Çfarë është një cookie?


Cookie është një pjesë e vogël e tekstit që faqet e internetit i dërgojnë shfletuesit dhe ruhet në terminalin e përdoruesit, i cili mund të jetë një kompjuter personal, një telefon celular, një tablet, etj. Këto skedarë lejojnë që faqja e internetit të kujtojë informacionin në lidhje me vizitën tuaj, të tilla si gjuha dhe opsionet e preferuara, të cilat mund ta bëjnë vizitën tuaj të radhës më të lehtë dhe ta bëjnë sajtin më të dobishëm për ju. Cookies luajnë një rol shumë të rëndësishëm në përmirësimin e përvojave të përdoruesve në internet.

Si përdoren cookies?


Duke shfletuar këtë faqe në internet ju po pranoni që ne të mund të instalojmë cookies në kompjuterin tuaj dhe të na tregoni informacionin e mëposhtëm:

  • Informacion statistikor mbi përdorimin e përdoruesit të internetit.
  • Formati i preferuar i aksesit në internet nga pajisjet mobile.
  • Kërkimet më të fundit mbi shërbimet në internet dhe shërbimet e personalizimit të të dhënave.
  • Informacion në lidhje me reklamat që i shfaqen përdoruesit.
  • Lidhja e të dhënave me rrjetet sociale për përdoruesit, hyrja në Facebook ose Twitter.

Llojet e cookies të përdorura


Kjo faqe në internet përdor të dy temporarcookies të seancës y dhe cookies të vazhdueshme. Cookie-t e sesionit ruajnë informacionin vetëm kur përdoruesi hyn në Ueb dhe cookie-t e vazhdueshme të ruajtura në të dhënat e terminalit për t'u përdorur dhe përdorur në më shumë se një seancë.

Biskota teknike: këto lejojnë përdoruesin të lundrojë nëpër uebfaqe ose aplikacion dhe të përdorë opsionet ose shërbimet e ndryshme atje. Për shembull, me kontrollin e trafikut dhe komunikimin e të dhënave, për të identifikuar sesionin, për të hyrë në pjesë të kufizuara në Ueb, etj.

Përshtatja e cookies: këto i lejojnë përdoruesit të përdorin shërbimin me disa karakteristika të përgjithshme të paracaktuara në terminalin tuaj, ose cilësimet e përcaktuara nga përdoruesit. Për shembull, gjuha, lloji i shfletuesit përmes të cilit ju përdorni shërbimin, dizajni i përmbajtjes së zgjedhur.

Cookie të analizave statistikore: këto lejojnë monitorimin dhe analizën e sjelljes së përdoruesit në faqet e internetit. Informacioni i mbledhur përmes cookies të tillë përdoret në matjen e aktivitetit të faqeve të internetit, aplikacioneve ose platformave dhe profilizimin e përdorimit të përdoruesve të këtyre faqeve, në mënyrë që të bëhen përmirësime të shërbimit dhe funksionalitetit për përdoruesit.

Biskota të palëve të treta: Në disa faqe në internet ju mund të instaloni cookies të palëve të treta ju lejojnë të menaxhoni dhe përmirësoni shërbimet e ofruara. Për shembull, shërbimet statistikore të Google Analytics.

Çaktivizimi i cookies


Ju mund të bllokoni cookies duke aktivizuar cilësimin në shfletuesin tuaj që ju lejon të refuzoni vendosjen e të gjithë ose disa cookies. Sidoqoftë, nëse përdorni cilësimet e shfletuesit tuaj për të bllokuar të gjitha cookie-t (duke përfshirë cookies thelbësore) ju mund të mos jeni në gjendje të përdorni të gjitha ose pjesët e faqes sonë ose në faqet e internetit të tjera që vizitoni.

Me përjashtim të cookies të domosdoshme, të gjitha cookies do të skadojnë pas një periudhe kohe.