အောက်ခြေမှတ်စုများနှင့် အဆုံးမှတ်များမပါဘဲ သင့်နှုတ်ကပါဌ်စာရွက်စာတမ်းကို ပုံနှိပ်ရန် နည်းလမ်း 3 ခု

ယခုမျှဝေပါ-

ဤဆောင်းပါးတွင်၊ အောက်ခြေမှတ်စုများနှင့် အဆုံးမှတ်များမပါဘဲ သင်၏ Word စာရွက်စာတမ်းကို ပုံနှိပ်ထုတ်ဝေရန် လက်တွေ့ကျသော နည်းလမ်း 3 ခုကို ပေးဆောင်ရသည့်အတွက် ဝမ်းမြောက်မိပါသည်။

အောက်ခြေမှတ်စုများနှင့် အဆုံးမှတ်စုများသည် Word document တွင် မထင်မရှားသောအချက်များကို သရုပ်ဖော်ရန်အတွက် အထောက်အကူဖြစ်သည်။ ဆိုလိုသည်မှာ ပုံနှိပ်ထုတ်ဝေသည့်အခါတွင် သင်၏စာရွက်ပေါ်တွင် မည်သည့်အောက်ခြေမှတ်စုများနှင့် အဆုံးမှတ်စုများ လိုအပ်နေမည်နည်း။ ဝမ်းနည်းစရာမှာ၊ သင် markup နှင့် သင်လုပ်ဆောင်နိုင်သည့်အရာကဲ့သို့ ၎င်းတို့ကို ပုံနှိပ်ခြင်းမှ ဖယ်ထုတ်ရန် တိုက်ရိုက်နည်းလမ်းမရှိပါ။ ယင်းအစား၊ သင်အလိုရှိသောအရာကို ပြီးမြောက်ရန် ဤနေရာတွင် အောက်ပါဖြေရှင်းနည်းများကို သင်ရွေးချယ်နိုင်ပါသည်။အောက်ခြေမှတ်စုများနှင့် အဆုံးမှတ်များမပါဘဲ သင့်နှုတ်ကပါဌ်စာရွက်စာတမ်းကို ပရင့်ထုတ်ပါ။

နည်းလမ်း 1- "Draft" View အောက်တွင် လုပ်ဆောင်ပါ။

  1. ပထမဦးစွာ၊ အောက်ခြေမှတ်စုများကို နမူနာယူကြည့်ရအောင်။ Ribbon ရှိ "View" tab ကိုနှိပ်ပါ။
  2. ထို့နောက် "Draft" ကိုနှိပ်ပါ။        "View"->"Draft" ကိုနှိပ်ပါ။
  3. ထို့နောက် "ကိုးကားချက်များ" ကိုနှိပ်ပြီး "မှတ်စုများပြသရန်" ကိုနှိပ်ပါ။
  4. ဖွင့်ထားသောအကွက်တွင်၊ “အောက်ခြေမှတ်စုဧရိယာကိုကြည့်ရန်” သို့မဟုတ် “အဆုံးမှတ်ဧရိယာကိုကြည့်ရန်” အကွက်ကိုရွေးချယ်ပါ။
  5. "အိုကေ" ကိုနှိပ်ပါ။"References"->"Show Notes"-> Viewing Area ကိုနှိပ်ပါ-> "OK" ကိုနှိပ်ပါ။
  6. စခရင်၏အောက်ခြေတွင်၊ “အောက်ခြေမှတ်စုများအားလုံး” ကိုရွေးချယ်ရန် drop-down ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။
  7. ထို့နောက် အောက်ခြေမှတ်စုအားလုံးကို ရွေးရန် “Ctrl+A” ကိုနှိပ်ပါ။
  8. ထို့နောက် Font Box ကိုဖွင့်ရန် "Ctrl+D" ကိုနှိပ်ပါ။
  9. “Hidden” အကွက်ကို အမှန်ခြစ်ပြီး “OK” ကိုနှိပ်ပါ။"အောက်ခြေမှတ်စုများ အားလုံး" ကို ရွေးပါ -> အောက်ခြေမှတ်စုများ ရွေးပါ -> "ဖောင့်" ဖွင့်ရန် ဘောက်စ်ကို ရွေးပါ -> "ဝှက်ထားသည်" ကို အမှန်ခြစ်ပါ -> "အိုကေ" ကို နှိပ်ပါ။
  10. ထို့နောက် drop-down menu တွင် "အောက်ခြေမှတ်စုခွဲထုတ်ခြင်း" ကိုရွေးချယ်ပါ။
  11. အောက်ခြေမှတ်စု ခြားနားချက်ကို ရွေးပါ။"အောက်ခြေမှတ်စု ခြားနားခြင်း" ကို ရွေးပါ -> ၎င်းကို ရွေးပါ။
  12. အဆင့် 8 နှင့် 9 ကိုပြန်လုပ်ပါ။
  13. ထို့နောက် “အောက်ခြေမှတ်ချက် အဆက်မပြတ် ခြားနားခြင်း” ကို ရွေးပါ။
  14. အောက်ခြေမှတ်စု အဆက်ပြတ်ခြင်းကို ရွေးပါ။"အောက်ခြေမှတ်စု အဆက်မပြတ် ခြားနားခြင်း" ကို ရွေးပါ-> ၎င်းကို ရွေးပါ။
  15. အဆင့် 8 နှင့် 9 ကိုပြန်လုပ်ပါ။

