9 mënyra për të parandaluar korrupsionin e skedarit PST

Skedarët PST të Outlook janë të prirur për korrupsion. A ka ndonjë mënyrë për ta parandaluar këtë? Përgjigja është PO! Më poshtë po rendis 8 most mënyra të rëndësishme për të parandaluar korrupsionin ose dëmtimin e skedarit tuaj PST:

 1. Mos e fryni skedarin tuaj PST. Megjithëse Outlook 2003/2007 tani mbështet skedarë PST deri në 20 GB. Dhe Outlook 2010 mbështet 50 GB, rekomandohet ende që skedari juaj PST të mos jetë më i madh se 10GB, sepse:
  • Most operacionet me skedar të madh PST janë shumë të ngadalta
  • Dosjet e mëdha me shumë gjasa bëhen të korruptuara.
  • Megjithëse disa korrupsione të vogla mund të rregullohen nga Outlook ose scanpst, nëse skedari PST është i madh, atëherë procesi i rregullimit do të jetë ende i gjatë.

Outlook 2003-2010 tani mbështet për të hapur disa skedarë PST së bashku në panelin e majtë. Prandaj, rekomandohet shumë që të lëvizni postat tuaja elektronike në disa skedarë të ndryshëm PST me rregullat e Outlook, për të zvogëluar madhësinë e secilës skedar PST.

 1. Mos lejoni që skedari juaj i formatit të vjetër PST të afrohet me 2GB. Microsoft Outlook 2002 dhe versionet e mëparshme kufizojnë madhësinë e skedarit Personal Folders (PST) në 2 GB. Kurdoherë që madhësia e skedarit PST është afër 2 GB, ju do të hasni probleme të ndryshueshme dhe skedari PST është i prirur për korrupsion. Prandaj, gjithmonë sigurohuni që skedari juaj i formatit të vjetër PST të jetë më pak se 1.5GB është një praktikë e mirë.
 2. Mos veproni me vëllim të madh të postave elektronike. Microsoft Outlook do të bllokohet nëse përdorni një numër të madh të postave elektronike brenda një kohe. Dhe pas bllokimit të vdekur, do t'ju duhet të mbyllni Outlook në mënyrë anormale, gjë që ka shumë të ngjarë të shkaktojë korrupsionin e skedarit PST. Një kufi eksperimental është 10,000 postat elektronike. Prandaj, kur përpiqeni të zgjidhni, zhvendosni, kopjoni ose fshini më shumë se 10,000 email, mos i përdorni në një grumbull. Në vend të kësaj, operoni në most 1,000 email në të njëjtën kohë, përsëritni operacionin derisa të gjitha email-et të përpunohen.
 3. Mos e ruani skedarin tuaj PST në një rrjet rrjeti ose server. Skedari PST është krijuar për tu ruajtur në kompjuterët lokalë. Mos e ruani në një disk ose server të largët pasi mjedisi i rrjetit nuk mund të mbështesë hyrjen e dendur të skedarit PST dhe do të shkaktojë korrupsionin e skedarit PST shpesh. Gjithashtu NUK ndani skedarin PST në rrjet dhe NUK lejoni që përdoruesit e shumtë të kenë qasje në të njëjtën kopje të skedarit PST përmes rrjetit njëkohësisht, i cili është i prirur të paraqesë korrupsion.
 4. Mos e mbyllni Outlook kur është ende në ekzekutim. Nëse e mbyllni Outlook në mënyrë jonormale kur është ende duke ekzekutuar, atëherë skedari PST që mund të aksesohet nga Outlook në atë kohë do të prishet lehtë. Prandaj, ju duhet ASNJEHERE mbylli Outlook në mënyrë anormale në menaxherin e detyrave. Ndonjëherë kur mbyllni Outlook, ai do të funksionojë ende në sfond, për të përpunuar disa detyra, të tilla si dërgimi / marrja e postave elektronike. Në një rast të tillë, herë pas here, mund të shihni një ikonë të vogël Outlook në sirtarin e sistemit. Sidoqoftë, mënyra më e mirë për të përcaktuar nëse Outlook është ende duke ekzekutuar është të start "Menaxher detyrë" dhe kontrolloni nëse "OUTLOOK.EXE" ndodhet ne "Proceset" lista (Renditni listën për t'ju ndihmuar ta lokalizoni atë më lehtë.). Ndonjëherë do të gjeni që Outlook të mbetet në kujtesë për gjithnjë. Kjo normalisht sepse Outlook po përpiqet të dërgojë / marrë email përmes rrjetit dhe rrjeti juaj nuk funksionon si duhet, kështu që Outlook duhet të presë pafund ose pasi të ketë një ndërprerje kohe. Në një rast të tillë, nëse doni të shpejtoni mbylljen e Outlook, atëherë mund të çaktivizoni lidhjen e rrjetit të përdorur nga Outlook manualisht. Pas kësaj, lidhja Outlook së shpejti do të skadojë dhe do të ndërpresë detyrat e sfondit dhe do të dalë së shpejti. Për disa raste të tjera, nëse Sirtari Outlook ose Outlook qëndrojnë pa fund, mund ta provoni Restart Outlook, prisni për disa minuta dhe pastaj dilni, një procedurë e tillë mund të ndihmojë që Outlook të dalë plotësisht nga sistemi.
 5. Gjithmonë sigurohuni që Outlook të ketë dalë para se ta fikni / fikni kompjuterin tuaj. Ashtu si 5, nëse mbyllni ose fikni kompjuterin tuaj pa lënë Outlook, skedari juaj PST ka shumë të ngjarë të prishet. Pra, megjithëse është pak e papërshtatshme, gjithmonë sigurohuni që Outlook juaj të ketë dalë para se të mbyllni sistemin tuaj kompjuterik. Ose mund të bëni një aplikacion të vogël për ta kontrolluar automatikisht këtë për ju.
 6. Bëni kujdes me programin tuaj AntiVirus. Nëse skedari juaj PST është i madh dhe përmban shumë email, dhe programi juaj AntiVirus do ta mbrojë atë. Pastaj most operacionet me postat elektronike në skedarin tuaj PST do të ndikohen nga programi juaj AntiVirus gjithashtu. Nëse programi është i ngadaltë, atëherë edhe operacionet do të ngadalësohen. Raportohet se disa programe AntiVirus mund të dëmtojnë skedarin PST. Microsoft OneCare madje mund të fshijë skedarët PST.
 7. Bëni kujdes me Shtesat e Outlook. Disa Shtesa të gabuara të Outlook mund të shkaktojnë prishjen e skedarit tuaj PST nëse nuk janë krijuar siç duhet ose nuk funksionojnë siç duhet. Prandaj, ndonjëherë ju duhet të çaktivizoni Shtesat nëse skedari juaj PST prishet shpesh.
 8. Rezervoni skedarët tuaj PST në baza javore. Rezervimi është mënyra më e mirë për të parandaluar humbjen e të dhënave. Gjithmonë bëni kopje rezervë të skedarëve tuaj PST në mënyrë periodike, në mënyrë që sa herë që skedari juaj PST të jetë i korruptuar dhe nuk mund të rikuperohet, të mund të ktheni rezervimin e fundit.

Nëse skedarët tuaj PST janë të korruptuar, atëherë është akoma e mundur të riparoni dhe rregulloni ato, me mjetet e mëposhtme:

 1. scanpst.exe. Quhet gjithashtu Mjet i Riparimit të Kutisë. Ky është një mjet falas i instaluar me Outlook-un tuaj. Mund të rregullojë most të gabimeve dhe korrupsioneve të vogla në skedarët tuaj PST. Informacione më të hollësishme mund të gjenden në këtu.
 2. DataNumen Outlook Repair. Nëse scanpst nuk mund të rregullojë skedarin tuaj PST, ose nuk mund të rikuperojë email-et që dëshironi, atëherë mund ta përdorni DataNumen Outlook Repair. Mund të rikuperojë skedarin PST shumë të dëmtuar. Për sa kohë që ka ndonjë të dhënë Outlook ekziston në skedarin tuaj të korruptuar PST, atëherë DataNumen Outlook Repair mund t'i rikuperojë ato dhe t'i ruajë në një skedar të ri PST fiks.