Gejala:

Nalika nganggo DBCC CHECKDB jeung Perbaikan_ALLOW_DATA_LOSS parameter pikeun ngalereskeun database .MDF anu rusak, sapertos kieu:

DBCC CHECKDB (xxxx, 'REPAIR_ALLOW_DATA_LOSS')

anjeun ningali pesen kasalahan ieu:

Msg 5125, Level 24, State 2, Line 2
File 'C: Program FilesMicrosoft SQL ServerMSSQL12.SQL2014MSSQLDATAError1.mdf 'sigana parantos dipotong ku sistem operasi. Ukuran anu diarepkeun nyaéta 5120 KB tapi ukuran anu saleresna nyaéta 5112 KB.
Msg 3414, Level 21, State 1, Line 2
Aya kasalahan nalika recovery, nyegah basis data 'Error1' (39: 0) tina restarting. Diagnosa kasalahan pamulihan sareng ngalereskeunana, atanapi balikkeun tina cadangan anu dipikaterang. Upami kasalahan henteu dibenerkeun atanapi diarepkeun, kontak Dukungan Téknis.

dimana 'Error1' mangrupikeun nami database MDF anu rusak anu diropea.

Cik 5125 kasalahan langkung neogher kasalahan alokasi atanapi kasalahan konsistensi. Éta lumangsung nalika bagéan buntut file MDB dihapus, kusabab korupsi data.

Screenshot tina pesen kasalahan:

Penjelasan anu Tepat:

Nalika bagian tina buntut file MDB dihapus, CHECKDB bakal ngalaporkeun Cik 5125 kasalahan sareng cobian ngalereskeunana. Upami basis data henteu tiasa dilereskeun, maka éta bakal ngahasilkeun Cik 3414 kasalahan.

Sabenerna database na ogé tiasa dipulihkeun, upami nganggo produk urang DataNumen SQL Recovery pikeun ngalakukeun tugas.

Sampel Payil:

SQL Server Vérsi File MDF rusak File MDF dibereskeun ku DataNumen SQL Recovery
SQL Server 2014 Kasalahan8.mdf Kasalahan8_fixed.mdf

Rujukan: