6 različitih metoda za kreiranje tabele u vašem Word dokumentu

Podijeli sada:

U današnjem članku, odlučili smo da vam obećamo 6 različitih metoda za kreiranje tablice u vašem Word dokumentu.

Naravno, kada naiđete na više brojeva u Word dokumentu, prvo što vam padne na pamet je da napravite tabelu. Svakako, tabela u Word dokumentu može vam ponuditi mjesto za stavljanje i raspored mnogih brojeva na jasan i brz način.

Stoga ćemo vam pružiti 6 različitih načina za uspješno umetanje tablice u Word dokument. A među ovih 6 savjeta, neke od njih možda već koristite u svom svakodnevnom radu. U međuvremenu, postoje i novi brzi načini. Nadamo se da možete čitati dalje kako biste saznali više.

Metoda 1: Koristite kursor za odabir broja ćelija

  1. Za početak, pravilno postavite kursor na poziciju na koju želite da umetnete tabelu.
  2. I kliknite na “Insert” na “Traci menija”.
  3. Zatim kliknite na „Tabela“.
  4. Sljedeće na padajućem izborniku možete vidjeti gomilu ćelija u prvom dijelu „Umetni tabelu“. Sada pomaknite kursor preko njih da odaberete odgovarajuću veličinu za svoju tablicu.Kliknite na "Umetni" ->Kliknite na "Tablica" ->Odaberite veličinu za tablicu
  5. Konačno, kada ste sigurni u veličinu, samo kliknite mišem i možete dobiti tabelu tačne veličine koju odaberete.

Metoda 2: Koristite opciju „Umetni tabelu“.

  1. Prvo, ponovite od koraka 1 do koraka 3 u metodi 1.
  2. Sada na padajućem meniju kliknite na „Umetni tabelu“.Kliknite "Insert" ->Kliknite "Table" ->Kliknite "Insert Table"
  3. Pojavit će se dijaloški okvir “Insert Table”. I odaberite broj za "Broj kolona".
  4. Zatim odaberite broj za "Broj redova".
  5. Sljedeći. u dijelu “AutoFit behavior” odaberite jednu opciju u skladu s tim.
  6. Na kraju, kliknite „U redu“.Postavite veličinu tabele ->Postavite "AutoFit ponašanje" ->Kliknite "OK"

Sada imate tabelu kao u nastavku:Nabavite tabelu koristeći opciju "Ubaci tabelu".

Metoda 3: Nacrtajte tabelu

  1. Ponovo ponovite od koraka 1 do koraka 3 u metodi 1.
  2. Ipak, samo ovaj put kliknite opciju „Nacrtaj tabelu“.Kliknite "Insert" ->Kliknite "Table" -> Odaberite "Draw Table"
  3. Sada će se kursor pretvoriti u olovku. Prevucite ga da nacrtate granice tabele.
  4. Konačno. kada završite, samo dvaput kliknite na prazno područje izvan tabele da izađete iz crteža.

Pogledajte video ispod:

 

4. metod: Umetnite Excel tabelu

  1. Još uvijek ponovite od koraka 1 do koraka 3 u metodi 1.
  2. Zatim na padajućem meniju „Tabela“ kliknite na „Excel tabela“.Kliknite na "Insert" ->Kliknite na "Tabelu" ->Kliknite na "Excel Spreadsheet"
  3. Sada ćete vidjeti da se otvara Excel prozor. Možete upisati svoje podatke u list.Umetnite Excel tabelu
  4. Nakon što ovo završite, kliknite na prazno područje izvan lista da biste se vratili na prozor Word dokumenta.Unesite podatke ->Kliknite na Prazno područje da biste se vratili na prozor Word dokumenta

Metoda 5: Odaberite tabelu iz "Brzih tabela"

  1. Ponovite od koraka 1 do koraka 3 u metodi 1.
  2. Kliknite opciju „Brze tabele“ na padajućem meniju „Tabela“.
  3. Zatim odaberite stil tablice iz ugrađenih predložaka.Kliknite "Insert" ->Kliknite "Table" ->Odaberite "Quick Tables" ->Odaberite stil tablice
  4. Zatim idite na brisanje originalnih podataka.
  5. I otkucajte svoje.Izbrišite podatke ->Upišite svoje

Metoda 6: Koristite taster „Tab“.

Da biste koristili tipku "Tab" za kreiranje tabele, treba uzeti pomoć iz opcije "AutoFormat". To znači da prvo morate dodati opciju "AutoFormat" na "Traku sa alatima za brzi pristup".

Koraci za dodavanje “AutoFormat” u “Traku sa alatima za brzi pristup”

  1. Prvo kliknite na "File".
  2. Zatim kliknite na "Opcije" da otvorite prozor "Opcije riječi".Kliknite na "File" ->Kliknite na "Opcije"
  3. Zatim kliknite na „Traka sa alatkama za brzi pristup“.
  4. Zatim odaberite "Komande koje nisu na traci" u polju "Izaberite komande iz".
  5. I odaberite opciju “AutoFormat” u okvirima s popisom.
  6. Kliknite na dugme „Dodaj“ na sredini prozora.
  7. Na kraju, kliknite „U redu“.Kliknite na "Traka s alatima za brzi pristup" ->Kliknite na "Komande nisu na traci" ->Odaberite "AutoFormat" ->Kliknite na "Dodaj" ->Kliknite na "U redu"

Prije nego što počnete koristiti opciju, morate malo podesiti postavke. Slijede detaljni koraci:

Postavite opciju “AutoFormat”.

  1. Prvo kliknite na opciju “AutoFormat” na “Traci s alatima za brzi pristup”.Kliknite na opciju "AutoFormat" Kliknite na opciju "AutoFormat".
  2. Zatim u dijaloškom okviru “AutoFormat” odaberite “AutoFormat now”.
  3. Zatim kliknite gumb „Opcije“.Odaberite "AutoFormat now" ->Kliknite na "Opcije"
  4. Sada kliknite na “AutoFormat As You Type” u dijaloškom okviru “AutoCorrect”.Odaberite "AutoFormat As You Type" u dijaloškom okviru "AutoCorrect".
  5. Označite okvir "Tabele" u okvirima grupe "Primijeni dok kucate".
  6. I kliknite na “OK”.Označite okvir "Tabele" u grupnim okvirima "Primijeni dok kucate" ->Kliknite na "OK"
  7. Na kraju ponovo kliknite na “OK” kada se vratite na “AutoFormat” dijaloški okvir.Kliknite na "OK" da zatvorite dijaloški okvir "AutoFormat".

Kako koristiti tipku "Tab" za kreiranje tabele

  1. Prvo, postavite kursor na mesto gde ide tabela.
  2. Zatim pritisnite niz znakova plus i minus, kao što je dolje:Upišite seriju znaka plus i crtice

Obavještenje: Uvek treba da se uverite da je znak plus na kraju reda. U suprotnom, nećete dobiti sto. Na primjer, sljedeći uzorak nije ispravan:Niz znakova plus i minus bez znaka plus kao posljednjeg

  1. Sada pritisnite “Enter”. Moći ćete postići takav efekat:Pritisnite "Enter" nakon kucanja da biste dobili tabelu od jednog reda
  2. Zatim postavite kursor iza reda ćelija.
  3. I pritisnite "Tab" da dodate novi red ćelija.
  4. Dakle, takvu tabelu možete dobiti kada ponovite korak 4 i korak 5 nekoliko puta.Postavite kursor iza reda ->Pritisnite "Tab" da dobijete više redova ćelija

Poređenje 6 metoda

metode prednosti nedostaci
Koristite kursor da odaberete broj ćelija To je najbrži način da intuitivno dobijete mali sto. Najbolja opcija za početnike. 1. Maksimalno možete dobiti samo tabelu veličine 10×8.

2. Morate ručno podesiti veličinu stola.

Koristite opciju „Ubaci tabelu“. 1. Možete dobiti sto bilo koje veličine.

2. Možete precizno kontrolirati veličinu stola.

Ponekad veličina tabele nije dovoljno velika da primi unesene podatke zbog pogrešne procene i morate ručno da prilagodite veličinu tabele.
Nacrtajte tabelu Možete nacrtati tabelu bilo koje vrste bez podešavanja širine i visine ćelije. Crtanje stola velike veličine oduzima mnogo vremena.
Umetnite Excel tabelu Možete jednostavno koristiti postojeće Excel tabele. 1. Morate znati Excel.

2. Morate dvaput kliknuti da uđete u Excel prozor za obradu podataka.

Odaberite sto iz "Brzih tabela" Brzo možete nabaviti sto elegantnog stila. Morate malo promijeniti da odgovara vašim potrebama, kao što je brisanje originalnih podataka u tabeli.
Koristite taster "Tab". Možete dobiti identične redove ćelija koliko god želite na brz način. 1. Prvo morate dodati i postaviti opciju “AutoFormat”.

2. Morate znati znakove koji se koriste za kreiranje tabele.

Budite dobro naoružani za Word Crash

Word se može srušiti za nekoliko sekundi iz različitih razloga. Stoga, da biste spriječili ozbiljan gubitak datoteka, bilo bi mudro napraviti nekoliko sigurnosnih kopija unaprijed i pravilno ih pohraniti. Istovremeno, dobiti profesionalca doc repair alat je još jedan odličan izbor.

Uvod za autora:

Vera Chen je stručnjak za oporavak podataka DataNumen, Inc., koji je svjetski lider u tehnologijama za oporavak podataka, uključujući excel recovery i pdf popravak softverskih proizvoda. Za više informacija posjetite www.datanumen.com

Podijeli sada:

Komentari su zatvoreni.