Gejala:

Nalika ngalampirkeun database .MDF di SQL Server, anjeun ningali pesen kasalahan ieu:

SQL Server ngadeteksi kasalahan I / O dumasar kana konsistensi: halaman anu robek (tanda tangan anu diarepkeun: 0x ### ####; tanda tangan saleresna: 0x ### ###) Éta lumangsung nalika maca halaman (#: #) dina ID database # di offset ### dina file 'xxxx.mdf'. Pesen tambahan dina SQL Server log kasalahan atanapi log acara sistem tiasa nyayogikeun langkung jéntré. Ieu mangrupikeun kaayaan kasalahan anu parah anu ngancam integritas basis data sareng kedah dilereskeun langsung. Lengkepan cek konsistensi database lengkep (DBCC CHECKDB). Éror ieu tiasa disababkeun ku seueur faktor; kanggo inpormasi lengkep, tingali SQL Server Buku Online.

dimana 'xxx.mdf' mangrupikeun nami file MDF anu diaksés.

Kadang-kadang anjeun databés .MDF bisa napel suksés. Nanging, nalika anjeun nyobian ngajalankeun pernyataan SQL, sapertos

PILIH * TI [TestDB]. [Dbo]. [Test_table_1]

anjeun ogé bakal kéngingkeun pesen kasalahan di luhur.

Screenshot tina pesen kasalahan:

Penjelasan anu Tepat:

Data dina file MDF disimpen salaku halaman, masing-masing halaman 8KB. SQL Server ngagunakeun dua mékanisme pikeun mastikeun konsistensi sareng integrasi data dina halaman, nyaéta checkum atanapi halaman robek. Duanana opsional.

If SQL Server mendakan halaman anu suwek pikeun sababaraha halaman data henteu valid, maka éta bakal ngalaporkeun kasalahan ieu.

Anjeun tiasa nganggo produk kami DataNumen SQL Recovery pikeun meunangkeun deui data tina file MDF anu rusak sareng ngabéréskeun kasalahan ieu.

Sampel Payil:

Sampel file MDF anu rusak anu bakal nyababkeun kasalahan:

SQL Server Vérsi File MDF rusak File MDF dibereskeun ku DataNumen SQL Recovery
SQL Server 2005 Éror5_1.mdf Éror5_1_fixed.mdf
SQL Server 2008 R2 Éror5_2.mdf Éror5_2_fixed.mdf
SQL Server 2012 Éror5_3.mdf Éror5_3_fixed.mdf
SQL Server 2014 Éror5_4.mdf Éror5_4_fixed.mdf