4 načina za kreiranje liste sa više kolona sa nabrajanjem ili numerisanim brojevima u vašoj riječi

Podijeli sada:

U članku u nastavku pokazat ćemo vam 4 načina da kreirate listu s nabrajanjem ili brojevima u više stupaca u vašem Word dokumentu.

Kada započnemo listu s grafičkim oznakama ili numerisanu listu, svaki unos na listi se smatra paragrafom. I ne postoji direktan način za kreiranje 2 paragrafa jedan pored drugog u Word dokumentu. Izgleda da ni kreiranje liste s više kolona nije moguće.

Istinito. Ne postoji direktan način. Ali, uvijek možete pronaći učinkovita rješenja u našem članku.Kreirajte listu sa više kolona ili numerisanu listu

Metoda 1: Formatirajte liste kao tekstove sa više kolona

  1. Prvo i najvažnije, završite unos stavki liste i odaberite listu.
  2. Zatim kliknite na karticu "Izgled stranice".
  3. Zatim kliknite na komandu “Kolone” u grupi “Podešavanje stranice”.
  4. Na njegovom padajućem izborniku odaberite broj kolone.Odaberite Lista->Kliknite "Izgled stranice"->Kliknite "Kolone"->Odaberite broj kolone
  5. Sada vidite da su svi unosi liste u prvoj koloni.Svi unosi liste u prvoj koloni
  6. Postavite kursor na početak stavke liste koju želite smjestiti u drugu kolonu. Na primjer, u ovom slučaju, postavljamo kursor za umetanje prije teksta treće stavke liste. Zatim kliknite na "Prelomi" pod karticom "Izgled stranice".
  7. I kliknite na „Kolona“ na padajućem meniju „Prelomi“.Kliknite na "Prelomi"->Kliknite na "Kolonu"
  8. Ovo umeće prelom kolone i distribuira unose liste u drugu kolonu.Umetanje prijeloma kolone
  9. Ponovite korake 6 i 7 u slučaju da imate više od 2 kolone i trebate ravnomjerno rasporediti unose na listi. Moguće rezultate možete dobiti na sljedeći način:Lista u više kolona

Metod 2: Rasporedite listu u tabeli sa više kolona

  1. Prvo, postavite kursor na mesto gde treba da ide lista sa više kolona.
  2. Drugo, kliknite na karticu "Insert" i kliknite na "Table".
  3. Treće, kliknite na „Insert Table“.Kliknite "Insert"->Kliknite "Table"->Kliknite "Insert Table"
  4. U otvoreno polje unesite broj redova i kolona.
  5. Kliknite na "OK".Unesite brojeve redova i kolona->Kliknite "OK"
  6. Zatim odaberite tabelu i kliknite na "Bullets" ili "Numbering" na kartici "Home". Svaka pojedinačna ćelija će sadržavati oznaku ili će biti numerisana redom.Odaberite Tablica->Kliknite na "Bullets" ili "Numbering" na kartici "Home".
  7. Zatim možete unijeti jedan unos u ćeliju.
  8. Na kraju, uklonite ivice tabele klikom na karticu "Dizajn". Kliknite da otvorite padajući meni "Granice" i odaberite "Bez granica".Kliknite na "Dizajn"->Odaberi "Bez granica"

Metoda 3: Umetnite okvire za tekst

  1. Za početak, kliknite na karticu "Insert" i "Text Box".Kliknite "Insert"->Kliknite "Text Box"
  2. Zatim kliknite na “Nacrtaj okvir za tekst”.
  3. Zatim unesite unose liste u tekstualne okvire.
  4. Umetnite još jedan okvir za tekst u isti red sa prethodnim, prateći prva 3 koraka.Liste u okvirima za tekst
  5. Na kraju, uklonite obris svih okvira za tekst klikom na okvir za tekst. Zatim kliknite na “Format” i “Shape Outline”. Odaberite “Bez obrisa”.Kliknite na "Format"->Kliknite na "Oblik"->Kliknite na "Bez obrisa"

Metoda 4: Umetnite simbole metaka

Ako vam nije potrebna lista sa nabrajanjem uživo, možete jednostavno koristiti simbole za nabrajanje da napravite naizgled sličnu listu.

  1. Kliknite na karticu "Insert", a zatim na "Symbol".
  2. Zatim odaberite "Više simbola".Kliknite na "Umetni"->Kliknite na "Simboli"->Kliknite na "Više simbola"
  3. U dijaloškom okviru “Simbol” odaberite “Opšta interpunkcija” na padajućoj listi “Podskup”.
  4. Zatim pronađite i kliknite na simbol metka.
  5. Na kraju, kliknite na "Insert" i zatvorite okvir.
  6. Ili možete odabrati da pritisnete “Alt+ 0149” da brzo umetnete simbol metka.Odaberite "Opća interpunkcija"->Pronađi simbol metka->Kliknite "Umetni"

Greške riječi postoje

Ako ste iskusan korisnik Worda, sigurno ste se neko vrijeme susreli s greškama. Različite greške imaju različite nivoe uticaja na vaše dokumente. U nekom sretnom danu, jednostavna akcija ponovnog otvaranja bit će dovoljna za rješavanje problema. Ali u ostatku dana, nađete se u očajničkoj potrebi za alatom oporaviti doc. U takvom scenariju, morate odvojiti vrijeme za procjenu različitih proizvoda na tržištu prije nego što ih testirate na svom dokumentu.

Uvod za autora:

Vera Chen je stručnjak za oporavak podataka DataNumen, Inc., koji je svjetski lider u tehnologijama za oporavak podataka, uključujući excel corruption i pdf popravak softverskih proizvoda. Za više informacija posjetite https://www.datanumen.com/

Podijeli sada:

Komentari su zatvoreni.