Nalika anjeun nganggo Microsoft SQL Server pikeun ngagantelkeun atanapi ngaksés file database MDF anu rusak, anjeun bakal ningali sababaraha seratan kasalahan, anu panginten tiasa ngabingungkeun anjeun. Kusabab kitu, di dieu urang bakal nyobian daptar sadaya kamungkinan kasalahan, diurutkeun numutkeun frékuénsi anu kajantenan. Pikeun unggal kasalahan, urang bakal ngajelaskeun gejalana, ngajelaskeun alesan anu tepat na sareng masihan conto file ogé file anu dibereskeun ku urang DataNumen SQL Recovery, Sangkan anjeun tiasa langkung ngartos aranjeunna. Dihandap ieu kami bakal nganggo 'xxx.MDF' pikeun nganyatakeun korupsi anjeun SQL Server Ngaran koropak database MDF.
Dumasarkeun kana SQL Server atanapi pesen kasalahan CHECKDB, aya tilu jinis kasalahan anu bakal nyababkeun kagagalan:

    1. Kasalahan alokasi: Kami terang data dina file MDF & NDF dialokasikeun sakumaha Kaca. Sareng aya sababaraha halaman khusus anu dianggo pikeun manajemén alokasi, sapertos kieu:
Jenis Halaman gambaran
Halaman GAM Simpen inpormasi peta alokasi global (GAM).
Kaca SGAM Inpormasi simpen dibagikeun info alokasi global (SGAM).
Halaman IAM Inpo alokasi indéks toko (IAM) inpormasi.
Halaman PFS Inpo alokasi PFS toko.

Upami salah sahiji halaman alokasi di luhur ngagaduhan kasalahan, atanapi data anu dikelola ku halaman alokasi ieu teu saluyu sareng inpormasi alokasi, maka SQL Server atanapi CHECKDB bakal ngalaporkeun kasalahan alokasi.

  • Kasalahan konsistensi: keur Kaca anu dianggo pikeun nyimpen data, kalebet halaman data sareng halaman indéks, upami SQL Server atanapi CHECKDB mendakan aya sauyunan antara eusi halaman sareng checkum, maka aranjeunna bakal ngalaporkeun kasalahan konsistensi.
  • Sadaya kasalahan anu sanés: Aya kamungkinan kasalahan sanés kagolongkeun kana dua katégori di luhur.

 

SQL Server ngagaduhan alat internal anu disebatna DBCC, anu ngagaduhan CHECKDB jeung DAPTAR pilihan anu tiasa ngabantosan ngalereskeun database MDF anu rusak. Nanging, pikeun file database MDB anu rusak parah, DBCC CHECKDB jeung DAPTAR ogé bakal gagal.

Kasalahan konsistensi dilaporkeun ku CHECKDB:

Kasalahan alokasi dilaporkeun ku CHECKDB:

Sadaya kasalahan sanés anu dilaporkeun ku CHECKDB: