Shënim: Duhet të keni të instaluar Outlook për të përdorur këtë udhëzues.

Që nga Outlook 2003, prezantohet një format i ri skedari PST që ka shumë më shumë përparësi se ai i vjetri. Formati i ri zakonisht quhet format Unicode, ndërsa formati i vjetër quhet format ANSI në përputhje me rrethanat. Të dy emrat do të përdoren në të gjithë këtë udhëzues.

Edhe pse formati i ri është shumë më i mirë se ai i vjetër, ndonjëherë (mostpër arsye të përputhshmërisë) ju ende keni nevojë për të kthyer skedarin PST në formatin e ri Unicode në formatin e vjetër ANSI. Për shembull, ju doni të transferoni të dhënat PST nga një kompjuter me Outlook 2003-2010 në një me vetëm Outlook 97-2002 të instaluar.

Microsoft nuk ka zhvilluar një vegël që mund të kryejë një shndërrim të tillë. Por mos u shqetëso. DataNumen Outlook Repair mund t'ju ndihmojë në këtë çështje.

Start DataNumen Outlook Repair.

Shënim: Para se të konvertohet një skedar i ri Unicode PST me DataNumen Outlook Repair, ju lutemi mbyllni Microsoft Outlook dhe çdo aplikacion tjetër që mund të modifikojë skedarin PST.

Zgjidhni skedarin e ri Unicode PST si skedarin burim PST për t'u riparuar:

bosh

Ju mund të futni direkt emrin e skedarit PST ose të klikoni në Shfletoni dhe zgjidhni Skedarin butonin për të kërkuar dhe zgjedhur skedarin. Ju gjithashtu mund të klikoni në Gjej butonin për të gjetur skedarin PST që do të përpunohet në kompjuterin lokal.

Meqenëse skedari PST është në formatin e ri Outlook 2003-2010, ju lutemi specifikoni formatin e skedarit te "Outlook 2003-2010" në kutinë e kombinuar bosh krahas kutisë së redaktimit të skedarit burimor. Nëse e lini formatin si "Auto Determined", atëherë DataNumen Outlook Repair do të skanojë skedarin burimor PST për të përcaktuar formatin e tij automatikisht. Sidoqoftë, kjo do të marrë kohë shtesë dhe është e panevojshme.

By default, DataNumen Outlook Repair do të ruajë të dhënat e konvertuara në një skedar të ri PST të quajtur xxxx_fixed.pst, ku xxxx është emri i skedarit burim PST. Për shembull, për skedarin burimor PST Outlook.pst, skedari i parazgjedhur i konvertuar do të jetë Outlook_fixed.pst. Nëse dëshironi të përdorni një emër tjetër, atëherë ju lutemi zgjidhni ose vendosni atë në përputhje me rrethanat:

bosh

Ju mund të futni direkt emrin e skedarit të konvertuar ose të klikoni në shfletoj butonin për të kërkuar dhe përzgjedhur emrin e skedarit të konvertuar.

Ndërsa duam të konvertojmë skedarin PST Unicode në formatin ANSI, duhet të zgjedhim formatin e skedarit PST të konvertuar në "Outlook 97-2002" në kutinë e kombinuar bosh krahas kutisë së redaktimit të skedarit të konvertuar. Nëse e vendosni formatin në "Outlook 2003-2010" ose "Auto Determined", atëherë DataNumen Outlook Repair mund të dështojë në përpunimin dhe konvertimin e skedarit tuaj Unicode PST.

Kliko Start Riparimi butonin dhe DataNumen Outlook Repair do të start skanoni dhe shndërroni skedarin burimor Unicode PST. Shiriti i progresit

DataNumen Access Repair Progres Bar

do të tregojë progresin e konvertimit.

Pas procesit, nëse skedari burimor Unicode PST mund të shndërrohet me sukses në skedarin e ri ANSI PST, do të shihni një kuti mesazhesh si kjo:

bosh

Tani skedari i ri PST i konvertuar është në formatin ANSI, i cili mund të hapet nga Microsoft Outlook 97-2002.

Shënim: Versioni demo do të shfaqë kutinë e mëposhtme të mesazheve për të treguar suksesin e konvertimit:

bosh

Në skedarin e ri të konvertuar PST, përmbajtja e mesazheve dhe bashkëngjitjeve do të zëvendësohet me një informacion demo. Ju lutem porosit versionin e plotë për të marrë përmbajtjen aktuale të konvertuar.