Ka kaq shumë arsye që do t'ju lejojnë Skedari PST i Outlook të korruptuar ose të dëmtuar. Ne i klasifikojmë ato në dy kategori, dmth., Arsyet e pajisjeve dhe arsyet e softverit.

Arsyet e Hardware:

Kurdoherë që pajisja juaj dështon në ruajtjen ose transferimin e të dhënave të skedarëve tuaj Outlook PST, skedarët PST ka të ngjarë të prishen. Ekzistojnë kryesisht tre lloje:

 • Dështimi i Pajisjes për Ruajtjen e të Dhënave. Për shembull, nëse disku juaj i fortë ka disa sektorë të këqij dhe skedari juaj Outlook PST është ruajtur në këta sektorë. Atëherë mbase mund të lexoni vetëm një pjesë të skedarit PST. Ose të dhënat që lexoni janë të pasakta dhe plot gabime.
 • Pajisja e Rrjetit të Gabuar. Për shembull, skedari PST Outlook qëndron në serverin e rrjetit dhe ju përpiqeni ta përdorni atë nga një kompjuter klient, përmes lidhjeve të rrjetit. Nëse kartat e ndërfaqes së rrjetit, cabLes, ruterët, shpërndarësit dhe çdo pajisje tjetër që përbën lidhjet e rrjetit kanë probleme, atëherë hyrja në distancë e skedarit PST mund ta bëjë atë të korruptuar.
 • Dështimi i energjisë. Nëse ndodh një ndërprerje e rrymës kur po përdorni skedarët PST, kjo mund të lërë skedarët tuaj PST të dëmtuar.

Ka shumë teknika për të parandaluar ose minimizuar korrupsionin e skedarit Outlook PST për shkak të problemeve të pajisjeve, për shembull, UPS-i mund të minimizojë problemet e ndërprerjes së energjisë, dhe përdorimi i pajisjeve të besueshme të pajisjeve gjithashtu mund të zvogëlojë shanset e korrupsionit të të dhënave.

Arsyet e softuerit:

Gjithashtu shumë korrupsione të skedarëve Outlook PST ndodhin për shkak të çështjeve që lidhen me softuerin.

 • Riparimi i gabuar i sistemit të skedarëve. Ju mund të shihni se është e pabesueshme që një rikuperim i sistemit të skedarit mund të shkaktojë prishje të skedarit PST. Por në fakt, nganjëherë kur sistemi juaj i skedarëve është prishur, dhe ju përpiqeni të punësoni një mjet ose ekspert të rikuperimit të të dhënave për të rimarrë skedarët PST në të, skedarët e rikuperuar mund të jenë ende të korruptuar, sepse:
  • Për shkak të katastrofës së sistemit të skedarëve, disa pjesë të skedarit origjinal PST janë lost përgjithmonë, ose të mbishkruara nga të dhënat e mbeturinave, gjë që e bën skedarin përfundimtar të PDT të rikuperuar jo të plotë ose përmban të dhëna të pasakta.
  • Mjeti ose eksperti i rikuperimit nuk ka ekspertizë të mjaftueshme që ai / ai mund të mbledhë disa të dhëna për mbeturinat dhe t'i ruajë ato si një skedar me shtrirje .PST. Meqenëse këto të ashtuquajtura skedarë .PST nuk përmbajnë ndonjë të dhënë të vlefshme të skedarëve Outlook, ato janë krejt të padobishme.
  • Mjeti ose eksperti i rikuperimit ka mbledhur blloqet e sakta të të dhënave për skedarin PST, por nuk i ka kombinuar ato në një mënyrë të saktë, gjë që gjithashtu e bën skedarin përfundimtar të PST të shpëtuar të papërdorshëm.

  Prandaj, kur ndodh një katastrofë e sistemit të skedarëve, duhet të gjeni një mjet / ekspert të mirë për rikuperimin e të dhënave për të rimarrë skedarët tuaj PST. Një mjet / ekspert i keq do ta përkeqësojë situatën në vend që të përmirësohet.

 • Virus ose softuer tjetër i dëmshëm. Shumë viruse do të infektojnë dhe dëmtojnë skedarët Outlook PST ose do t'i bëjnë ato të paarritshme. Rekomandohet shumë të instaloni softuer cilësor anti-virus për sistemin tuaj të postës elektronike Outlook.
 • Përfundoni Outlook në mënyrë Anormale. Në një situatë normale, duhet të lini me lehtësi Outlook duke ruajtur të gjitha ndryshimet tuaja në skedarin PST dhe pastaj duke klikuar në menu "Dalja" ose "Mbyll". Sidoqoftë, nëse Outlook mbyllet në mënyrë jonormale kur jeni duke hapur dhe hyrë në skedarin PST, atëherë skedari PST është i prirur për të korruptuar ose dëmtuar. Kjo mund të ndodhë nëse ndodh ndërprerja e energjisë, e përmendur më lart, ose nëse Outlook po zë duke bërë diçka dhe ju e përfundoni atë duke klikuar "End Task" në Windows Task Manager, ose nëse e fikni kompjuterin pa lënë normalisht Outlook dhe Windows
 • Mangësitë në programet Outlook. Çdo program ka mangësi, po kështu edhe Outlook. Disa mangësi vijnë nga pamjet e shkurtra të projektuesve. Zakonisht mund të priten, por nuk mund të zgjidhen thjesht me rregullime ose rregullime. Për shembull, në ditët e para, dizajnerët e Microsoft nuk besojnë se do të ketë të dhëna të mëdha në skedarët PST, kështu që madhësia maksimale e skedarit PST për Outlook 97 deri në 2002 është 2 GB sipas modelit. Por në ditët e sotme, komunikimi dhe informacioni personal rriten aq shpejt sa që skedari PST rritet në mënyrë dramatike. Kur skedari PST afrohet ose shkon përtej 2 GB, ai do të prishet. Ndërsa mangësitë e tjera rezultojnë nga pakujdesia e programuesve. Në përgjithësi, ato nuk mund të priten, por pasi të gjenden, mund të zgjidhen me rregullime të vogla ose rregullime. Për shembull, kur Outlook has një gabim të papritur, do të thotë "Microsoft Outlook ka hasur në një problem dhe duhet të mbyllet. Na vjen keq per shqetesimin.”Dhe përfundon në mënyrë jonormale, gjë që ka shumë të ngjarë të bëjë që dosja PST të prishet.

Simptomat e skedarëve të korruptuar PST:

Për referencën tuaj, ne kemi mbledhur një listë e gabimeve dhe problemeve të zakonshme kur përdorni Outlook , i cili përfshin simptomat kur një skedar PST prishet.

Rregulloni skedarët e korruptuar PST:

Ju mund të përdorni produktin tonë fitues të çmimeve DataNumen Outlook Repairrikuperoni skedarët tuaj të korruptuar Outlook PST.