6 Metoda të shpejta për të futur një nënshkrim personal në dokumentin tuaj Word

Në artikullin e sotëm, ne ju ofrojmë 6 metoda të ndryshme të shpejta për të futur nënshkrimin personal në dokumentin tuaj Word.

Herë pas here, kur punojmë në një dokument Word, shpesh na duhet të fusim nënshkrimin tonë personal në skedar. Për shembull, mund të përfshijë emrin, numrin e telefonit dhe adresën e kështu me radhë, gjë që mund t'u mundësojë njerëzve të na kontaktojnë. Megjithatë, futja e këtyre teksteve çdo herë manualisht mund të jetë e lodhshme dhe kërkon kohë. Pra, duhet të kaloni nëpër mënyrat e mëposhtme për të mësuar të punoni me efikasitet.

Metoda 1: Përdorni një makro

Mund të regjistroni fillimisht një makro, pastaj ta ekzekutoni më vonë kur të keni nevojë të merrni të njëjtat tekste. Këtu janë detajet:

  1. Së pari, sigurohuni që skeda "Zhvilluesi" të jetë shtuar në Shiritin tuaj. Për hapat e detajuar, mund t'i referoheni këtij artikulli: Si të futni muzikë në sfond në dokumentin tuaj Word
  2. Më pas, vendosni kursorin në pozicionin ku shkon nënshkrimi juaj personal.
  3. Pastaj klikoni në skedën "Zhvilluesi".
  4. Pastaj klikoni "Regjistro makro" në grupin "Kodi".
  5. Më pas do të shfaqet kutia e dialogut "Regjistro makro". Pra, shkruani në kutinë e tekstit "Emri makro".
  6. Pastaj zgjidhni "Të gjitha dokumentet" në kutinë e listës "Ruaj makro në". Nga rruga, ju mund të caktoni makro në butonin ose tastierë. Për udhëzime specifike, ju lutemi vizitoni: Si të hiqni formatimin e teksteve të ngjitura me makro dhe VBA në Word
  7. Pastaj klikoni "OK" për të filluar regjistrimin e makros.Kliko "Zhvilluesi" -> Kliko "Regjistro makro" -> Emri i makro -> Zgjidhni vendndodhjen e tregimit -> Kliko "OK"
  8. Tani ju vendosni informacionin tuaj të nënshkrimit në dokumentin tuaj. Dhe mund të futni një imazh nënshkrim.
  9. Tjetra, klikoni "Ndalo regjistrimin" nën skedën "Zhvilluesi".Futni tekste duke përfshirë imazhin e nënshkrimit -> Klikoni "Ndalo regjistrimin"
  10. Herën tjetër kur duhet të përdorni të njëjtat tekste, thjesht klikoni "Zhvilluesi".
  11. Pastaj shkoni te "Macros".
  12. Pastaj zgjidhni emrin e duhur të makro.
  13. Së fundmi, klikoni "Ekzekuto" dhe do të merrni tekstet dhe imazhet e sakta që futni kur regjistroni makron. Sigurisht, nëse ia keni caktuar makron butonit ose tastierës në hapin 6, mund të filloni të ekzekutoni makron duke klikuar direkt butonin ose duke shtypur tastierën në hapin 10.Klikoni "Zhvilluesi" ->Klikoni "Macros" ->Zgjidhni një makro -> Klikoni "Run"

Metoda 2: Futni një tekst

  1. Për të filluar, hapni një dokument të ri Word. Dhe shkruani tekstin tuaj të nënshkrimit atje dhe ruani skedarin.
  2. Herën tjetër kur t'ju nevojitet, së pari vendoseni kursorin siç duhet.
  3. Pastaj klikoni në skedën "Fut".
  4. Dhe klikoni butonin e trekëndëshit me kokë poshtë në "Object".
  5. Pastaj zgjidhni "Tekst nga skedari".Kliko "Insert" ->Kliko butonin në "Object" ->Zgjidh "Tekst nga skedari"
  6. Tani në dritaret "Insert File", gjeni dhe klikoni skedarin që ruan nënshkrimin tuaj personal.
  7. Pastaj klikoni butonin "Fut" dhe do të keni nënshkrimin e plotë personal të futur në dokumentin tuaj Word.Kliko "File" -> Kliko "Fut"

