Gejala:

Nalika nganggo DBCC CHECKDB jeung Perbaikan_ALLOW_DATA_LOSS parameter pikeun ngalereskeun database .MDF anu rusak, sapertos kieu:

DBCC CHECKDB (xxxx, 'REPAIR_ALLOW_DATA_LOSS')

anjeun ningali pesen kasalahan ieu:

Hasil DBCC pikeun 'xxxx'.
CHECKDB mendakan 0 kasalahan alokasi sareng 0 kasalahan konsistensi dina database 'xxxx'.
Msg 824, Level 24, State 2, Line 8
SQL Server kauninga kasalahan I / O dumasar kana konsistensi: salah checkum (diperkirakeun: 0xea8a9a2f; aktual: 0x37adbff8). Éta kajantenan nalika maca halaman (1:28) dina ID database 39 di offset 0x00000000038000 dina file 'xxxx.mdf'. Pesen tambahan dina SQL Server log kasalahan atanapi log acara sistem tiasa nyayogikeun langkung jéntré. Ieu mangrupikeun kaayaan kasalahan anu parah anu ngancam integritas basis data sareng kedah dilereskeun langsung. Lengkepan cek konsistensi database lengkep (DBCC CHECKDB). Éror ieu tiasa disababkeun ku seueur faktor; kanggo inpormasi lengkep, tingali SQL Server Buku Online.

dimana 'xxxx.mdf' mangrupikeun nami file MDF anu rusak diropea. Sanaos CHECKDB nyarios

CHECKDB mendakan 0 kasalahan alokasi sareng 0 kasalahan konsistensi dina database 'xxxx'.

Ieu masih kasalahan konsistén (Cik 824) dina pangkalan data.

Screenshot tina pesen kasalahan:

Kasalahan I / O dumasar kana konsistensi, salah checkum

Upami korupsi parah, maka bakal aya pesen kasalahan anu teras-terasan (Cik 824), sapertos dihandap:

Msg 824, Level 24, State 6, Line 2 SQL Server kauninga kasalahan I / O dumasar kana konsistensi: salah checkum (diperkirakeun: 0x3d17dfef; aktual: 0xd81748ef). Éta kajantenan nalika maca halaman (1: 0) dina database ID 39 di offset 0000000000000000 dina file 'xxxx.mdf'. Pesen tambahan dina SQL Server log kasalahan atanapi log acara sistem tiasa nyayogikeun langkung jéntré. Ieu mangrupikeun kaayaan kasalahan anu parah anu ngancam integritas basis data sareng kedah dilereskeun langsung. Lengkepan cek konsistensi database lengkep (DBCC CHECKDB). Éror ieu tiasa disababkeun ku seueur faktor; kanggo inpormasi lengkep, tingali SQL Server Buku Online.

Msg 824, Level 24, State 6, Line 4 SQL Server kauninga kasalahan I / O dumasar kana konsistensi: salah checkum (diperkirakeun: 0x3d17dfef; aktual: 0xd81748ef). Éta kajantenan nalika maca halaman (1: 0) dina database ID 39 di offset 0000000000000000 dina file 'xxxx.mdf'. Pesen tambahan dina SQL Server log kasalahan atanapi log acara sistem tiasa nyayogikeun langkung jéntré. Ieu mangrupikeun kaayaan kasalahan anu parah anu ngancam integritas basis data sareng kedah dilereskeun langsung. Lengkepan cek konsistensi database lengkep (DBCC CHECKDB). Éror ieu tiasa disababkeun ku seueur faktor; kanggo inpormasi lengkep, tingali SQL Server Buku Online.

dimana 'xxxx.mdf' mangrupikeun nami file MDF anu rusak diropea.

Screenshot tina pesen kasalahan:

Upami korupsi langkung parah, anjeun panginten tiasa ningali Cik 7909 kieu Cik 824:

Hasil DBCC pikeun 'xxxx'.
CHECKDB mendakan 0 kasalahan alokasi sareng 0 kasalahan konsistensi dina database 'xxxx'.
Msg 824, Level 24, State 2, Line 8
SQL Server kauninga kasalahan I / O dumasar kana konsistensi: salah checkum (diperkirakeun: 0xcfcd2118; aktual: 0x6fc599d6). Éta kajantenan nalika maca halaman (1: 1) dina ID database 39 di offset 0x00000000002000 dina file 'xxxx.mdf'. Pesen tambahan dina SQL Server log kasalahan atanapi log acara sistem tiasa nyayogikeun langkung jéntré. Ieu mangrupikeun kaayaan kasalahan anu parah anu ngancam integritas basis data sareng kedah dilereskeun langsung. Lengkepan cek konsistensi database lengkep (DBCC CHECKDB). Éror ieu tiasa disababkeun ku seueur faktor; kanggo inpormasi lengkep, tingali SQL Server Buku Online.
Msg 7909, Level 20, State 1, Line 8
Perbaikan modeu darurat gagal. Anjeun kedah mulangkeun tina cadangan.

dimana 'xxxx' mangrupikeun nami database sareng 'xxxx.mdf' mangrupikeun nami file fisik database.

Catetan Cik 7909 nyaéta kasalahan parna anu tiasa lumangsung dina seueur kaayaan iraha SQL Server pikir basis data saluareun pamulihan.

Screenshot tina pesen kasalahan:

kosong

Penjelasan anu Tepat:

Data dina file MDF disimpen salaku 8KB Kaca. Unggal halaman ngagaduhan lapangan checkum opsional.

Upami paréntah DBCC CHECKDB mendakan nilai checkum dina halaman header, halaman PFS sareng sababaraha halaman data henteu leres sareng éta henteu tiasa ngabenerkeun masalah, maka éta bakal ngalaporkeun kasalahan ieu (Cik 824). Upami koruptor parah, panginten aya erros kontinyu (Cik 824) atanapi dituturkeun ku kasalahan anu sanés (Cik 7909).

Anjeun tiasa nganggo produk kami DataNumen SQL Recovery pikeun meunangkeun deui data tina file MDF anu rusak sareng ngabéréskeun kasalahan ieu.

Sampel Payil:

Sampel file MDF anu rusak anu bakal nyababkeun kasalahan (Kasalahan Msg 824 Tunggal):

SQL Server Vérsi File MDF rusak File MDF dibereskeun ku DataNumen SQL Recovery
SQL Server 2014 Éror1_3.mdf Éror1_3_fixed.mdf

Sampel file MDF anu rusak anu bakal nyababkeun kasalahan (Kasalahan kontinyu Msg 824):

SQL Server Vérsi File MDF rusak File MDF dibereskeun ku DataNumen SQL Recovery
SQL Server 2014 Éror1_1.mdf Éror1_1_fixed.mdf

Sampel file MDF anu rusak anu bakal nyababkeun kasalahan (Kasalahan Msg 824 dituturkeun ku kasalahan Msg 7909):

SQL Server Vérsi File MDF rusak File MDF dibereskeun ku DataNumen SQL Recovery
SQL Server 2014 Éror1_2.mdf Éror1_2_fixed.mdf

 

Rujukan:

1. https://docs.microsoft.com/en-us/sql/relational-databases/errors-events/mssqlserver-824-database-engine-error?view=sql-server-ver15