Pikëpamja është most klient i përdorur gjerësisht në botën e Windows. Sidoqoftë, skedarët e të dhënave Outlook PST janë gjithashtu të prirur për korrupsion. Pse Më poshtë do të analizojmë arsyet dhe zgjidhjet përkatëse.

1. Microsoft nuk ofron një mënyrë efektive për të parandaluar korrupsionin e skedarit PST

I pari dhe most e rëndësishme është që Microsoft të mos sigurojë një mënyrë efektive për të parandaluar korrupsionin, si më poshtë:

  1. Vetë formati i skedarit PST nuk ka një veçori anti-korrupsion, siç është një rekord rikuperimi si në WinRAR .RAR format arkivi ose faqe torrent si në SQL Server Baza e të dhënave MDF. Me një rekord rikuperimi ose faqe torrent, kur një pjesë e të dhënave janë të korruptuara, është e lehtë për t'i rikuperuar ato dhe për të zvogëluar shanset e humbjes së të dhënave me 90%.
  2. Skedari PST është i lehtë për tu korruptuar kur madhësia e skedarit rritet, dhe nuk ka asnjë mekanizëm për ta parandaluar këtë automatikisht. Outlook nuk do të përdorë skedarë të shumtë për të ruajtur të dhënat automatikisht kur madhësia e skedarit është e madhe. Përdoruesi duhet ta bëjë atë manualisht. Dhe sigurisht, most nga përdoruesit nuk do ta vërejnë këtë. E vetmja karakteristikë e lidhur në Outlook është që e shtyn përdoruesin të arkivojë postat elektronike të vjetra, por kjo veçori nuk i kushton vëmendje madhësisë së skedarit.
  3. Në Outlook, nuk ka asnjë tipar të rezervimit automatik për skedarin PST. Nëse Outlook kishte një tipar të tillë, atëherë nëse një skedar PST është i korruptuar, edhe nëse nuk mund të rikuperohet, mund të rikthehet në një version të hershëm rezervë, i cili do të përmbajë most të të dhënave të azhurnuara nëse rezervimi kryhet çdo javë.
  4. Microsoft ofron një mjet falas për rikuperimin e skedarëve PST të quajtur skanpst, duke shoqëruar me Outlook. Sidoqoftë, ai mund të rregullojë skedarin PST vetëm me korrupsione të vogla. Nëse dëmtimi ose korrupsioni është i rëndë, atëherë scanpst do të dështojë për most të rasteve.

2. Shumë njerëz po abuzojnë me skedarin PST:

Outlook është aq popullor sa ka kaq shumë njerëz që e përdorin atë çdo ditë. Dhe shumë po abuzojnë me skedarin PST që e bën atë të prirur për korrupsion:

  1. Në ditët e sotme për shkak të rritjes së postave elektronike dhe të dhënave të tjera personale, madhësia e skedarit PST rritet në mënyrë dramatike. Nga disa GB në ditët e para, në më shumë se 20 GB apo edhe 50 GB. Sa më i madh të jetë skedari PST, aq më lehtë do të prishet. Një praktikë e mirë për të menaxhuar të dhëna të mëdha është ndarja e tyre në disa skedarë më të vegjël PST, për shembull, arkivimi i postave elektronike të vjetra në skedarët PST të arkivuar, për t'u siguruar që secila madhësi e skedarit PST <= 10 GB, në vend që të përdorni një skedar shumë të madh PST.
  2. Dikush do ta fik kompjuterin kur skedari PST hapet ende nga Outlook, i cili gjithashtu do të shkaktojë korrupsion.
  3. Dikush do të ruajë skedarë të mëdhenj PST në njësinë e rrjetit, gjë që nuk rekomandohet pasi vetë skedari PST nuk është i dizajnuar për këtë. Dhe është e lehtë të shkaktohet korrupsion kur qaseni në skedarin PST përmes rrjetit.

Informacione më të hollësishme rreth praktikave të mira për të parandaluar korrupsionin e skedarit PST mund të gjenden në https://www.datanumen.com/prevent-pst-corruption/

Si të rregulloni skedarët e korruptuar PST:

Nëse ndodh korrupsioni i skedarit PST, atëherë së pari mund të provoni falas skanpst, pasi që është mjeti zyrtar i siguruar nga Microsoft për të rregulluar skedarët e korruptuar PST, dhe është falas. Nëse nuk funksionon, atëherë mund të provoni DataNumen Outlook Repair.

Referencat: