Rreth Skedarit të Dosjeve Personale të Outlook (PST)

Skedari i dosjeve personale, me një shtrirje skedari prej .PST, përdoret nga produkte të ndryshëm të komunikimit ndërpersonal të Microsoft, përfshirë Microsoft Exchange Client, Windows Messaging dhe të gjitha versionet e Microsoft Outlook. PST është shkurtesa për "Tabela e Magazinimit Personal".

Për Microsoft Outlook, të gjitha sendet, përfshirë mesazhet e postës, dosjet, fosts, takimet, kërkesat për takime, kontaktet, listat e shpërndarjes, detyrat, kërkesat për detyra, revistat, shënimet, etj ruhen lokalisht në skedarin përkatës .pst, i cili normalisht ndodhet në një dosje të paracaktuar.

Për Windows 95, 98 dhe ME, dosja është:

disku: WindowsApplication DataMicrosoftOutlook

or

disku: Emri i përdoruesit të WindowsProfiles Përcaktimet lokale Vendimi i të dhënave të aplikacionitMicrosoftOutlook

Për serverin Windows NT, 2000, XP dhe 2003, dosja është:

disku: Dokumentet dhe Cilësimet Emri i përdoruesit Cilësimet Lokale Të Dhënat e Aplikimit MicrosoftOutlook

or

disku: Dokumentet dhe Cilësimet Emri i përdoruesit Data e aplikimitMicrosoftOutlook

Për Windows Vista ose 7, dosja është:

disku: Emri i përdoruesit i përdoruesitAppDataLocalMicrosoftOutlook

Për Windows 8, dosja është:

drive: Përdoruesit AppDataLocalMicrosoftOutlook

or

drive: Përdoruesit RoamingLocalMicrosoftOutlook

Ju gjithashtu mund të kërkoni për skedarin "Outlook.pst", emrin e paracaktuar të skedarit Outlook .pst, në kompjuterin tuaj lokal për të gjetur vendndodhjen e skedarit.

Për më tepër, ju mund të ndryshoni vendndodhjen e skedarit PST, të bëni një kopje rezervë të tij, ose të krijoni skedarë të shumtë PST për të ruajtur përmbajtje të ndryshme.

Meqenëse të gjitha të dhënat dhe informacionet tuaja personale të komunikimit ruhen në skedarin PST, ato janë shumë të rëndësishme për ju. Kur eshte korruptohen për arsye të ndryshme, ju rekomandojmë shumë që të përdorni DataNumen Outlook Repair për të rimarrë të gjitha të dhënat në të.

Microsoft Outlook 2002 dhe versionet e mëparshme përdorin një format të vjetër skedari PST që ka një kufiri i madhësisë së skedarit prej 2 GB, dhe mbështet vetëm kodimin e tekstit ANSI. Formati i vjetër i skedarit PST quhet ndryshe edhe formati ANSI PST. Që nga Outlook 2003, prezantohet një format i ri i skedarit PST, i cili mbështet skedarë të mëdhenj deri në 20 GB (ky limit mund të rritet gjithashtu në 33TB duke modifikuar regjistrin) dhe kodimin e tekstit Unicode. Formati i ri i skedarit PST zakonisht quhet format Unicode PST. Rathershtë mjaft e lehtë për të shndërroni skedarët PST nga formati i vjetër ANSI në formatin e ri Unicode me DataNumen Outlook Repair.

Skedari PST mund të kriptohet me një fjalëkalim për të mbrojtur informacionin konfidencial në të. Megjithatë, është shumë e lehtë për të përdorim DataNumen Outlook Repair për të thyer mbrojtjen pa kërkuar fjalëkalimet origjinale.

Referencat: