9 Cara Nyegah Korupsi File PST

File Outlook PST rawan korupsi. Naha aya cara pikeun nyegah ieu? Walerna nyaéta nuhun! Dihandap ieu kuring daptar 8 most cara penting pikeun nyegah file PST anjeun tina korupsi atanapi karusakan:

  1. Entong kembung file PST anjeun. Sanaos Outlook 2003/2007 ayeuna ngadukung file PST sagedé 20GB. Sareng Outlook 2010 ngadukung 50GB, masih disarankeun pisan yén file PST anjeun henteu kedah langkung ageung tibatan 10GB, sabab:
    • Most operasi kalayan file PST ageung pisan
    • File ageung sigana bakal korup.
    • Sanaos sababaraha korupsi minor tiasa dibenerkeun ku Outlook atanapi scanpst, upami file PST ageung, maka prosés perbaikanna tetep bakal nyéépkeun waktos.

Outlook 2003-2010 ayeuna ngadukung pikeun muka sababaraha file PST sasarengan dina panel kénca. Kusabab kitu, disarankeun pisan pikeun mindahkeun surélék anjeun kana sababaraha file PST anu béda kalayan aturan Outlook, pikeun ngirangan ukuran unggal file PST.

  1. Entong ngantep file PST format lami anjeun ngadeukeutan 2GB. Microsoft Outlook 2002 sareng vérsi anu langkung tiheula ngabatesan ukuran file Personal Folders (PST) janten 2GB. Iraha ukuran file PST caket kana 2GB, anjeun bakal ngalaman masalah variabel sareng file PST rawan korupsi. Kituna, pastikeun pastikeun file PST format lami anjeun kirang ti 1.5GB nyaéta prakték anu hadé.
  2. ULAH beroperasi dina jumlah email anu seueur. Microsoft Outlook bakal maot-ngonci upami anjeun ngaoperasikeun seueur email dina hiji waktos. Sareng saatos mati-konci, anjeun kedah mareuman Outlook anu teu normal anu sigana bakal nyababkeun korupsi file PST. Watesan pangalaman nyaéta 10,000 email. Ku alatan éta, nalika nyobian milih, mindahkeun, nyalin atanapi ngahapus langkung ti 10,000 email, tong beroperasi dina hiji angkatan. Sabalikna, beroperasi di most 1,000 surélék dina hiji waktos, balikan deui operasi dugi sadayana email diolah.
  3. Entong nyimpen file PST anjeun dina jaringan drive atanapi sérver. File PST dirancang pikeun disimpen dina komputer lokal. JANGAN nyimpen éta dina drive jauh atanapi sérver sabab lingkungan jaringan moal tiasa ngadukung aksés padet kana file PST sareng bakal sering nyababkeun korupsi file PST. Ogé TEU bagikeun file PST dina jaringan sareng tong ngantep sababaraha pangguna ngaksés salinan anu sami tina file PST ngalangkungan jaringan sacara sakaligus, anu rawan file korupsi.
  4. Entong mareuman Outlook nalika éta masih kénéh jalan. Upami anjeun mareuman Outlook sacara teu normal nalika éta masih jalan, maka file PST anu diaksés ku Outlook dina waktos éta bakal gampang dikorupsi. Kituna, anjeun kedah teu kungsi pareuman Outlook sacara normal di task manager. Kadang-kadang nalika anjeun nutup Outlook, éta bakal tetep jalan di tukang, pikeun ngolah sababaraha pancén, sapertos ngirim / nampi email. Dina kasus sapertos kitu, aya kalana, anjeun tiasa ningali ikon Outlook alit dina baki sistem. Nanging, cara anu paling saé pikeun nangtoskeun naha Outlook masih jalan nyaéta start "Tugas Manajer" sareng parios naha "OUTLOOK.EXE" nyaeta di "Proses" daptar (Sortir daptar pikeun ngabantosan anjeun milarian langkung gampang.). Kadang-kadang anjeun bakal mendakan Outlook tetep dina mémori salamina. Ieu biasana kusabab Outlook nyobian ngirim / nampi email ngalangkungan jaringan sareng jaringan anjeun henteu jalan leres, janten Outlook kedah ngantosan sajajalan atanapi saatos waktos kaluar. Dina kasus sapertos kitu, upami anjeun hoyong nyepetkeun nutup Outlook, maka anjeun tiasa nganonaktipkeun koneksi jaringan anu dianggo ku Outlook sacara manual. Saatos éta, sambungan Outlook moal lami deui waktos-kaluar sareng éta bakal ngagugurkeun tugas latar tukang sareng kaluar gancang. Kanggo sababaraha kasus anu sanés, upami baki Outlook atanapi Outlook tetep teu aya tungtungna, anjeun tiasa nyobian restart Outlook, antosan sababaraha menit, teras kaluar, prosedur sapertos kitu tiasa ngabantosan Outlook kaluar tina sistem.
  5. Salawasna pastikeun Outlook parantos kaluar sateuacan mareuman / kakuatan komputer anjeun. Sapertos 5, upami anjeun mareuman atanapi ngahurungkeun komputer anjeun tanpa lirén tina Outlook, file PST anjeun sigana bakal ruksak. Janten, sanaos rada sesah, teras pastikeun Outlook anjeun parantos kaluar sateuacan nutup sistem komputer anjeun. Atanapi anjeun tiasa ngadamel aplikasi alit pikeun parios ieu pikeun anjeun sacara otomatis.
  6. Ati-ati sareng program AntiVirus anjeun. Upami file PST anjeun ageung sareng ngandung seueur email, sareng program AntiVirus anjeun bakal ngajagi. Teras most tina operasi sareng email dina file PST anjeun bakal kapangaruhan ku program AntiVirus anjeun ogé. Upami program na lambat, maka operasi ogé bakal kalem. Dilaporkeun yén sababaraha program AntiVirus tiasa ngarusak file PST. Microsoft OneCare bahkan tiasa mupus file PST.
  7. Ati-ati ku Outlook Add-Ins. Sababaraha Outlook Add-Ins anu lepat tiasa nyababkeun korupsi file PST anjeun upami éta henteu dirarancang leres atanapi leres. Kusabab kitu, kadang anjeun kedah nganonaktipkeun Add-Ins upami file PST anjeun sering rusak.
  8. Cadangan file PST anjeun dina unggal minggu. Cadangan mangrupikeun cara anu paling saé pikeun nyegah leungitna data. Salawasna cadangan file PST anjeun périodik sahingga nalika file PST anjeun rusak sareng henteu tiasa dipulangkeun, anjeun tiasa mulangkeun cadangan anu pangénggalna.

Upami file PST anjeun rusak, maka masih mungkin pikeun ngalereskeun sareng ngalereskeunana, kalayan alat-alat ieu:

  1. scanpst.exe. Disebat ogé Alat Perbaikan Koropak. Ieu alat gratis anu dipasang sareng Outlook anjeun. Éta tiasa ngalereskeun most tina kasalahan minor sareng korupsi dina file PST anjeun. Inpormasi lengkep langkung lengkep tiasa dipendakan di Ieuh.
  2. DataNumen Outlook Repair. Upami scanpst henteu tiasa ngalereskeun file PST anjeun, atanapi henteu tiasa milarian deui email anu anjeun pikahoyong, maka anjeun tiasa nganggo DataNumen Outlook Repair. Éta tiasa pulih file PST rusak pisan. Salami aya data Outlook aya dina file PST anjeun anu rusak, teras DataNumen Outlook Repair tiasa pulih aranjeunna sareng simpen kana file PST tetep anyar.