ယခုအခါ အောက်ခြေမှတ်စု ရည်ညွှန်းနံပါတ်များကို ပင်မစာသားများတွင် မြင်တွေ့နေရဆဲဖြစ်သည်။ ၎င်းတို့ကို ဝှက်ထားရန် လိုအပ်ပါက၊ အောက်ပါအဆင့်များကို လိုက်နာပါ-

  1. "Home" tab ကိုနှိပ်ပြီး "Find" ရှိ drop-down ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။
  2. "အဆင့်မြင့်ရှာဖွေရန်" ကိုရွေးချယ်ပါ။"Home"-> "Find" ရှိ drop down ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ-> "Advanced Find" ကိုရွေးချယ်ပါ။
  3. ထို့နောက် “Find what” စာသားအကွက်တွင် “^f” ကို ရိုက်ထည့်ပါ။ သင်သည် အဆုံးမှတ်အကိုးအကားများနှင့် ပတ်သက်ပါက “^e” ကို ထည့်သွင်းပါ။
  4. “Find In” ကိုနှိပ်ပြီး “Main Document” ကိုရွေးချယ်ပါ။
  5. ယခုအခါ အောက်ခြေမှတ်စု ရည်ညွှန်းနံပါတ်များအားလုံးကို ရွေးချယ်ထားသည်။ ၎င်းတို့ကို လျှို့ဝှက်စာသားများအဖြစ် ဖော်မတ်လုပ်ပါ။"Find what" Box->"Find In"->"Main Document" ကိုရွေးချယ်ပြီး "^f" ကိုရိုက်ထည့်ပါ။

အခု နောက်ဆုံး အပြောင်းအရွှေ့တစ်ခု ရှိတယ်။ “File” ထို့နောက် “Options” ကိုနှိပ်ခြင်းဖြင့် “Word Options” box ကိုဖွင့်ပါ။ ဖွင့်ထားသောအကွက်တွင်၊ “Display” ကိုနှိပ်ပြီး “Print hidden text” အကွက်ကို အမှန်ခြစ်မထားဘဲ “OK” ကိုနှိပ်ပါ။"Display"-> "Print hidden text" Box-> "OK" ကို နှိပ်ပါ။

