4 Comment Balloon များ သို့မဟုတ် စာသားများကို သင်၏ Word Document တွင် ပြောင်းလဲရန် လွယ်ကူသော အကြံဥာဏ်များ

ယခုမျှဝေပါ-

ဤဆောင်းပါးတွင်၊ သင်၏ Word document ရှိ မှတ်ချက်ဘောလုံးများ သို့မဟုတ် စာသားများကို အရောင်ပြောင်းရန် လွယ်ကူသော အကြံပြုချက် 4 ခုရှိသည်။

ယေဘုယျအားဖြင့်၊ တည်းဖြတ်ရေးသားသူ၏အဆိုအရ စာရွက်စာတမ်းရှိ မှတ်ချက်ဘောလုံးများ၏အရောင်ကို Word မှ ကျပန်းသတ်မှတ်ပေးပါသည်။ အလားတူ၊ မှတ်ချက်စာသားအရောင်ကို ပုံသေအားဖြင့် အနက်ရောင်ဖြင့် သတ်မှတ်ထားသည်။ မည်သို့ပင်ဆိုစေကာမူ၊ ကျွန်ုပ်တို့သည် ပုံသေအရောင်ကိုပြောင်းလဲရန် လှည့်ကွက်အချို့ကို အသုံးပြုနိုင်သေးသည်။

အကြံပြုချက် 1- မှတ်ချက်ဘောလုံးများအတွက် စိတ်ကြိုက်အရောင်ကို အသုံးပြုပါ။

မိုးပျံပူဖောင်းများကို ကျပန်းမှတ်ချက်ပေးရန်အတွက် Word သည် အရောင်ဖြန့်ဝေပေးသည့် နာမည်ကြီးအသိပညာတစ်ခုဖြစ်သည်။ သို့ရာတွင် သင်သည် သီးခြားအရောင်တစ်ခုကိုသာ မုန်းပါက၊ ၎င်းကို ပြောင်းလဲနိုင်သည်။

  1. ပထမဦးစွာ၊ သင်မှတ်ချက်ဘောလုံးအရောင်ကိုပြောင်းလဲရန်လိုအပ်သည့် Word document ကိုဖွင့်ပါ။
  2. ထို့နောက် “ပြန်လည်သုံးသပ်ခြင်း” တက်ဘ်အောက်ရှိ “လမ်းကြောင်းပြောင်းလဲမှုများ” ကိုနှိပ်ပါ။
  3. drop-down menu တွင်၊ "Track Changes Options" dialog box ကိုဖွင့်ရန် "Change Tracking Options" ကိုရွေးချယ်ပါ။"Review"->"Track Changes"->"Change Tracking Options" ကိုနှိပ်ပါ။
  4. ယခု မှတ်ချက်အတွက် သင်နှစ်သက်သည့်အရောင်ကို ရွေးချယ်ပြီး ၎င်းကိုလုပ်ဆောင်ရန် "OK" ကိုနှိပ်ပါ။ လက်ရှိစာရွက်စာတမ်းရှိ မှတ်ချက်ဘောလုံးများအားလုံးကို ယခုအရောင်တစ်ခုတည်းတွင် တွေ့ရမည်ဖြစ်ပါသည်။Color->"OK" ကိုနှိပ်ပါ။

အကြံပြုချက် 2- မှတ်ချက် Balloon Color သည် စာရေးသူများနှင့် မတူပါ။

အခြေခံအားဖြင့်၊ မှတ်ချက်ဖန်တီးသူတိုင်းသည် မီးပုံးပျံအတွက် ၎င်း၏ကိုယ်ပိုင်အရောင်ကို ရရှိကြသည်။ ငဲ့ညှာသောအင်္ဂါရပ်။ သို့တိုင်၊ သင်သည် ဆက်တင်ကို မတော်တဆ ပြောင်းလဲပါက၊ အရာများ ကွဲပြားနိုင်သည်။ ဤသည်မှာ အင်္ဂါရပ်ကို ပြန်လည်ရရှိရန် ကူညီရန် အဆင့်များဖြစ်သည်။

  1. “Track Changes Options” dialog box ကိုဖွင့်ရန် အကြံပြုချက် 3 ရှိ ပထမအဆင့် 1 ခုကို ပြန်လုပ်ပါ။
  2. "မှတ်ချက်များ" အတွက် "စာရေးသူမှ" ကိုရွေးချယ်ပါ။
  3. "အိုကေ" ကိုနှိပ်ပါ။"By author" ကိုရွေးချယ်ပါ --> "OK" ကိုနှိပ်ပါ။

အကြံပြုချက် 3- တူညီသောစာရေးဆရာ၏ မှတ်ချက်ဘောလုံးများအတွက် အရောင်များစွာကို အသုံးပြုပါ။

Word သည် မတူညီသောစာရေးဆရာများအတွက် ၎င်းတို့၏အတိုကောက်အားဖြင့် အရောင်များကို သတ်မှတ်ပေးသည်၊ ထို့ကြောင့် တူညီသောစာရေးသူ၏ မှတ်ချက်ဘောလုံးများအတွက် အရောင်များစွာရှိရန် ဤအင်္ဂါရပ်ကို အသုံးပြုနိုင်ပါသည်။

  1. မတူညီသောအရောင်ဖြင့် မှတ်ချက်အသစ်ကို မထည့်မီ၊ အကြံပြုချက် 3 တွင် အဆင့် ၃ ဆင့်ကို ဦးစွာလုပ်ဆောင်ပါ။
  2. “ပြန်လည်သုံးသပ်ခြင်း” တက်ဘ်အောက်ရှိ “လမ်းကြောင်းပြောင်းလဲမှုများ” ကို ထပ်မံနှိပ်ပါ။
  3. ထို့နောက် "ပြောင်းလဲအသုံးပြုရန်အမည်" ကိုရွေးချယ်ပါ။"Review"->"Track Changes"->"Change User Name" ကိုနှိပ်ပါ။
  4. ယခုတွင် “Word Options” dialog box ရှိသည်။ နောက်တွင် နံပါတ်များထည့်ခြင်းကဲ့သို့သော အသုံးပြုသူအမည်ကို အနည်းငယ်ပြောင်းပါ၊ အတိုကောက်များ တူညီနေစေရန် သေချာပါစေ။
  5. "အိုကေ" ကိုနှိပ်ပါ။အသုံးပြုသူအမည်ပြောင်းပါ-> "OK" ကိုနှိပ်ပါ။တူညီသောအသုံးပြုသူအတွက်ကွဲပြားခြားနားသောအရောင်များ

အကြံပြုချက် 4- Batch မှတ်ချက်စာသားအရောင်ကိုပြောင်းပါ။

မှတ်ချက်တစ်ခု၏ စာသားအရောင်ကို ပြောင်းလဲရန်မှာ အလွန်ရိုးရှင်းသော်လည်း ဤအရာသည် သင့်အား အစုလိုက်အပြုံလိုက်ပြုလုပ်ရန် ကျွန်ုပ်တို့၏နည်းလမ်းဖြစ်သည်။

  1. ပထမဦးစွာ၊ VBA တည်းဖြတ်သူကို အမြန်ဖွင့်ရန် “Alt+ F11” ကိုနှိပ်ပါ။
  2. ထို့နောက် "Normal" ကိုနှိပ်ပြီး "Insert" ကိုနှိပ်ပါ။
  3. "Module" ကိုရွေးချယ်ပါ။"Normal"->Insert"->"Module" ကိုနှိပ်ပါ။
  4. ကုဒ်ဧရိယာကိုဖွင့်ရန် module ကိုနှစ်ချက်နှိပ်ပါ။
  5. ထို့နောက် ဤကုဒ်များကို ထိုနေရာတွင် ကူးထည့်ပါ။
Sub ChangeCommentsColor()
  Dim objComment As Comment
 
  '  Change comment's Color
  For Each objComment In ActiveDocument.Comments
  objComment.Range.Font.Color = wdColorDarkRed
  Next objComment
End Sub
  1. "Run" ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။"Run" ကိုနှိပ်ပါစာသားအရောင်ပြောင်းခြင်း။

၎င်းတို့တွင် “objComment.Range.Font.Color = wdColorDarkRed” ကုဒ်များသည် အနီရောင်နက်ရောင်ဖြင့် မှတ်ချက်ပေးသောစာများကို သတ်မှတ်ရန် ဆိုလိုသည်။ နောက်ထပ် အရောင်ကုဒ်များအတွက်၊ သင်သည် သွားရောက်ကြည့်ရှုနိုင်ပါသည်။ https://docs.microsoft.com/en-us/previous-versions/office/developer/office-2003/aa195614(v=office.11)

ပျက်စီးနေသော Word စာရွက်စာတမ်းများ

စကားလုံးစာရွက်စာတမ်းများသည် အချိန်နှင့်အမျှ ပျက်စီးတတ်သည်။ သင့်တွင် အပန်းဖြေရန် အရန်အရန်များရှိပါက၊ ၎င်းသည် အနည်းငယ် စိတ်အနှောင့်အယှက် ဖြစ်နိုင်ပါသည်။ သို့သျောလညျးမဟုတ်ပါက၊ သင်သည်ဒေတာကိုပြန်လည်ရယူရန်နည်းလမ်းအားလုံးကိုကြိုးစားရပေမည်။ တစ် Word document error တွေကို ပြင်မယ် ထင်ပါရဲ့ အခုလို ဒုက္ခရောက်နေတဲ့အချိန်မျိုးမှာ အထောက်အကူဖြစ်မယ်။

စာရေးသူနိဒါန်း:

Vera Chen သည် ဒေတာပြန်လည်ရယူရေးဆိုင်ရာ ကျွမ်းကျင်သူဖြစ်သည်။ DataNumen, Inc. အပါအဝင် ဒေတာပြန်လည်ရယူရေးနည်းပညာများတွင် ကမ္ဘာ့ခေါင်းဆောင်ဖြစ်သည်။ Excel ပြုပြင်ရေးကိရိယာ နှင့် pdf ဆော့ဖ်ဝဲ ထုတ်ကုန်များကို ပြုပြင်ခြင်း။ ပိုမိုသိရှိလိုပါကသွားရောက်ကြည့်ရှု www ။datanumen.com

ယခုမျှဝေပါ-

မှတ်ချက်များကိုပိတ်ထားကြသည်။