Përdorimi i Outlook për të ndarë skedarin e madh PST në më të vegjël

Që nga Outlook 2003, është e mundur të menaxhoni skedarë të shumtë PST në panelin e majtë të navigimit të Outlook, kështu që mund të përdorni Outlook për të ndarë një skedar të madh PST në disa më të vegjël, si më poshtë:

 1. Para së gjithash, bëni një kopje rezervë të skedarit tuaj origjinal të madh PST për hir të sigurisë.
 2. Atëherë duhet të dini madhësinë e skedarit të madh PST dhe të vlerësoni numrin e skedarëve të ndarë që dëshironi të krijoni për të akomoduar përmbajtjen e skedarit të madh PST.
 3. Start Outlook.
 4. Sigurohuni që skedari origjinal i madh PST është hapur dhe i arritshëm në panelin e majtë të navigimit.
 5. Krijoni disa skedarë të rinj bosh PST si skedarë të ndarë. Këto skedarë duhet të jenë të arritshme në panelin e majtë të navigimit.
 6. Vlerësoni grupin e artikujve që dëshironi të vendosni në skedarin e parë të ndarë, më pas zgjidhni ato në skedarin e madh PST dhe më pas zhvendosni ato në skedarin e parë të ndarë.
 7. Kontrolloni madhësinë e skedarit të parë të ndarë. Nëse madhësia e tij është në rregull, atëherë mund të vazhdoni me skedarin tjetër të ndarë, përndryshe, mund t'ju duhet të zhvendosni përsëri më shumë artikuj nga skedari i madh PST në skedarin e parë të ndarë.
 8. Përsëritni hapin 7 derisa madhësia e skedarit të parë të ndarë të arrijë madhësinë e pritur.
 9. Pastaj keni përfunduar skedarin e parë të ndarë dhe duhet të shkoni te tjetri.
 10. Përsëritni hapin 6 deri në 9 derisa të gjithë artikujt në skedarin e madh PST të zhvendosen në skedarët e ndarë.

Ka disa disavantazhe në përdorimin e Outlook për të ndarë një skedar të madh PST:

 1. Outlook 2003 ose versione më të larta mbështesin për ta bërë këtë. Për Outlook 2002 ose versione më të ulëta, meqenëse përdoruesi nuk mund të ketë qasje në përmbajtjen e disa skedarëve PST në të njëjtën kohë, nuk mund të ndaheni me procedurën e mësipërme.
 2. Ju duhet të jeni në gjendje të përdorni përmbajtjen në skedarin e madh PST nga Outlook. Nëse skedari juaj PST është i korruptuar ose nuk mund të hapet për shkak të Problem i madhësisë 2 GB, atëherë nuk mund të përdorni metodën e mësipërme.
 3. Ashtë pak e vështirë të kontrollosh madhësinë e skedarit të ndarë PST. Ju duhet të provoni shumë herë derisa të plotësojë kërkesat tuaja.

me DataNumen Outlook Repair, ju mund ta ndani skedarin e madh PST në ato më të vegjël automatikisht, pa u shqetësuar për të gjitha disavantazhet e mësipërme.