နောက်ဆုံးမှတ်စုများအတွက်၊ လုပ်ထုံးလုပ်နည်းသည် အလွန်တူညီပါသည်။

နည်းလမ်း 2- ပုံစံများကို ဖျောက်ပါ။

  1. ပထမဦးစွာ၊ "Styles" အုပ်စုရှိ မြှားခလုတ်ကိုနှိပ်ခြင်းဖြင့် "Styles" window ကိုဖွင့်ပါ။
  2. ဥပမာအားဖြင့်၊ ကျွန်ုပ်တို့သည် ဤအချိန်တွင် အဆုံးမှတ်များကို ဝှက်ထားရန် ရွေးချယ်ပါက၊ “Endnote Text” ပုံစံပေါ်တွင် ညာဖက်ကလစ်နှိပ်ပါ။
  3. "Modify" ကိုရွေးချယ်ပါ။"Styles" Window ကိုဖွင့်ပါ -> Endnote Text ပေါ်တွင် Right Click-> "Modify" ကိုရွေးချယ်ပါ။
  4. "Modify Style" အကွက်တွင် "Format" ကိုနှိပ်ပြီး "Font" ကိုရွေးချယ်ပါ။
  5. "Font" box တွင် "Hidden" အကွက်ကို အမှန်ခြစ်ပြီး "OK" ကိုနှိပ်ပါ။"Format"->"Font" ကိုနှိပ်ပါ။
  6. ထို့နောက် "Modify Style" အကွက်တွင် "OK" ကိုနှိပ်ပါ။
  7. နောက်တစ်ခု "Styles" ဝင်းဒိုးတွင်၊ "Endnote Reference" ပေါ်တွင် right click နှိပ်ပါ။
  8. “အားလုံး XX Instance(များ) ကို ရွေးပါ” ကို ရွေးပါ။
  9. ယခုအခါ အဆုံးမှတ်အကိုးအကားအားလုံးကို ရွေးချယ်ထားသည်။ ၎င်းတို့ကို လျှို့ဝှက်စာသားများအဖြစ် ဖော်မတ်လုပ်ပါ။"Endnote Reference"->"Endnote Reference" ကိုရွေးပါ "အားလုံး XX Instance(များ) ကိုရွေးချယ်ပါ" ကိုရွေးချယ်ပါ
  10. သင်မြင်သည့်အတိုင်း၊ အဆုံးမှတ်ခွဲထုတ်ကိရိယာသည် ရှိနေဆဲဖြစ်သောကြောင့် ၎င်းကိုလည်း သင်ဝှက်ထားရန် လိုအပ်ပါသည်။ နည်းလမ်း ၁ တွင် အဆင့်များကို လိုက်နာပါ။

နည်းလမ်း 3- Word VBA ကိုသုံးပါ။

  1. ပထမဦးစွာ VBA တည်းဖြတ်မှုကိုဖွင့်ရန် “Alt+ F11” ကိုနှိပ်ပါ။
  2. ဘယ်ဘက်ကော်လံရှိ “Normal” ကိုနှိပ်ပါ။
  3. ထို့နောက် "Insert" နှင့် "Module" ကိုနှိပ်ပါ။"Normal"->Insert"->"Module" ကိုနှိပ်ပါ။
  4. မော်ဂျူးအသစ်ကိုဖွင့်ရန် နှစ်ချက်နှိပ်ပြီး အောက်ပါကုဒ်များကို ကူးထည့်ပါ-
Sub PrintWithoutFootnotesAndEndnotes()
  Dim objDoc As Document
  Dim nFootnoteRefFontColorIndex As Integer
  Dim nFootnoteTxtFontColorIndex As Integer
  Dim nFootnoteSeparatorFontColorIndex As Integer
  Dim nFootnoteContinuationSeparatorColorIndex As Integer
  Dim nEndnoteRefFontColorIndex As Integer
  Dim nEndnoteTxtFontColorIndex As Integer
  Dim nEndnoteSeparatorFontColorIndex As Integer
  Dim nEndnoteContinuationSeparatorColorIndex As Integer
 
  Set objDoc = ActiveDocument
 
  With objDoc
    '  Save the current color index.
    nFootnoteRefFontColorIndex = .Styles("Footnote Reference").Font.ColorIndex
    nFootnoteTxtFontColorIndex = .Styles("Footnote Text").Font.ColorIndex
    nFootnoteSeparatorFontColorIndex = .Footnotes.Separator.Font.ColorIndex
    nFootnoteContinuationSeparatorColorIndex = .Footnotes.ContinuationSeparator.Font.ColorIndex
 
    nEndnoteRefFontColorIndex = .Styles("Endnote Reference").Font.ColorIndex
    nEndnoteTxtFontColorIndex = .Styles("Endnote Text").Font.ColorIndex
    nEndnoteSeparatorFontColorIndex = .Endnotes.Separator.Font.ColorIndex
    nEndnoteContinuationSeparatorColorIndex = .Endnotes.ContinuationSeparator.Font.ColorIndex
 
