သင့်နှုတ်ကပတ်တော်မှတ်တမ်းတွင် အဆုံးမှတ်များပြီးနောက် စာမျက်နှာအသစ်တစ်ခုကို ထည့်သွင်းရန် နည်းလမ်း 2 ခု

ယခုမျှဝေပါ-

ဤဆောင်းပါးတွင်၊ သင်၏ Word document တွင် အဆုံးမှတ်များပြီးနောက် စာမျက်နှာအသစ်တစ်ခုကို ထည့်သွင်းရန် အသုံးဝင်သော နည်းလမ်း 2 ခုကို အာရုံစိုက်ပါမည်။

အမည်က ညွှန်ပြနေသလိုပဲ Endnote တွေကို စာရွက်စာတမ်းရဲ့အဆုံးမှာ ထားလေ့ရှိပါတယ်။ အဲဒါမှာ ဘာမှမှားတာမရှိပါဘူး။ တစ်နေ့နေ့မှာ အကြောင်းအရာအသစ်စတင်ဖို့ endnote တွေပြီးရင် ဗလာစာမျက်နှာတစ်ခုကို တိုက်ရိုက်ထည့်ဖို့ မဖြစ်နိုင်ဘူးဆိုတာ ကျွန်တော်တို့ တွေ့ရှိလာရပါတယ်။ ဒါက တကယ်ကို စိတ်အနှောင့်အယှက်ဖြစ်စေပါတယ်။ ဒါကြောင့် ဒီပို့စ်မှာ ကျွန်တော်တို့ရဲ့ နည်းလမ်း ၂ ခုက ဒီကိစ္စနဲ့ ရုန်းကန်နေရတဲ့ သင့်အတွက် အချိန်မီ အထောက်အကူဖြစ်စေပါလိမ့်မယ်။

နည်းလမ်း 1: Word Command ကိုသုံးပါ။

ပထမဦးစွာ စာရွက်စာတမ်းတစ်ခုလုံးသည် အပိုင်းတစ်ပိုင်းဖြစ်ပါက၊ ထို့နောက် အောက်ပါအဆင့်များကို လိုက်နာပါ။

  1. စာရွက်စာတမ်း၏အဆုံးတွင် ထည့်သွင်းရန်ညွှန်ပြချက်ကို ထည့်သွင်းသော်လည်း အဆုံးမှတ်များ၏ရှေ့တွင်ထားပါ။ သို့မဟုတ် "Ctrl+ End" ကိုနှိပ်နိုင်သည်။
  2. ထို့နောက် "Page Layout" tab ကိုနှိပ်ပါ။
  3. ထို့နောက် "Breaks" ကိုနှိပ်ပါ။
  4. ပြီးလျှင် “Next Page” ကို ရွေးပါ။ အဆုံးမှတ်အားလုံးသည် စာမျက်နှာအသစ်သို့ ရောက်သွားပါမည်။"Page Layout"->Breaks"->"Next Page" ကိုနှိပ်ပါ။
  5. ယခု "ကိုးကားချက်များ" ကိုနှိပ်ပြီး "အောက်ခြေမှတ်ချက်နှင့် အဆုံးမှတ်" ဒိုင်ယာလော့ဂ်ဘောက်စ်ကိုဖွင့်ရန် တိုးချဲ့ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။"ကိုးကားချက်များ"-> ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။
  6. အကွက်တွင်၊ “စာကြောင်းများ” ကို ရွေးပါ။
  7. ထို့နောက် "အပိုင်း၏အဆုံး" ကိုရွေးချယ်ပါ။
  8. နောက်ဆုံးအနေနဲ့ "Apply" ကိုနှိပ်ပါ။ နောက်ဆုံးမှတ်စုများအားလုံးသည် အပိုင်း၏အဆုံးသို့ပြန်သွားကာ ယခုအခါ အဆုံးမှတ်ဧရိယာနှင့် ကင်းလွတ်နေသည့် စာမျက်နှာအသစ်ကို ဗလာဖြင့် ချန်ထားရမည်ဖြစ်သည်။"Endnotes"->"End of section" ကိုရွေးချယ်ပါ->"Apply" ကိုနှိပ်ပါ။နောက်ဆုံးအပိုင်း၏အဆုံးတွင် စာတိုများ

ယခုနောက်ထပ်အခြေအနေမှာ စာရွက်စာတမ်းတစ်ခုတွင် ကဏ္ဍ 1 ခုထက်ပို၍ ပါဝင်နိုင်ပြီး၊ လိုက်နာရန် နောက်ထပ်လုပ်ဆောင်စရာများ ရှိနေပါသည်။

  1. ပထမဦးစွာ အထက်ဖော်ပြပါ အဆင့်များအားလုံးကို အပြီးသတ်ပါ။
  2. နောက်ဆုံးအပိုင်းအစား ၎င်း၏ကိုယ်ပိုင်အပိုင်း၏အဆုံးသို့ အဆုံးမှတ်များကို သင်သတိပြုမိပါလိမ့်မည်။အဆုံးမှတ်သည် ၎င်း၏ကိုယ်ပိုင်ကဏ္ဍ၏အဆုံးသို့ ရောက်သွားမည်ဖြစ်သည်။

ထို့ကြောင့်၊ “Page Layout” နှင့် “Page Setup” dialog box ကိုဖွင့်ရန် တိုးချဲ့ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။"Page Layout"-> Extend Button ကိုနှိပ်ပါ။

  1. ထို့နောက် "Layout" tab ကိုနှိပ်ပါ။
  2. "Suppress endnotes" အကွက်ကိုစစ်ဆေးပြီး "Apply to" အတွက် "စာရွက်စာတမ်းတစ်ခုလုံး" ကိုရွေးချယ်ပါ။
  3. ထို့နောက် “OK” ကိုနှိပ်ပါ။ ယခု စာမျက်နှာသစ်၏ အဆုံးမှတ်စုများသည် စာမျက်နှာသစ်၏ ခေါင်းပေါ်သို့ ခုန်တက်သွားပါသည်။"Layout"-> "Suppress endnotes" ကို နှိပ်ပါ Box-> "Apply to" အတွက် "Whole document" ကို ရွေးပါ-> "OK" ကိုနှိပ်ပါ။
  4. ညွှန်ပြချက်ကို နောက်ဆုံးအပိုင်းတွင် ထည့်သွင်းပါ။
  5. အဆင့် 2 နှင့် 3 ကိုပြန်လုပ်ပါ။
  6. ဤတစ်ကြိမ်တွင် "Suppress endnotes" အကွက်ကို ရှင်းလင်းပါ။
  7. ပြီးလျှင် "လျှောက်ထားရန်" အတွက် "ဤကဏ္ဍ" ကိုရွေးချယ်ပါ။
  8. ထို့နောက် “OK” ကိုနှိပ်ပါ။ ယခုနောက်ဆုံးမှတ်စုများသည် နောက်ဆုံးအပိုင်း၏အဆုံးသို့ ပြန်သွားပါမည်။"Layout"->Clear "Suppress endnotes" Box->"Apply to" အတွက် "ဤကဏ္ဍ" ကိုရွေးချယ်ပါ --> "OK" ကိုနှိပ်ပါ။

နည်းလမ်း 2: Word Macro ကိုဖွင့်ပါ။

  1. VBA တည်းဖြတ်မှုကို စတင်ရန် "Alt+ F11" ကိုနှိပ်ပါ။
  2. ထို့နောက် "Normal" ကိုနှိပ်ပြီး "Insert" ကိုနှိပ်ပါ။
  3. အသစ်တစ်ခုဖန်တီးရန် "Module" ကိုရွေးချယ်ပါ။"Normal"->Insert"->"Module" ကိုနှိပ်ပါ။
  4. ညာဘက်ခြမ်းရှိ တည်းဖြတ်ဧရိယာကိုဖွင့်ရန် module ကို နှစ်ချက်နှိပ်ပါ။
  5. ယခု သင့်တွင် အပိုင်းတစ်ခုသာပါရှိသော စာရွက်စာတမ်းတစ်ခုရှိပါက၊ ထို့နောက် အောက်ပါ macro ကို ကူးယူပါ။
Sub InsertNewPageForOneSectionDoc()
  Selection.EndKey Unit:=wdStory
  Selection.InsertBreak Type:=wdSectionBreakNextPage
 
  With Selection.EndnoteOptions
    .Location = wdEndOfSection
    .NumberingRule = wdRestartContinuous
    .StartingNumber = 1
    .NumberStyle = wdNoteNumberStyleLowercaseRoman
  End With
End Sub

သင့်တွင် ကဏ္ဍပေါင်းစုံပါသော စာရွက်စာတမ်းတစ်ခုရှိပါက၊ သင်သည် ဤ macro လိုအပ်သည်-

Sub InsertNewPageForDocWithSections()
  Selection.EndKey Unit:=wdStory
  Selection.InsertBreak Type:=wdSectionBreakNextPage
 
  With Selection.EndnoteOptions
    .Location = wdEndOfSection
    .NumberingRule = wdRestartContinuous
    .StartingNumber = 1
    .NumberStyle = wdNoteNumberStyleLowercaseRoman
  End With
 
  With ActiveDocument.PageSetup
    .SuppressEndnotes = True
  End With
 
  Selection.MoveUp Unit:=wdLine, Count:=2
 
  With Selection.PageSetup
    .SuppressEndnotes = False
  End With
End Sub
  1. နောက်ဆုံးအနေနဲ့ "Run" ကိုနှိပ်ပါ။ကုဒ်များကူးထည့်ပါ-> "Run" ကိုနှိပ်ပါ

ပျက်စီးနေသော Word ဖိုင်များကိုဖြေရှင်းပါ။

တစ်ခါတစ်ရံတွင် သင်သည် အဘယ်အရာမှားသွားသည်ကို အတိအကျမသိနိုင်ဘဲ ရုတ်တရက် သင့် Word ဖိုင်များ ပျက်စီးသွားတတ်သည်။ ဒါက တစ်ချိန်လုံး ဖြစ်ပျက်နေတဲ့ ကိစ္စပါ။ သို့သော် ချန်ထားခဲ့သည်။ ပျက်စီးနေသော docအရေးကြီးဆုံးကတော့ ပရော်ဖက်ရှင်နယ်ပြုပြင်ရေးကိရိယာတစ်ခုရှာပြီး ပြင်ပေးဖို့ပါပဲ။ မဟုတ်ရင် လုပ်ပြီးသားဟာ ပြီးသွားပြီး သင့်ဖိုင်ကို အပြီးတိုင်ဆုံးရှုံးသွားနိုင်ပါတယ်။

စာရေးသူနိဒါန်း:

Vera Chen သည် ဒေတာပြန်လည်ရယူရေးဆိုင်ရာ ကျွမ်းကျင်သူဖြစ်သည်။ DataNumen, Inc. သည် ဒေတာဆယ်တင်ရေးနည်းပညာများတွင် ကမ္ဘာ့ခေါင်းဆောင်တစ်ဦးဖြစ်သည့် ကိရိယာတန်ဆာပလာ အပါအဝင်ဖြစ်သည်။ xls ပြုပြင်ပါ။ နှင့် pdf ဆော့ဖ်ဝဲ ထုတ်ကုန်များကို ပြုပြင်ခြင်း။ ပိုမိုသိရှိလိုပါကသွားရောက်ကြည့်ရှု www ။datanumen.com

ယခုမျှဝေပါ-

မှတ်ချက်များကိုပိတ်ထားကြသည်။