6 သင့် Word Document တွင် ပုံများစွာကို လှည့်ပတ်ရန် ထိရောက်သောနည်းလမ်းများ

ယခုမျှဝေပါ-

ဤဆောင်းပါးတွင်၊ သင့် Word document ရှိ ပုံများစွာကို အစုလိုက်လှည့်ခြင်းအတွက် ထိရောက်သောနည်းလမ်းများကို ပြသရန် အလေးပေးတင်ပြလိုပါသည်။

စကားလုံးများကို ကောင်းစွာကိုင်တွယ်ဖြေရှင်းနိုင်သည့်အပြင် Word သည် ရုပ်ပုံများကို စီမံဆောင်ရွက်ပေးနိုင်သည်။ ဥပမာအားဖြင့်၊ သင်သည် ဖဲကြိုးပါရှိနိုင်သော ရုပ်ပုံကိရိယာများမှတစ်ဆင့် တစ်ပုံတစ်ပုံကို အချိန်တစ်ခုအတွင်း စီမံခန့်ခွဲနိုင်သည်။ သင်သိသည့်အတိုင်း၊ Built-in လုပ်ဆောင်ချက်သည် ပုံတစ်ပုံကို လှည့်ရန် သင့်လိုအပ်ချက်ကို အပြည့်အဝ ဖြည့်ဆည်းပေးနိုင်သည်။ ယနေ့ကျွန်ုပ်တို့၏အကြံပြုချက်များသည် သင့်အား ပုံများစွာကို အတိုင်းအတာတစ်ခုအထိ အစုလိုက်လှည့်နိုင်စေမည်ဖြစ်သည်။သင့်နှုတ်ကပါဌ်မှတ်တမ်းတွင် ပုံများစွာကို အသုတ်လိုက်လှည့်ပါ။

batch rotation နည်းလမ်းတွေကို မိတ်ဆက်ခင်မှာ ပုံတစ်ပုံတည်းကို rotate လုပ်နိုင်တဲ့ နည်းလမ်းအမျိုးမျိုးကို အရင်ဆုံး ပေးချင်ပါတယ်။

ပုံတစ်ပုံကို လှည့်ရန် နည်းလမ်း 4 ခု

ပုံတစ်ပုံကို လှည့်ရန် အောက်ပါနည်းလမ်းများကို စစ်ဆေးရန် စက္ကန့်ပိုင်းမျှ အချိန်ယူပါ။

နည်းလမ်း 1- Rotation Handle ကိုသုံးပါ။

  1. ပထမဦးစွာ ပစ်မှတ်ပုံရိပ်ကို နှိပ်ပါ။ ရုပ်ပုံပတ်လည်ရှိ လက်ကိုင်များကို သင်မြင်နိုင်ပါသည်။
  2. ဒုတိယအနေဖြင့်၊ အဝိုင်း၊ အစိမ်းရောင်လက်ကိုင်ပေါ်မှ ကာဆာကိုရွှေ့ပြီး ကွေးမြှားမျဉ်းကြောင်းပြသည်အထိ စောင့်ပါ။
  3. ထို့နောက် ပုံကို နှိပ်ပြီး ပုံကို သင်လိုအပ်သည့် အတိုင်းအတာအထိ နာရီလက်တံအတိုင်း သို့မဟုတ် တန်ပြန်လှည့်၍ လှည့်ပါ။ပစ်မှတ်ပုံရိပ်ကို နှိပ်ပါ

