Çfarë është e mbivlerësuar OST Problemi i skedarit?

Microsoft Outlook 2002 dhe versionet më të ulëta kufizojnë madhësinë e dosjes jashtë linje (OST) skedar në 2 GB. Kur skedari arrin ose tejkalon atë kufi, do të hasni një ose më shumë nga gabimet e mëposhtme:

  • Nuk mund të hapet ose të ngarkohet OST skedar fare.
  • Nuk mund të shtoni ndonjë të dhënë të re në OST fotografi.
  • Nuk mund të sinkronizojë OST skedar me serverin Exchange.
  • Shihni mesazhe të ndryshme gabimi gjatë procesit të sinkronizimit.

Kjo quhet e madhe OST problemi i skedarit.

Microsoft Outlook dhe Exchange nuk kanë funksione të integruara për të shpëtuar të përmasat e mëdha OST dosje. Microsoft lëshoi ​​vetëm disa pako shërbimi në mënyrë që kur OST madhësia e skedarit i afrohet kufirit prej 2 GB, Outlook do të tregojë disa mesazhe gabimi dhe do të ndalojë pranimin e të dhënave të reja. Ky mekanizëm, në një farë mase, mund të parandalojë OST dosja nga mbivlerësimi. Por sapo të arrihet kufiri, vështirë se mund të bësh diçka me OST skedari, siç janë dërgimi / marrja e postave elektronike, caktimi i takimeve, shënimi i shënimeve, sinkronizimi, etj. OST dosjen dhe kompakt atë më pas për të zvogëluar madhësinë e saj në më pak se 2 GB. Kjo është shumë e papërshtatshme kur të dhënat në OST skedari rritet gjithnjë e më i madh.

Që nga Microsoft Outlook 2003, një i ri OST prezantohet formati i skedarit, i cili mbështet Unicode dhe nuk ka më kufirin e madhësisë 2 GB. Prandaj, nëse jeni duke përdorur Microsoft Outlook 2003 dhe versione më të larta, dhe OST skedari është krijuar në formatin e ri Unicode, atëherë nuk keni nevojë të shqetësoheni për problemin e madhësisë së tepërt.

simptomë:

1. Kur përpiqeni të ngarkoni një madhësi të tepërt OST skedari, do të shihni mesazhe gabimi, të tilla si:
Gabimet janë zbuluar në skedarin xxxx.ost. Lini të gjitha aplikacionet e mundësuara me postë dhe pastaj përdorni Instrumentin e Riparimit të Kutisë.
ku 'xxxx.ost'është emri i OST skedari që do të ngarkohet.
2. Kur përpiqeni të shtoni mesazhe të reja ose objekte të tjera në OST skedari, nga sinkronizimi ose operacione të tjera, dhe gjatë procesit, OST skedari arrin ose tejkalon 2 GB, ju do të shihni se Outlook thjesht ndalon së pranuari të dhëna të reja pa ankesa, ose do të shihni mesazhe gabimi, të tilla si:
Detyra 'Microsoft Exchange Server' raportoi gabim (0x00040820): 'Gabime në sinkronizimin e sfondit. Në most raste, informacione të mëtejshme janë në dispozicion në një regjistër sinkronizimi në dosjen Fshirë artikuj. '
or
Gabime në sinkronizimin e sfondit. Në most raste, më shumë informacion është në dispozicion në një regjistër sinkronizimi në dosjen Fshirë artikuj.
or
Artikulli nuk mund të kopjohet.

Zgjidhja:

Siç u përmend më lart, Microsoft nuk ka një mënyrë të kënaqshme për të zgjidhur tepricat OST problemi i skedarit. Zgjidhja më e mirë është produkti ynë DataNumen Exchange Recovery. Mund të rikuperojë të përmasat e mëdha OST skedoni lehtë dhe me efikasitet. Për ta bërë këtë, ekzistojnë dy metoda alternative:

  1. Nëse keni të instaluar Outlook 2003 ose versione më të larta në kompjuterin tuaj lokal, atëherë mundeni shndërroni të përmasat e mëdha OST skedoni në një skedar PST në formatin e ri unicode Outlook 2003, e cila nuk e ka më kufirin prej 2 GB. Kjo është metoda e preferuar.
  2. Nëse keni të instaluar vetëm Outlook 2002 ose versione më të ulëta, atëherë mundeni ndajnë të përmasat e mëdha OST skedoni në disa skedarë më të vegjël PST. Çdo skedar PST përmban një pjesë të të dhënave në origjinal OST skedar, por është më pak se 2 GB dhe i pavarur nga njëri-tjetri në mënyrë që të mund të përdorni atë veçmas me Outlook 2002 ose versione më të ulëta. Kjo metodë është pak e papërshtatshme pasi ju duhet të menaxhoni skedarë të shumtë PST pas operacionit të ndarjes. Dhe ju ende keni nevojë të përballeni me problemin tepër të madh kur çdo skedar PST arrin 2 GB më vonë.

Referencat: