Во моментов бараме посветен и квалификуван инженер за претпродажба за да се приклучи на нашиот растечки тим. Инженерот ќе игра клучна улога во поддршката на продажниот тим преку обезбедување техничка експертиза, знаење за производот и приспособени решенија за потенцијалните клиенти. Идеалниот кандидат ќе поседува исклучителни комуникациски вештини и вештини за решавање проблеми, како и длабоко разбирање на нашите производи и услуги за обновување податоци. Оваа позиција бара силна способност за градење и одржување на односи и со внатрешните и со надворешните засегнати страни додека се справуваме со техничките предизвици и ја покажуваме вредноста на нашите решенија.

Клучни одговорности:

  1. Соработувајте со продажниот тим за да ги идентификувате барањата на клиентите, да ги разберете нивните деловни цели и да обезбедите приспособени демонстрации и презентации на производи.
  2. Развијте и одржувајте длабоко разбирање за производите, услугите и решенијата специфични за индустријата [Име на компанијата] за ефикасно справување со точките на болка кај клиентите.
  3. Дејствувајте како техничка врска помеѓу продажниот тим, клиентите и внатрешните тимови, обезбедувајќи непречена комуникација и беспрекорни транзиции во текот на процесот на продажба.
  4. Креирајте и испорачувајте привлечни технички предлози, доказ за концепти и анализи на рентабилност за да ја прикажете вредноста на нашите решенија за потенцијалните клиенти.
  5. Обезбедете технички насоки и поддршка за време на циклусот на продажба, адресирање на прашања, грижи и приговори на клиентите.
  6. Останете во тек со трендовите во индустријата, новите технологии и конкурентниот пејзаж за да се осигурате дека [Име на компанијата] останува во првите редови на иновациите.
  7. Учествувајте на саеми, конференции и вебинари за претставување на [Име на компанијата] и подобрување на видливоста на брендот.

Потребно:

  1. Диплома по инженерство, компјутерски науки, информатичка технологија или поврзана област.
  2. Минимум 3 години искуство во претпродажба, технички консалтинг или слична улога.
  3. Силно познавање на решенија, технологии и трендови на пазарот [специфични за индустријата.
  4. Исклучителни комуникациски и презентациски вештини, со способност да се објаснат сложените концепти и на техничката и на не-техничката публика.
  5. Покажана способност за управување со повеќе проекти, давање приоритет на задачите и исполнување на роковите во брзо опкружување.
  6. Силни аналитички вештини и вештини за решавање проблеми, со фокус на задоволството на клиентите.
  7. Умешен во Microsoft Office Suite, CRM софтвер и други релевантни алатки.
  8. Подготвеност за патување по потреба за поддршка на продажните активности и настани.