Зошто DataNumen Excel Repair?


# 1 Обнова
стапка

10+ милиони
Корисници

20+ години од
искуство

100% задоволство
Гарантира

Закрепнете многу повеќе од нашите конкуренти


Стапката на закрепнување е мost важен критериум на производ за обновување на Excel. Врз основа на нашите сеопфатни тестови, DataNumen Excel Repair има најдобра стапка на закрепнување, многу подобро од кој било друг конкурент на пазарот!

Просечна стапка на закрепнување

Табела за споредба

Дознајте повеќе за тоа како DataNumen Excel Repair ја пуши конкуренцијата

Сведоштва на нашите клиенти

Исклучително едноставна интерфејс


Решение за следење на вообичаени грешки и проблеми во датотеката во Excel


решенија

ПОВЕЌЕ


Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Главни карактеристики во DataNumen Excel Repair v3.6


 • Поддршка за Windows 95/98 / ME / NT / 2000 / XP / Visa / 7/8 / 8.1 / 10 и Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019.
 • Поддршка за фиксирање на датотеки Excel xls, xlw и xlsx во Excel верзии 3, 4, 5, 95, 97, 2000, XP, 2003, 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и Excel за Office 365 формати.
 • Датотеки за поддршка генерирани од Excel за Windows и Mac.
 • Поддршка за враќање на податоците за ќелиите во датотеките на Excel.
 • Поддршка за враќање на формулите, вклучувајќи споделена формула и формула внесена во низата.
 • Поддршка за враќање на стандардни формати и прилагодени формати за ќелиите и формулите.
 • Поддршка за поправка на датотеки на Excel на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн.
 • Поддршка за поправка на датотеки во Excel.
 • Може да се користи како компјутерска форензичка алатка и алатка за електронско откривање (или е-откривање, eDiscovery).
 • Поддржете интеграција со Windows Explorer, за да можете лесно да ги поправите датотеките xls и xlsx со контекстното мени на Windows Explorer.
 • Поддржете операција за влечење и испуштање.
 • Поддршка за извршување на обновување на Excel преку параметрите на командната линија.

Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Користење DataNumen Excel Repair за враќање на корумпирани датотеки во Excel


Кога вашите датотеки Microsoft Excel .xls, .xlw и .xlsx се оштетени или оштетени од различни причини и не можете успешно да ги отворите со Excel, можете да ги користите DataNumen Excel Repair да се реши проблемот. Scanе ја скенира оштетената датотека и ќе генерира нова датотека без грешки за вас.

Start DataNumen Excel Repair.

DataNumen Excel Repair

Забелешка: Пред да ја вратите секоја оштетена или оштетена датотека Excel со DataNumen Excel Repair, затворете ги сите други апликации што можат да ја изменат датотеката. И, ве молиме, затворете го и Microsoft Excel.

Изберете ја оштетената или оштетена датотека Excel да се поправи:

Изберете изворна датотека

Можете да го внесете името на датотеката Excel директно или да кликнете на Прелистајте и изберете датотека копче за прелистување и изберете ја датотеката.

По дифолт, DataNumen Excel Repair ќе ја зачува фиксната датотека Excel во нова датотека со име xxxx_fixed.xls за датотека .xls и xxxx_fixed.xlsx за датотека .xlsx, каде xxxx е името на изворната датотека Excel. На пример, за изворна датотека Excel Damaged.xls, стандардното име за фиксната датотека ќе биде Damaged_fixed.xls. Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

Изберете Датотека за дестинација

Можете директно да го внесете името на фиксната датотека или да кликнете на Прелистајте и изберете датотека копче за прелистување и изберете ја фиксната датотека.

Кликнете на Start Поправка копче, и DataNumen Excel Repair ќе сtarскенирање и поправка на изворната датотека Excel.

Бар напредок

ќе укаже на напредокот на поправката.

По процесот на поправка, ако изворната датотека Excel може успешно да се поправи, ќе видите поле со порака како оваа:

Кутија за пораки за успех

Сега можете да ја отворите фиксната датотека Excel со Microsoft Excel.

Повеќе информации


DataNumen Excel Repair 3.6 е објавен на 4 март 2021 година

 • Поддршка на повеќе јазици во GUI.
 • Поддржувајте шпански, француски, германски, италијански, португалски, руски, јапонски, корејски и поедноставен кинески.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Excel Repair 3.1 е објавен на 11 декември 2020 година

 • Автоматско проверување на ажурирањата на производите.
 • Автоматска надградба до најновата верзија.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Excel Repair 2.9 е објавен на 2 ноември 2020 година

 • Подобрете ја стапката на наплата.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Excel Repair 2.8 е објавен на 16 октомври 2019 година

 • Подобрете ја стапката на наплата.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Excel Repair 2.7 е објавен на 16 септември 2019 година

 • Подобрете ги перформансите за обновување.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Excel Repair 2.6 е објавен на 8 јуни 2019 година

 • Користете АИ технологија за да ја анализирате датотеката.
 • Редизајнирајте го моторот за поправка на серии.
 • Поддршка за зачувување на дневникот за поправка на серии.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Excel Repair 2.4 е објавен на 21 јануари 2019 година

 • Поддржете го Excel 2019.
 • Подобрете го моторот за обновување.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen Excel Repair 2.3 е објавен на 20

 • Поддржете ги Excel 2016 и Excel за Office 365.
 • Подобрете го обновувањето на формулите.
 • Подобрете ги перформансите за обновување.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen Excel Repair 2.2 е објавен на 24 декември 2015 година

 • Подобрете ги перформансите за обновување.
 • Поправете некои грешки.

DataNumen Excel Repair 2.1 е објавен на 7 септември 2013 година

 • Поддршка за враќање на споделената формула и формулата внесена во низата.
 • Поддршка за враќање на формат на број на ќелии.
 • Поправи некои мали грешки.

DataNumen Excel Repair 2.0 е објавен на 22 јуни 2013 година

 • Поддржете формати на Excel 2007, 2010 и 2013 година.
 • Променете го корисничкиот интерфејс на апликацијата.

DataNumen Excel Repair 1.4 е објавен на 23 година

 • Подобрете го корисничкиот интерфејс.

DataNumen Excel Repair 1.2 е објавен на 10 февруари 2004 година

 • Поддршка за враќање на формулите.
 • Поддршка за враќање на имињата на работниот лист.

DataNumen Excel Repair 1.1 е објавен на 5 ноември 2003 година

 • Подобрете ја брзината и точноста на обновување на податоците на Excel.
 • Направете ја најавната порака попрецизна.

DataNumen Excel Repair 1.0 е објавен на 5

 • Поддршка за фиксирање датотеки xls и xlw во формати на Excel верзија 3, 4, 5, 95, 97, 2000, XP, 2003.
 • Поддршка за поправка на датотеки на Excel на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн.
 • Поддршка за поправка на датотеки во Excel.
 • Поддржете интеграција со Windows Explorer, за да можете лесно да ја поправите xls-датотеката со контекстното мени на Windows Explorer.
 • Поддржете операција за влечење и испуштање.
 • Параметри за командна линија за поддршка (брза ДОС).