Metoda 3: Përdorni një fushë

  1. Në fillim, klikoni në skedën "File".
  2. Pastaj klikoni "Opsionet" për të hapur kutinë e dialogut "Opsionet e Word".Kliko "File" -> Kliko "Opsionet"
  3. Pastaj klikoni në opsionin "Avancuar".
  4. Dhe nën faqen "Të përgjithshme", futni nënshkrimin tuaj personal në kutinë e tekstit "Adresa postare".
  5. Dhe klikoni "OK" për të ruajtur ndryshimin.Klikoni "Advanced" -> Futni nënshkrimin personal në kutinë e tekstit "Adresa postare" -> Klikoni "OK"
  6. Më vonë, kur t'ju duhen tekstet, thjesht klikoni fillimisht skedën "Fut".
  7. Pastaj klikoni "Pjesë të shpejta" në grupin "Tekst".
  8. Dhe zgjidhni "Fusha" në menynë e listës.Kliko "Fut" -> Kliko "Pjesë të shpejta" -> Kliko "Fushë"
  9. Tani në kutinë e dialogut "Fusha", zgjidhni "Përdor Informacionin" për "Kategoritë".
  10. Pastaj zgjidhni emrin e fushës "Adresa e përdoruesit".
  11. Së fundi, klikoni "OK".Zgjidhni "Informacioni i përdoruesit" për "Kategoritë" -> Zgjidhni "Adresa e përdoruesit" Emri i fushës -> Kliko "OK"

Teksti që merrni do të jetë në kodin e fushës dhe kur ta klikoni, do të tregojë hijen gri. Ndërkohë, mund të merrni vetëm një tekst deformatues pa imazh nënshkrim.Efekti i përdorimit të fushës

Metoda 4: Zgjidhni nga Auto Text Gallery

  1. Së pari, futni tekstet tuaja në një dokument dhe zgjidhni atë.
  2. Së dyti, klikoni në skedën "Fut".
  3. Pastaj klikoni "Pjese te shpejta".
  4. Pastaj zgjidhni "Tekst automatik".
  5. Dhe klikoni "Ruaj përzgjedhjen në galerinë automatike të tekstit".Kliko "Fut" -> Kliko "Pjesë të shpejta" -> Kliko "Tekst automatik" -> Zgjidh "Ruaj përzgjedhjen në galerinë automatike të tekstit"
  6. Tani do të shfaqet kutia e dialogut "Krijo një bllok të ri ndërtimi". Thjesht emërtoni tekstin.
  7. Pastaj kliko "OK".Emërtoni tekstin -> Klikoni "OK"
  8. Kur duhet të përdorni tekstin, thjesht përsëritni hapin 2, 3, 4.
  9. Pastaj zgjidhni bllokun "Informacionet personale".Kliko "Fut" -> Kliko "Pjesë të shpejta" -> Kliko "Tekst automatik" -> Kliko bllokun

Metoda 5: Përdorni opsionet e korrigjimit automatik

  1. Së pari, shkruani nënshkrimin personal duke përfshirë një imazh nënshkrimi në një dokument të ri dhe zgjidhni atë.
  2. Pastaj klikoni "File".
  3. Pastaj klikoni "Opsionet".
  4. Dhe në kutinë e dialogut "Opsionet e Word", së pari klikoni "Korrigjim".
  5. Pastaj klikoni në butonin "Opsionet e korrigjimit automatik".
  6. Tani në kutinë e dialogut "AutoCorrect", mund të shihni se nënshkrimi personal është në kutinë e tekstit "Me". Shkruani një simbol në kutinë e tekstit "Zëvendësoni". Për shembull, këtu do të shkruajmë "#".
  7. Pastaj klikoni "Shto".
  8. Dhe klikoni "OK".
  9. Në fund mos harroni të klikoni "OK" në kutinë e dialogut "Opsionet e Word-it".Kliko "Proofing" -> Kliko "Opsionet e korrigjimit automatik" -> Fut një simbol -> Kliko "Shto" -> Kliko "OK" në të dy kutitë e dialogut
  10. Tani herën tjetër mund të merrni të njëjtin tekst së bashku me një imazh nënshkrimi thjesht duke shtypur simbolin. Dhe shtypni "Backspace", do të merrni vetëm simbolin.

