Зошто DataNumen Disk Image?


# 1 Обнова
стапка

10+ милиони
Корисници

20+ години од
искуство

100% задоволство
Гарантира

Сведоштва на нашите клиенти

Исклучително едноставна интерфејс


Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Главни карактеристики во DataNumen Disk Image v2.2


 • Поддржете ги сите видови дискови и дискови.
 • Поддршка за Windows 95/98 / ME / NT / 2000 / XP / Visa / 7/8 / 8.1 / 10 и Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019.
 • Поддршка за враќање на податоците за сликата назад во дисковите.
 • Поддршка за клонирање на податоци од оштетени медиуми.
 • Поддршка за замена на оштетените сектори со наведени податоци.
 • Поддршка за клонирање на повеќе дискови и дискови во серија.
 • Идеално е да се користи како компјутерска форензичка алатка и алатка за електронско откривање (или е-откривање, eDiscovery).

Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Користење DataNumen Disk Image да креирате слики за дискови и дискови


со DataNumen Disk Image, можете да креирате слики за дискови и дискови, за различни намени, како што се бекап, обновување, форензика и враќање на податоци.

Start DataNumen Disk Image:

DataNumen Disk Image

Забелешка: Пред да креирате слики на диск или диск со DataNumen Disk Image, затворете ги сите други апликации.

Изберете го уредот или дискот чија слика ќе се создаде:

Изберете Диск или Диск

Ако сте вклучиле USB-уред, но не можете да го видите во списокот на дискови или дискови. Можете да кликнете на освежување копче и обидете се повторно.

Следно, поставете го името на датотеката за излезна слика:

Изберете излезна датотека

Можете директно да го внесете името на датотеката со слика или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја датотеката со слика.

Кликнете на Start Клон копче, и DataNumen Disk Image ќе сtart клонирање на податоците во наведениот уред или диск, а потоа зачувајте ги во излезната датотека со слики. Лента за напредок

Бар напредок

ќе укаже на напредокот на клонот.

По процесот на клонирање, ако датотеката со слика е креирана успешно, ќе видите поле со порака како оваа:

Кутија за пораки за успех

Сега можете да ја користите сликата на дискот за различни намени, вклучувајќи:

 1. Користете го како резервна копија на оригиналниот диск или диск.
 2. Вратете ја сликата назад до оригиналниот диск или диск, или во друг диск или диск.
 3. Вратете ги податоците од сликата.
 4. Изведете форензичка анализа на податоци на сликата.

Повеќе информации


DataNumen Disk Image 2.2 е објавен на 24 декември 2020 година

 • Автоматско проверување на ажурирањата на производите.
 • Автоматска надградба до најновата верзија.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Disk Image 2.0 е објавен на 9 ноември 2020 година

 • Подобрете ги перформансите.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Disk Image 1.9 е објавен на 14 јуни 2020 година

 • Подобрете ги перформансите.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Disk Image 1.8 е објавен на 1-ви февруари 2019 година

 • Подобрете ја функцијата за враќање на дискот.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen Disk Image 1.6 е објавен на 12 декември 2016 година

 • Подобрете ги перформансите.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Disk Image 1.5 е објавен на 18 јануари 2015 година

 • Поддршка за враќање на сликите во дискови.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen Disk Image 1.1 е објавен на 21 октомври 2014 година

 • Подобрете ја брзината на клонот.
 • Додадете статистички информации за процесот на клонирање.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen Disk Image 1.0 е објавен на 9 септември 2014 година

 • Поддржете ги сите видови дискови и дискови.
 • Поддржете ги Windows 95, 98, ME, NT, 2000, XP, Vista, 7, 8 и Server 2003/2008/2012.
 • Поддршка за клонирање на податоци од оштетени медиуми.
 • Поддршка за замена на оштетените сектори со наведени податоци.
 • Поддршка за клонирање на повеќе дискови и дискови во серија.
 • Идеално е да се користи како компјутерска форензичка алатка и алатка за електронско откривање (или е-откривање, eDiscovery).