашиот SQL Server МДФ-датотеките се оштетени или оштетени и не можете да ги отворате нормално, можете да ги користите DataNumen SQL Recovery да ги скенира датотеките МДФ и да поврати што е можно повеќе податоци од нив.

Start DataNumen SQL Recovery.

DataNumen SQL Recovery

Забелешка: Пред да ги вратите сите оштетени или оштетени датотеки со МДФ со DataNumen SQL Recovery, затворете ги сите други апликации што можат да ги менуваат датотеките на МДФ.

Изберете ја оштетената или оштетена датотека МДФ што треба да се поправи.

Изберете изворна датотека

Можете директно да го внесете името на датотеката МДФ или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја датотеката. Можете исто така да кликнете на Најди копче за да ја пронајдете датотеката МДФ што треба да се поправи на локалниот компјутер.

Ако има една или повеќе NDF-датотеки поврзани со оштетената MDF-датотека, тогаш можете да ги додадете и нив:

Изберете извор NDF-датотека

Ако го знаете форматот на оштетената изворна датотека МДФ, тогаш можете да ја наведете:
Изберете формат на извор

Ако не го наведете форматот, тогаш по дифолт, DataNumen SQL Recovery ќе се обиде да ја анализира изворната датотека МДФ и да го одреди форматот автоматски.

По дифолт, DataNumen SQL Recovery ќе ја зачува фиксната MDF-датотека во нова датотека со име xxxx_fixed.mdf, каде xxxx е името на изворната MDF-датотека. На пример, за изворна MDF-датотека Damaged.mdf, стандардното име за фиксната датотека ќе биде Damaged_fixed.mdf. Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

Изберете Датотека за дестинација

Можете директно да го внесете името на фиксната датотека или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја фиксната датотека.

По процесот на закрепнување, можете да start SQL Server Студио за управување и пристап до соодветната обновена база на податоци.

Кликнете на Start Обнова копче, DataNumen SQL Recovery ќе поттикне „Поврзи се со SQL Server"дијалог прозорец, како подолу:

Поврзи се на SQL Server Кутија за дијалог

Треба да го поставите Име на серверот Проверка за SQL Server пример на локалниот или оддалечениот компјутер, потоа кликнете на копчето "OK". Потоа DataNumen SQL Recovery ќе сtarскенирање и поправка на изворната датотека МДФ. Лента за напредок

Бар напредок

ќе укаже на напредокот на закрепнување.

По процесот на обновување, ако изворната МДФ-датотека може успешно да се врати, ќе видите поле со порака како оваа:

Кутија за пораки за успех

Сега тиtart SQL Server Студио за управување и пристап до податоците во обновената база на податоци МДФ.

Повеќе информации


DataNumen SQL Recovery 6.0 е објавен на 22 јуни 2021 година

 • Поддршка за запомнување на поставките за конекција.
 • Поддршка за враќање на примарните клучеви.
 • Поддршка за враќање на неподносливиот имот на колоната.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 5.9 е објавен на 3-ти мај 2021 година

 • Поддршка на повеќе јазици во GUI.
 • Поддржувајте шпански, француски, германски, италијански, португалски, руски, јапонски, корејски и поедноставен кинески.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 5.4 е објавен на 15 декември 2020 година

 • Автоматско проверување на ажурирањата на производите.
 • Автоматска надградба до најновата верзија.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 5.2 е објавен на 2 ноември 2020 година

 • Подобрете ја стапката на наплата.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 5.1 е објавен на 11 јули 2020 година

 • поддршка SQL Server 2019.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 5.0 е објавен на 5 јуни 2020 година

 • Подобрете ја брзината на закрепнување.
 • Подобрете ја стапката на наплата.
 • Елиминирајте ги бескорисните предмети.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 4.5 е објавен на 25 април 2020 година

 • Подобрете ја стапката на наплата.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 4.4 е објавен на 9 март 2020 година

 • Поддршка за враќање на XML податоци.
 • Подобрете ја брзината на закрепнување.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 4.3 е објавен на 31 декември 2019 година

 • Подобрете ја стапката на наплата.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 4.2 е објавен на 8 септември 2019 година

 • Подобрете ја брзината на закрепнување.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 4.1 е објавен на 11 април 2019 година

 • Редизајн на серискиот мотор за враќање.
 • Поддршка за зачувување на дневникот за серија за обновување.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 4.0 е објавен на 8 декември 2018 година

 • Поддршка за враќање прегледи, активирачи, правила и стандардни вредности.
 • Поддршка за враќање на зачуваните процедури, скаларните функции, функциите вградени во вредноста на табелата и функциите вредни на повеќеслојни во табелата.
 • Поддршка за враќање и дешифрирање на шифрирани предмети.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 3.2 е објавен на 10 октомври 2018 година

 • Поддршка за враќање на индекси.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 3.0 е објавен на 15

 • Подобрете ги перформансите при обработка на огромни податоци.
 • Намалете ја потрошувачката на меморија при обработка на огромни податоци.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.8 е објавен на 6 март 2018 година

 • поддршка SQL Server 2017
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.7 е објавен на 26 март 2017 година

 • поддршка SQL Server 2016.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.6 е објавен на 3 февруари 2017 година

 • Поддршка за да поправите повеќе грешки во базата на податоци.
 • Подобрете ги перформансите.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.5 е објавен на 12 февруари 2016 година

 • Подобрете ја брзината на закрепнување.
 • Намалете ја потрошувачката на меморија.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.4 е објавен на 1 октомври 2014 година

 • Подобрете ја брзината на закрепнување.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.3 е објавен на 12 година

 • Поддршка за враќање на податоците од MDF / NDF од неоштетени или оштетени датотеки VMWare VMDK (Виртуелен машински диск) (* .vmdk), Виртуелен компјутер VHD (Виртуелен хард диск) датотеки (* .vhd), Датотеки со вистинска слика Acronis (* .tib), Нортон Г.ost датотеки (* .gho, * .v2i), датотеки за Windows NTBackup (*.bkf), ISO-датотеки со слики (* .iso) и Неро-датотеки со слики (* .nrg).
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.2 е објавен на 18 март 2014 година

 • Подобрете ја точноста на обновување.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.1 е објавен на 9 јануари 2014 година

 • поддршка SQL Server 2014.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 2.0 е објавен на 7 декември 2013 година

 • Подобрете ја брзината на закрепнување.
 • Намалете ја потрошувачката на меморија за време на процесот на враќање.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen SQL Recovery 1.1 е објавен на 3 август 2013 година

 • Поддршка за излезна датотека во формат МДФ.
 • Подобрете ја брзината на закрепнување.
 • Намалете ја потрошувачката на меморија за време на процесот на враќање.

DataNumen SQL Recovery 1.0 е објавен на 11 година

 • поддршка SQL Server 2005, 2008, 2008 година R2, 2012 година.
 • Поддршка за враќање на структурата и податоците во табелите.
 • Поддршка за враќање на сите типови на податоци, освен за типот XML.
 • Поддршка за враќање на редок колона.
 • Поддршка за враќање на избришаните записи.
 • Поддршка за враќање на повеќе датотеки, вклучувајќи MDF-датотека и нејзините поврзани датотеки NDF.
 • Поддршка за поправка на МДФ-датотеки на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн.
 • Поддршка за поправка на датотеки со МДФ.
 • Интегриран со школка со Виндоус, за да можете лесно да поправите датотека МДФ со контекстното мени (десен клик) на Windows Explorer.
 • Поддржете операција за влечење и испуштање.
 • Параметри за командна линија за поддршка (брза ДОС).