Metoda 6: Krijoni një nënshkrim dixhital

Përveç të gjitha metodave të mësipërme, ekziston e gjashta. Në fakt, një nënshkrim dixhital mund t'ju japë gjithashtu disa informacione. Ekziston artikulli ynë i mëparshëm që duhet ta vizitoni: 2 metoda për të shtuar nënshkrimin dixhital në dokumentin tuaj Word

Krahasimi i 6 metodave

Metodat Përparësitë Disavantazhet
Metoda 1: Përdorni një makro 1. Mund të shtojë çfarëdo informacioni dhe të vendosë formatin e tij herën e parë që e ruani.

2. Mund të fusë një imazh nënshkrim.

3. Mund të modifikojë lehtësisht nënshkrimin e futur.

4. Nuk ka nevojë të ruani një skedar shtesë.

1. Më shumë hapa në krahasim

2. Duhet të shkruani tekstin Kur regjistroni makro.

3. Nuk mund të mbrojë integritetin e skedarit.

Metoda 2: Futni një tekst 1. Më pak hapa në krahasim.

2. Mund të shtojë çfarëdo informacioni dhe të vendosë formatin e tij herën e parë që e ruani.

3. Nuk ka nevojë të shtypni për të marrë tekstin herën e parë.

4. Mund të fusë një imazh nënshkrim.

5. Mund të modifikojë lehtësisht nënshkrimin e futur.

 

1. Duhet të ruani një skedar shtesë.

2. Nuk mund të mbrojë integritetin e skedarit.

Metoda 3: Përdorni një fushë 1. Nuk ka nevojë të shtypni për të marrë tekstin herën e parë.

2. Mund të modifikojë lehtësisht nënshkrimin e futur.

3. Nuk ka nevojë të ruani një skedar shtesë.

 

1. Më shumë hapa në krahasim.

2. Nuk mund të shtohet tekst i formatuar.

3. Nuk mund të futet një imazh nënshkrim.

4. Nuk mund të mbrojë integritetin e skedarit.

Metoda 4: Zgjidhni nga Auto Text Gallery 1. Më pak hapa në krahasim.

2. Mund të shtojë çfarëdo informacioni dhe të vendosë formatin e tij herën e parë që e ruani.

3. Nuk ka nevojë të shtypni për të marrë tekstin herën e parë.

4. Mund të fusë një imazh nënshkrim.

5. Mund të modifikojë lehtësisht nënshkrimin e futur.

6. Nuk ka nevojë të ruani një skedar shtesë.

Nuk mund të mbrohet integriteti i skedarit.
Metoda 5: Përdorni opsionet e korrigjimit automatik 1. Më pak hapa në krahasim.

2. Mund të shtojë çfarëdo informacioni dhe të vendosë formatin e tij herën e parë që e ruani.

3. Nuk ka nevojë të shtypni për të marrë tekstin herën e parë.

4. Mund të fusë një imazh nënshkrim.

5. Mund të modifikojë lehtësisht nënshkrimin e futur.

6. Nuk ka nevojë të ruani një skedar shtesë.

1. Nuk mund të mbrojë integritetin e skedarit.

2. Ju do të duhet të mbani një simbol për të përfaqësuar nënshkrimin.

Metoda 6: Krijoni një nënshkrim dixhital 1. Mund të shtojë shumë lloje informacioni.

2. Mund të fusë një imazh nënshkrim.

3. Nuk ka nevojë të ruani një skedar shtesë.

4. Mund të mbrojë integritetin e skedarit.

 

1. Më shumë hapa në krahasim.

2. Nuk mund të shtohet tekst i formatuar.

3. Nuk është e lehtë për të ndryshuar nënshkrimin e futur.

Më mirë përgatituni për korrupsionin e fjalëve

Për ta përmbledhur, e keni kuptuar që Word ka kaq shumë funksione. Megjithatë, si softuer kompjuterik, ai ndan disa nga mangësitë e zakonshme. Dhe njëri prej tyre është i prirur për gabime, të cilat pak a shumë çojnë në dëmtimin e skedarëve. Prandaj, ju duhet të merrni një mjet për të riparimi i skedarit të korruptuar Word paraprakisht.

Hyrje e autorit:

Vera Chen është një eksperte për rikuperimin e të dhënave DataNumen, Inc., e cila është lider botëror në teknologjitë e rikuperimit të të dhënave, duke përfshirë mjet për riparimin e gabimeve xls pdf riparimin e produkteve softuerike. Për më shumë informacion vizitoni www.datanumen.com

Komentet janë të mbyllura.