Kur hasni probleme të ndryshme kur përdorni Outlook, mund të diagnostikoni problemin dhe të gjeni zgjidhjen.

Para së gjithash, është e mundur që arsye të ndryshme të shkaktojnë të njëjtin problem ose simptomë, kështu që ju duhet të përcaktoni arsyen aktuale para se të gjeni zgjidhjen për të. Arsyet e zakonshme janë:

 1. Disa Shtesa të gabuara të Outlook shkaktojnë problemin.
 2. Skedari juaj Outlook PST është i dëmtuar ose i korruptuar.
 3. Profili juaj Outlook është i korruptuar.
 4. Instalimi ose konfigurimi i Outlook është i pasaktë.

Nëse problemi është shkaktuar nga arsyeja 1, së pari mund të çaktivizoni të gjitha Shtesat në Outlook, si më poshtë:

 1. Start Outlook.
 2. Klikoni "File"> "Options"
 3. Në dialogun Opsionet e Outlook, nga shiriti anësor i majtë, klikoni "Shtesa".
 4. Në dritaren kryesore, klikoni në butonin "Shko" në fund të dritares.
 5. Në dialogun e Shtesave COM, hiqni të gjitha Shtesat, pastaj klikoni në butonin "OK".
 6. Mbyll Outlook dhe më pas reztarajo

Kjo do të çaktivizojë të gjitha Shtesat në Outlook tuaj. Nëse problemi zhduket pas restarOutlook, atëherë problemi është shkaktuar nga arsyeja 1. Përndryshe, duhet të vazhdoni me procedurën tjetër.

 1. Mbyll Outlook.
 2. Gjeni skedarin tuaj PST duke ndjekur udhëzimet në ky artikull.
 3. Kopjoni skedarin tuaj PST në një kompjuter tjetër me Outlook të instaluar.
 4. Start Outlook në kompjuterin e ri, pastaj përdorni "File" -> "Open" -> "Outlook Data File", për të hapur skedarin PST.
 5. Nëse skedari PST nuk mund të hapet, ose ka disa mesazhe gabimi kur hapni skedarin, atëherë skedari juaj PST është i korruptuar, kështu që ne mund të konfirmojmë që problemi juaj është shkaktuar nga arsyeja 2, përndryshe, nëse skedari PST mund të hapet pa ndonjë problem, atëherë skedari juaj PST duhet të jetë i shëndetshëm dhe arsyeja është 3 ose 4.

Për arsyen 2, mund të kontrolloni ky artikull për të rregulluar problemin.

Për arsyen 3 dhe 4, duhet të vazhdoni procedurën e analizës, si më poshtë:

 1. Shkoni në Start Meny> Paneli i Kontrollit> Posta.
 2. Kliko "Shfaq profilet"
 3. Kliko "Shtoj”Për të shtuar një profil të ri.
 4. Në pjesën e poshtme të dialogut, vendosni profilin e ri si "Kur starduke përdorur Microsoft Office Outlook, përdorni këtë profil ”
 5. Zgjidhni profilin e ri të krijuar, pastaj klikoni “Pronat"
 6. Shtoni skedarin PST në profilin e ri.
 7. RestarPikëpamja juaj. Nëse problemi juaj Outlook zhduket, atëherë arsyeja është 3 dhe ju e keni rregulluar problemin tuaj. Përndryshe, arsyeja është 4.

Për arsyen 4, atëherë instalimi juaj Outlook është i pasaktë dhe mund t'ju duhet të instaloni sërish Outlook ose edhe të gjithë paketën Office. Ose nëse keni një kopje rezervë të sistemit tuaj, atëherë mund ta ktheni sistemin tuaj në një pikë rezervë kur mund të përdorni Outlook pa probleme.