Shënim: Nëse keni të instaluar versione Outlook 2003 ose versione më të larta, ju rekomandojmë që të përdorni kjo metodë për të rimarrë skedarin tuaj PST të madh në vend. Përndryshe, ju lutemi përdorni metodën në këtë udhëzues.

Kur hasni një skedar i madhësuar Outlook PST (skedari PST është i barabartë me ose më i madh se 2 GB) dhe nuk mund ta përdorni atë me sukses në Microsoft Outlook 2002 ose versione më të ulëta, ju mund ta përdorni DataNumen Outlook Repair për ta ndarë atë në skedarë më të vegjël në mënyrë që ato të jenë më pak se 2 GB, të pavarura nga njëra-tjetra dhe të mund të arrihen veçmas nga Outlook 2002 ose versionet e mëparshme me sukses.

Start DataNumen Outlook Repair.

Shënim: Para ndarjes së skedarit PST të përmasave të mëdha me DataNumen Outlook Repair, ju lutemi mbyllni Microsoft Outlook dhe çdo aplikacion tjetër që mund të modifikojë skedarin PST.

Shkoni tek skedën, pastaj zgjidhni opsionin e mëposhtëm:

dhe vendosni kufirin e madhësisë në një vlerë më të vogël se 2 GB. Rekomandohet të përdorni një vlerë që është vetëm një fraksion prej 2 GB në mënyrë që skedari juaj të mos arrijë përsëri 2 GB shpejt, për shembull, 1000 MB. Ju lutem vini re se njësia është MB.

Shko prapa ne Tab.

Zgjidhni skedarin e madhësuar Outlook PST si skedarin burim PST për t'u riparuar:

Ju mund të futni direkt emrin e skedarit PST ose të klikoni në shfletoj butonin për të kërkuar dhe zgjedhur skedarin. Ju gjithashtu mund të klikoni në Gjej butonin për të gjetur skedarin PST që do të përpunohet në kompjuterin lokal.

Ndërsa skedari PST është tepër i madh, ai duhet të jetë në formatin Outlook 97-2002. Prandaj, ju lutemi specifikoni formatin e skedarit në "Outlook 97-2002" në kutinë e kombinuar krahas kutisë së redaktimit të skedarit burimor. Nëse e lini formatin si "Auto Determined", atëherë DataNumen Outlook Repair do të skanojë skedarin burimor PST të madh për të përcaktuar formatin e tij automatikisht. Sidoqoftë, kjo do të marrë kohë shtesë.

By default, kur DataNumen Outlook Repair skanon dhe ndan skedarin e madhësisë burimore në disa më të vegjël, skedari i parë fiks i ndarë është emëruar xxxx_fixed.pst, i dyti është xxxx_fixed_1.pst, i treti është xxxx_fixed_2.pst, dhe kështu me radhë, ku xxxx është emri i skedari burim PST. Për shembull, për skedarin burimor PST Outlook.pst, si parazgjedhje, skedari i parë i ndarë do të jetë Outlook_fixed.pst, dhe i dyti do të jetë Outlook_fixed_1.pst, dhe i treti do të jetë Outlook_fixed_2.pst, etj.

Nëse dëshironi të përdorni një emër tjetër, atëherë ju lutemi zgjidhni ose vendosni atë në përputhje me rrethanat:

Ju mund të futni direkt emrin e skedarit fiks ose të klikoni në shfletoj butonin për të kërkuar dhe zgjedhur emrin e skedarit fiks.

Ju mund të zgjidhni formatin e skedarit fiks PST në kutinë e kombinuar krahas kutisë së redaktimit të skedarit fiks, formatet e mundshme janë Outlook 97-2002 dhe Outlook 2003-2010. Nëse e lini formatin si "Auto Determined", atëherë DataNumen Outlook Repair do të gjenerojë skedarin fiks PST të pajtueshëm me Outlook të instaluar në kompjuterin lokal.

Kliko Start Riparimi butonin dhe DataNumen Outlook Repair do të start skanoni skedarin burimor PST, të rikuperoni dhe të grumbulloni artikujt në të, dhe më pas t'i vendosni këto sende të rikuperuara në një skedar të ri fiks PST emri i të cilit është vendosur në Hapin 6. Ne do të përdorim Outlook_fixed.pst si një shembull.

Kur madhësia e Outlook_fixed.pst arrin kufirin e paracaktuar në Hapin 2, DataNumen Outlook Repair do të krijojë një skedar të dytë të ri PST të quajtur Outlook_fixed_1.pst, dhe do të përpiqet të vendosë artikujt e mbetur në atë skedar.

Kur skedari i dytë arrin edhe kufirin e paracaktuar, DataNumen Outlook Repair do të krijojë një skedar të tretë të ri PST të quajtur Outlook_fixed_2.pst për të akomoduar artikujt e mbetur, etj.

Në proces, shiriti i progresit
DataNumen Access Repair Progres Bar

do të përparojë në përputhje me rrethanat për të treguar përparimin e ndarë.

Pas procesit, nëse skedari burimor PST i përmasave të mëdha është ndarë në disa skedarë më të vegjël PST me sukses, do të shihni një kuti mesazhesh si kjo:
Kutia e Mesazhit të Suksesit

Tani mund të hapni skedarët e ndarë PST një nga një me Microsoft Outlook. Dhe ju do të gjeni të gjitha artikujt e skedarit origjinal PST të përmasave të mëdha janë shpërndarë midis këtyre skedarëve të ndarë.

Shënim: Versioni demo do të shfaqë kutinë e mëposhtme të mesazheve për të treguar suksesin e ndarjes:

Në skedarët e rinj të ndarë PST, përmbajtja e mesazheve dhe bashkëngjitjeve do të zëvendësohet me një informacion demo. Ju lutem porosit versionin e plotë për të marrë përmbajtjen aktuale.