    .Styles("Footnote Reference").Font.ColorIndex = wdWhite
    .Styles("Footnote Text").Font.ColorIndex = wdWhite
    .Footnotes.Separator.Font.ColorIndex = wdWhite
    .Footnotes.ContinuationSeparator.Font.ColorIndex = wdWhite
 
    .Styles("Endnote Reference").Font.ColorIndex = wdWhite
    .Styles("Endnote Text").Font.ColorIndex = wdWhite
    .Endnotes.Separator.Font.ColorIndex = wdWhite
    .Endnotes.ContinuationSeparator.Font.ColorIndex = wdWhite
  End With
 
  Dialogs(wdDialogFilePrint).Show
 
  With objDoc
    '  Restore the color index
    .Styles("Footnote Reference").Font.ColorIndex = nFootnoteRefFontColorIndex
    .Styles("Footnote Text").Font.ColorIndex = nFootnoteTxtFontColorIndex
    .Footnotes.Separator.Font.ColorIndex = nFootnoteSeparatorFontColorIndex
    .Footnotes.ContinuationSeparator.Font.ColorIndex = nFootnoteContinuationSeparatorColorIndex
 
    .Styles("Endnote Reference").Font.ColorIndex = nEndnoteRefFontColorIndex
    .Styles("Endnote Text").Font.ColorIndex = nEndnoteTxtFontColorIndex
    .Endnotes.Separator.Font.ColorIndex = nEndnoteSeparatorFontColorIndex
    .Endnotes.ContinuationSeparator.Font.ColorIndex = nEndnoteContinuationSeparatorColorIndex
  End With
End Sub
  1. နောက်ဆုံးအနေနဲ့ "Run" ကိုနှိပ်ပါ။ကုဒ်များကူးထည့်ပါ-> "Run" ကိုနှိပ်ပါ

မက်ခရိုကို လုပ်ဆောင်ခြင်းဖြင့် မူရင်းဖိုင်တွင် ၎င်းတို့ကို အောက်ခြေမှတ်စုများနှင့် အဆုံးမှတ်များမပါဘဲ ပရင့်ထုတ်မည်ဖြစ်သည်။

စကားလုံးပြဿနာများကို ကိုင်တွယ်ဖြေရှင်းပါ။

စကားက တစ်ချိန်ချိန်မှာ ပျက်သွားနိုင်တယ်။ ၎င်းသည် ကျွန်ုပ်တို့၏ အဖိုးတန်စာရွက်စာတမ်းများ၏ လုံခြုံရေးကို လုံးဝခြိမ်းခြောက်နေပါသည်။ သို့သော် Word ကို အသုံးပြု၍ ပြဿနာတစ်ခုခုနှင့် ကြုံတွေ့ရပါက၊ အသုံးပြုရန် tool တစ်ခု အမြဲရှိပါသည်။ စကားလုံးပြန်လည်ရယူခြင်း။.

စာရေးသူနိဒါန်း:

Vera Chen သည် ဒေတာပြန်လည်ရယူရေးဆိုင်ရာ ကျွမ်းကျင်သူဖြစ်သည်။ DataNumen, Inc. အပါအဝင် ဒေတာပြန်လည်ရယူရေးနည်းပညာများတွင် ကမ္ဘာ့ခေါင်းဆောင်ဖြစ်သည်။ Excel ကိုပြန်လည်ရယူပါ။ နှင့် pdf ဆော့ဖ်ဝဲ ထုတ်ကုန်များကို ပြုပြင်ခြင်း။ ပိုမိုသိရှိလိုပါကသွားရောက်ကြည့်ရှု www ။datanumen.com

ယခုမျှဝေပါ-

မှတ်ချက်များကိုပိတ်ထားကြသည်။