နည်းလမ်း 2- တိကျသောဒီဂရီဖြင့်လှည့်ပါ။

  1. ပထမဦးစွာ၊ Ribbon ရှိ “ဖော်မတ်” တက်ဘ်ကို စတင်ရန် ပုံတစ်ပုံကို နှိပ်ပါ။
  2. ထို့နောက် “Arrange” group ရှိ “Rotate” command ကိုနှိပ်ပါ။
  3. ထို့နောက် drop-down menu တွင်သင်ရွေးချယ်မှုတစ်ခုကိုရွေးချယ်နိုင်သည်။Image->Click "Format"->Click "Rotate"->ရွေးချယ်မှုတစ်ခုကိုရွေးချယ်ပါ။
  4. အကယ်၍ သင်သည် ပုံအား တိကျသောဒီဂရီတစ်ခုသို့လှည့်ရန် လိုအပ်ပါက၊ သင်သည် "More Rotation options" ကိုနှိပ်ရပါမည်။
  5. "Layout" dialog box ပေါ်လာလိမ့်မည်။ “အရွယ်အစား” တက်ဘ်ကို နှိပ်ပြီး လည်ပတ်မှုနံပါတ်ကို ထည့်ပါ။
  6. နောက်ဆုံးအနေနဲ့ “OK” ကိုနှိပ်ပါ။"အရွယ်အစား" Tab->လှည့်ပတ်နံပါတ်ထည့်ပါ-> "OK" ကိုနှိပ်ပါ။

နည်းလမ်း 3- 3-D လှည့်ခြင်းကိုသုံးပါ။

  1. စတင်ရန်အတွက်၊ target image ပေါ်တွင် right click နှိပ်ပြီး “Format Picture” ကိုရွေးချယ်ပါ။
  2. ဒုတိယအနေဖြင့်၊ "Format Picture" အကွက်တွင်၊ "3-D Rotation" option ကိုရွေးချယ်ပါ။
  3. "လှည့်ခြင်း" ကဏ္ဍတွင် နံပါတ်များကို ထည့်ပါ။
  4. နောက်ဆုံးတွင် ထွက်ရန် "ပိတ်" ကိုနှိပ်ပါ။"3-D လှည့်ခြင်း"->နံပါတ်များထည့်ပါ ကိုရွေးပါ။

နည်းလမ်း 4- "F4" သော့ကိုအသုံးပြုပါ။

အကယ်၍ သင်သည် ပုံတစ်ပုံကို အတိုင်းအတာတစ်ခုအထိ လှည့်ရန် နည်းလမ်း 2 ကို အသုံးပြုပါက၊ သင်သည် “F4” ကို နှိပ်ခြင်းဖြင့် အခြားပုံကို တူညီသောဒီဂရီသို့ လှည့်နိုင်သည်။ သို့သော်၎င်းတွင်ကန့်သတ်ချက်ရှိသည်။ သင်သည် “Flip Vertical”၊ “Flip Horizontal” ကိုရွေးချယ်သောအခါတွင်သာ သင်သည် “F4” သော့ကို အသုံးပြုနိုင်သည်။

ပုံများစွာကို အတွဲလိုက်လှည့်ရန် နည်းလမ်း 2 ခု

ပုံများစွာကို တစ်ပြိုင်နက် လှည့်ကြည့်မည်ဆိုလျှင် အောက်ပါတို့သည် သင့်လိုအပ်ချက်ကို ဖြည့်ဆည်းပေးမည့် နည်းလမ်းများဖြစ်သည်။

နည်းလမ်း 1- ရွေးချယ်မှုတစ်ခုတွင် ပုံများစွာကို လှည့်ပါ။

  1. ပထမဦးစွာနှင့် အဓိကအားဖြင့် ရုပ်ပုံများစွာထဲမှ ရွေးချယ်ပါ။
  2. Word တွင် VBA editor ကိုဖွင့်ရန် "Alt+ F11" ကိုနှိပ်ပါ။
  3. ထို့နောက် "Normal" ကိုနှိပ်ပြီး "Insert" tab ကိုနှိပ်ပါ။
  4. ထို့နောက် "Module" ကိုရွေးချယ်ပါ။"Normal"->Insert"->"Module" ကိုနှိပ်ပါ။
  5. ၎င်းကိုနှစ်ချက်နှိပ်ခြင်းဖြင့် module အသစ်ကိုဖွင့်ပါ။
  6. ထို့နောက် ညာဘက်ရှိ တည်းဖြတ်သည့်နေရာပေါ်တွင် အောက်ပါကုဒ်များကို ကူးထည့်ပါ။
Sub RotateAllImagesInSelection()
  Dim objInlineShape As InlineShape
  Dim objShape As Shape
  Dim strDegree As String
 
  Application.ScreenUpdating = False
 
  strDegree=InputBox("Enter a rotation degree: ")
  Set objDoc = ActiveDocument
 
  For Each objInlineShape In Selection.InlineShapes
    Set objShape = objInlineShape.ConvertToShape
    objShape.IncrementRotation strDegree
    Set objInlineShape = objShape.ConvertToInlineShape
  Next objInlineShape
 
  Application.ScreenUpdating = True
End Sub
  1. ထို့နောက် "Run" ကိုနှိပ်ပါ။ကုဒ်များကူးထည့်ပါ-> "Run" ကိုနှိပ်ပါ
  2. Input Box တစ်ခုရှိပါမယ်။ လည်ပတ်မှုဒီဂရီကိုဖြည့်ပြီး ရှေ့ဆက်ရန် "OK" ကိုနှိပ်ပါ။Rotation Degree ကိုရိုက်ထည့်ပါ-> "OK" ကိုနှိပ်ပါ။

ထို့နောက် ရွေးချယ်မှုတွင် လှည့်ပတ်ထားသော ပုံများသာ ရှိမည်ဖြစ်သည်။

နည်းလမ်း 2- ရုပ်ပုံအားလုံးကို စာရွက်စာတမ်းတစ်ခုတွင် လှည့်ပါ။

  1. Word တွင် macro တစ်ခုကို ထည့်သွင်းပြီး လုပ်ဆောင်ရန် အထက်ဖော်ပြပါ အဆင့်များကို လိုက်နာပါ။
  2. ဤတစ်ကြိမ်သာ၊ ထိုမာကို ဤတစ်ခုနှင့် အစားထိုးပါ။
Sub RotateAllImagesInDoc()
  Dim objInlineShape As InlineShape
  Dim objShape As Shape
  Dim strDegree As String
  Dim objDoc As Document
 
  Application.ScreenUpdating = False
 
  strDegree=InputBox("Enter a rotation degree: ")
  Set objDoc = ActiveDocument
 
  For Each objInlineShape In objDoc.InlineShapes
    Set objShape = objInlineShape.ConvertToShape
    objShape.IncrementRotation strDegree
    Set objInlineShape = objShape.ConvertToInlineShape
  Next objInlineShape
 
  Application.ScreenUpdating = True
End Sub
  1. သို့တိုင်၊ သင့်အား လည်ပတ်မှုဒီဂရီကို ထည့်သွင်းရန်အတွက် အကွက်တစ်ခုရှိပါမည်။ နံပါတ်တစ်ခုကို ရိုက်ထည့်ပြီး ရှေ့ဆက်ရန် "OK" ကိုနှိပ်ပါ။

စာရွက်စာတမ်းတစ်ခုကို ပြုပြင်ရန် အထောက်အကူဖြစ်စေသော ကိရိယာ

စာရွက်စာတမ်း အဂတိလိုက်စားမှုသည် ယခုမှစပြီး ကြုံရာကျပန်း ဖြစ်နေသည်။ ထို့ကြောင့် ထိရောက်သောကိရိယာတစ်ခုရရှိရန် အလွန်အရေးကြီးပါသည်။ ပြုပြင်ရေး စာရွက်စာတမ်း အကြင်သူသည် အဂတိလိုက်စားမှု၌ အကျုံးဝင်၏။ ထိုကဲ့သို့ အစွမ်းထက်သော အသုံးဝင်မှုတစ်ခု လက်ထဲတွင် ဒေတာ ဆုံးရှုံးသွားသည်နှင့် တစ်ပြိုင်နက် သင်ကြောက်ရွံ့နေမည်မဟုတ်ပေ။

စာရေးသူနိဒါန်း:

Vera Chen သည် ဒေတာပြန်လည်ရယူရေးဆိုင်ရာ ကျွမ်းကျင်သူဖြစ်သည်။ DataNumen, Inc. အပါအဝင် ဒေတာပြန်လည်ရယူရေးနည်းပညာများတွင် ကမ္ဘာ့ခေါင်းဆောင်ဖြစ်သည်။ Excel ယိုယွင်းနေသည်။ နှင့် pdf ဆော့ဖ်ဝဲ ထုတ်ကုန်များကို ပြုပြင်ခြင်း။ ပိုမိုသိရှိလိုပါကသွားရောက်ကြည့်ရှု www ။datanumen.com

ယခုမျှဝေပါ-

မှတ်ချက်များကိုပိတ်ထားကြသည်။