Kumaha Ngalereskeun Koropak atanapi Koropak Excel File

Nalika file Microsoft Excel .xls, .xlw sareng .xlsx anjeun rusak atanapi rusak kusabab sababaraha alesan sareng anjeun henteu tiasa muka hasil ku Excel, anjeun tiasa nganggo léngkah-léngkah ieu pikeun ngalereskeun file anu korup:

Catetan: Sateuacan starting prosedur pamulihan data, anjeun kedah ngadamel cadangan file Excel aslina anjeun ngaruksak. Ieu anu most léngkah penting anu seueur bakal hilap.

  1. Mimiti, Microsoft Excel ngagaduhan fungsi ngalereskeun internal. Nalika ngadeteksi aya korupsi dina file Excel anjeun, éta bakal start Pamulihan file modeu sareng cobi ngalereskeun file kanggo anjeun. Dina sababaraha kasus, upami Pamulihan file modeu henteu start sacara otomatis, maka anjeun tiasa maksa Excel pikeun ngalereskeun file anjeun sacara manual. Candak Excel 2013 salaku conto, léngkah-léngkahna nyaéta:
    1. dina file menu, klik kabuka.
    2. Dina kotak dialog Buka, pilih file anu anjeun badé buka, sareng pencét panah di gigireun kabuka tombol.
    3. Klik Buka sareng Perbaikan, teras pilih metodeu mana anu anjeun badé anggo pikeun ngahanca buku kerja anjeun.
    4. milih ngalereskeun pilihan upami anjeun hoyong dipulut saloba data tina file rusak.
    5. If ngalereskeun henteu jalan, teras anggo Ékstrak Data pikeun nyobaan nimba nilai sél sareng formula ti file.

    Prosedur pamulihan henteu saé pisan pikeun versi Excel anu béda.

    Dumasar kana tés urang, metode 1 utamina dianggo pikeun kasus-kasus nalika korupsi kajantenan dina buntut file. Tapi moal jalan nalika korupsi kajantenan dina header atanapi tengah file.

  2. Upami metoda 1 gagal, masih aya sababaraha cara pikeun ngalereskeun file Excel anjeun sacara manual nganggo Excel, kalebet nyerat makro VBA alit, anjeun tiasa mendakan inpormasi langkung lengkep dina https://support.microsoft.com/en-gb/office/repair-a-corrupted-workbook-153a45f4-6cab-44b1-93ca-801ddcd4ea53
  3. Aya ogé alat gratis ti pihak katilu anu tiasa muka sareng maca file Microsoft Excel, salaku conto,

    Kadang-kadang nalika Excel gagal muka file anjeun, alat-alat ieu panginten tiasa berhasil mukakeunana. Upami éta masalahna, maka saatos file Excel dibuka, anjeun ngan ukur tiasa nyimpen salaku file énggal anu bakal bébas tina kasalahan.

  4. Pikeun file xlsx, aranjeunna saéstuna mangrupikeun koropak anu dikompres Zip format file. Maka, kadang-kadang, upami korupsi éta ngan ukur disababkeun ku Zip file, maka anjeun tiasa anggo Zip alat perbaikan sapertos DataNumen Zip Repair pikeun ngalereskeun file ieu, sapertos kieu:
    1. Anggap file Excel anu rusak mangrupikeun a.xlsx, maka anjeun kedah ngaganti nami kana a.zip
    2. maké DataNumen Zip Repair pikeun ngalereskeun a.zip sareng ngahasilkeun file tetep a_fixed.zip.
    3. Ganti ngaran a_fixed.zip balik deui ka a_fixed.xlsx
    4. Ngagunakeun Excel pikeun muka a_fixed.xlsx.

    Masih aya sababaraha peringatan nalika muka file anu tetep dina Excel, kantun ngantepkeun sareng Excel bakal nyobian muka sareng ngalereskeun file anu tetep. Upami file tiasa dibuka kalayan suksés, maka anjeun ngan ukur tiasa nyimpen kontén kana file anu bébas tina kasalahan.

  5. Upami sadayana metode di luhur gagal, maka anjeun kedah nganggo DataNumen Excel Repair pikeun méréskeun masalah. Éta bakal nyeken file anu rusak sareng ngahasilkeun file bébas kasalahan pikeun anjeun sacara otomatis.