3 različite metode za rotiranje teksta u vašem Word dokumentu

Podijeli sada:

Sljedeći članak će vam predložiti 3 različite metode za postizanje rotiranja teksta u vašem Word dokumentu.

Postoje trenuci kada želite da svoj Word dokument učinite lakim za oko. Iskreno, umetanje slika u dokument može biti dobar izbor. Šta ćeš onda da se nosiš sa tim prostim tekstovima? Kako ih učiniti privlačnijima? To je ono o čemu planiramo da razgovaramo ovde: rotiranje teksta u Word dokumentu.

Međutim, možda znate da ne možete direktno rotirati tekst. Dakle, evo 3 rješenja – umetnuti okvir za tekst, umetnuti WordArt i pretvoriti tekst u sliku.

Metoda 1: Umetnite okvir za tekst

  1. Na početku kliknite na “Insert”.
  2. Zatim kliknite na “Text Box” u grupi “Text”.
  3. Zatim, samo odaberite “Simple Text Box” na padajućoj listi opcija.Kliknite "Insert" ->Kliknite "Text Box" -> Odaberite "Simple Text Box"
  4. Unesite tekst u okvir za tekst.
  5. Odaberite tekst.
  6. Kliknite na “Home”.
  7. Zatim odaberite odgovarajuću "Veličinu fonta" za tekst, kao što je dolje:Tekst u odgovarajućoj veličini
  8. Sada kliknite na tekstualni okvir kako biste ga odabrali.
  9. Idite na "Format" na traci.
  10. U grupi “Rasporedi” postoji opcija “Rotiranje”. Kliknite na njega.
  11. Odaberite jednu opciju rotiranja koja vam se sviđa za svoj tekst. Ili kada završite korak 8, postavite kursor na zelenu ručku.Kliknite na Text Box ->Kliknite na "Format" ->Kliknite na opciju "Rotate".
  12. Kliknite na njega.
  13. Držite klik.
  14. Sada ste u mogućnosti da prevučete okvir za tekst kako biste ga rotirali u željenim stepenima u bilo kojem smjeru.Stavite kursor na zelenu ručku ->Kliknite ->Zadržite za rotiranje bilo kojeg stepena u bilo kojem smjeru
  15. Vjerovatno ćete otkriti da su vam linije za tekst na putu. Zatim kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst.
  16. Odaberite "Format Shape".Desni klik na okvir za tekst ->Odaberi "Format Shape"
  17. Kliknite na “Boja linije” u prozoru “Format Shape”.
  18. Odaberite „„Bez linije“.
  19. Zatim kliknite na “Zatvori”.Kliknite na "Boja linije" ->Kliknite na "Bez linije" ->Kliknite na "Zatvori"

Ispod je efekat:Tekst u tekstualnom okviru bez linija

Metod 2: Umetnite WordArt

  1. Prvo kliknite na "Insert".
  2. Zatim kliknite na "WordArt".
  3. Odaberite stil.Kliknite na "Insert" ->Kliknite na "WordArt" ->Choose a Style
  4. I ukucajte u polje.
  5. Ponovite od koraka 11 do koraka 14 u metodi 1.Rotirajte WordArt

Metoda 3: Pretvorite tekst u sliku

  1. Odaberite tekst koji želite rotirati.
  2. Desni klik.
  3. Zatim odaberite “Kopiraj”.Odaberite tekst -> desni klik -> odaberite "Kopiraj"
  4. Zatim kliknite na “Home”.
  5. Zatim kliknite na “paste”.
  6. Odaberite opciju “Specijalno lijepljenje”.Kliknite "Početna" ->Kliknite "Zalijepi" ->Kliknite "Specijalno zalijepi"
  7. Sada u prozoru “Specijalno lijepljenje” odaberite “Slika (poboljšana metadatoteka)”.
  8. Zatim kliknite "OK".Odaberite "Slika (poboljšana metafile)" ->Kliknite "OK"
  9. Kliknite na tekst i videćete da je pretvoren u sliku.
  10. Zatim kliknite desnim klikom.
  11. Odaberite "Format slike".Desni klik na sliku ->Odaberi "Format slike"
  12. Kliknite na "3-D Rotation" na lijevoj strani.
  13. Na desnoj strani možete otkucati određeni stepen ili kliknuti te dugmad sa strelicama gore/dolje da biste rotirali sliku oko X, ili Y, ili Z ose.
  14. Na kraju kliknite „Zatvori“.Kliknite na "3-D Rotation" ->Kliknite na tipke sa strelicom gore/dolje

Pogledajte video ispod da vidite efekat:

 

 

Poređenje 3 metoda

metode sličnosti prednosti nedostaci
Umetnite okvir za tekst 1. Sve 3 metode vam omogućavaju da rotirate tekst.

2. Sve 3 metode vam omogućavaju da rotirate tekst za bilo koji stepen.

jednostavan 1. Možete postići samo 2-D rotaciju.

2. Morate ukloniti linije okvira za tekst.

Umetnite WordArt To je najbrži. 3. Možete postići samo 2-D rotaciju.

 

Pretvorite tekst u sliku Koristeći ovu metodu, možete postići 3-D rotaciju. Kada rotirate tekst do određenog stepena, možda nećete dobiti jasan prikaz.

Riječ se može predati pogrešnim operacijama

Vjerovali ili ne, Word se ruši uglavnom zbog pogrešnih operacija korisnika. Stoga, ako ne želite gubiti vrijeme na popravak riječi, trebali biste naučiti izbjegavati neke loše navike poput nepravilnog isključivanja.

Uvod za autora:

Vera Chen je stručnjak za oporavak podataka DataNumen, Inc., koji je svjetski lider u tehnologijama za oporavak podataka, uključujući excel recovery i pdf popravak softverskih proizvoda. Za više informacija posjetite www.datanumen.com

Podijeli sada:

Komentari su zatvoreni.