Зошто DataNumen DBF Repair?


# 1 Обнова
стапка

10+ милиони
Корисници

20+ години од
искуство

100% задоволство
Гарантира

Сведоштва на нашите клиенти

Исклучително едноставна интерфејс


Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Главни карактеристики во DataNumen DBF Repair v2.9


 • Поддршка за Windows 95/98 / ME / NT / 2000 / XP / Visa / 7/8 / 8.1 / 10 и Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019.
 • Поддржете ги сите верзии на DBF база на податоци, вклучувајќи dBASE III, dBASE IV, dBASE 5 за дос, dBASE 5 за Windows, FoxBase, FoxPro, Visual FoxPro, итн.
 • Поддршка за поправка DBF датотеки со полиња за белешки или бинарни податоци зачувани во датотеки DBT или FPT.
 • Поддршка за поделба на DBF датотека кога нејзината големина достигнува однапред дефинирана граница, особено, поддршка за разделување на преголеми 2 GB DBF додадени фајлови.
 • Поддршка за разделување на табелата кога нејзиниот број на полиња достигнува однапред дефиниран максимален број на полиња.
 • Поддршка да се поправи DBF датотеки на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн.
 • Поддршка за поправка на серија од DBF додадени фајлови.
 • Поддршка за наоѓање и избор на DBF датотеки што треба да се поправат на локалниот компјутер.
 • Може да се користи како компјутерска форензичка алатка и алатка за електронско откривање (или е-откривање, eDiscovery).
 • Поддржете интеграција со Windows Explorer, за да можете да ја поправите DBF датотека со контекстното мени на Windows Explorer лесно.
 • Поддржете операција за влечење и испуштање.
 • Параметри за командна линија за поддршка (брза ДОС).

Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Користење DataNumen DBF Repair да се опорави оштетениот DBF Бази на податоци


Кога вашата база на податоци dBase, FoxBase, FoxPro и Visual FoxPro (.dbf датотеки) се оштетени или оштетени и не можете да ги отворите нормално, можете да ги користите DataNumen DBF Repair за скенирање на dbf датотеки и вратете ги податоците од датотеките што е можно повеќе.

Start DataNumen DBF Repair.

DataNumen DBF Repair

Забелешка: Пред да закрепнете оштетено или расипано dbf датотека со DataNumen DBF Repair, затворете ги сите други апликации што можат да ги изменат dbf датотека.

Изберете го оштетениот или расипан dbf датотека што треба да се поправи:

Изберете изворна датотека

Можете да го внесете dbf име на датотека директно или кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја датотеката. Можете исто така да кликнете на Најди копче за наоѓање на dbf датотеката што треба да се поправи на локалниот компјутер.

Во комбо кутија Изберете формат на изворна датотека, исто така можете да го изберете форматот на изворот dbf досие. Во моментов се поддржани следниве формати:

dBASE III
г ОСНОВА IV
dBASE 5
FoxBase
FoxPro 2.0
FoxPro 2.5
FoxPro 2.6
Визуелен ФоксПро

Стандардно, форматот е поставен на „Автоматско откривање“ така што DataNumen DBF Repair ќе го открие форматот на изворот dbf датотека и излез на фиксниот според откриениот формат. Меѓутоа, ако вашата апликација не може успешно да ја отвори излезната датотека, тогаш можете да го наведете форматот што ќе го присили DataNumen DBF Repair да ја генерирате датотеката во формат што е компатибилен со вашата апликација.

По дифолт, DataNumen DBF Repair ќе го зачува фиксниот dbf база на податоци во нова датотека со име xxxx_fixed.dbf, каде xxxx е името на изворот dbf досие. На пример, за изворот dbf досие Оштетено.dbf, стандардното име за фиксната датотека ќе биде Damaged_fixed.dbf. Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

Изберете Датотека за дестинација

Можете директно да го внесете името на фиксната датотека или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја фиксната датотека.

Кликнете на Start Поправка копче, и DataNumen DBF Repair ќе сtarскенирање и поправка на изворот dbf досие. Лента за напредок

Бар напредок

ќе укаже на напредокот на поправката.

По процесот на поправка, ако изворот dbf базата на податоци може успешно да се санира, ќе видите поле со порака како оваа:

Кутија за пораки за успех

Сега можете да го отворите фиксниот dbf датотека со соодветните апликации.

Повеќе информации


DataNumen DBF Repair 2.9 е објавен на 4 година

 • Поддршка на повеќе јазици во GUI.
 • Поддржувајте шпански, француски, германски, италијански, португалски, руски, јапонски, корејски и поедноставен кинески.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen DBF Repair 2.4 е објавен на 23 декември 2020 година

 • Автоматско проверување на ажурирањата на производите.
 • Автоматска надградба до најновата верзија.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen DBF Repair 2.2 е објавен на 6 ноември 2020 година

 • Подобрете ја стапката на наплата.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen DBF Repair 2.1 е објавен на 10 ноември 2019 година

 • Редизајнирајте го моторот за поправка на серии.
 • Поддршка за зачувување на дневникот за поправка на серии.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen DBF Repair 2.0 е објавен на 24 август 2013 година

 • Поддржете ги Windows 7 и 8.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen DBF Repair 1.6 е објавен на 24 март 2008 година

 • Поддршка за поделба на DBF датотека кога нејзината големина достигнува однапред дефинирана граница.
 • Поддржете Виндоус Виста.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen DBF Repair 1.5 е објавен на 12 јули 2006 година

 • Поддршка за наоѓање и избор на DBF датотеки што треба да се поправат на локалниот компјутер.
 • Додадете повеќе контроли за враќање на датотеката DBT / FPT.
 • Подобрете ја ефикасноста на моторот за обновување.

DataNumen DBF Repair 1.4 е објавен на 5 декември 2005 година

 • Поддршка за разделување на табелата кога нејзиниот број на полиња достигнува однапред дефиниран максимален број на полиња.
 • Подобрете го механизмот за пријавување грешки.
 • Поддршка за враќање на бинарни полиња.
 • Поправи некои мали грешки.