Shënim: Duhet të keni të instaluar versione Outlook 2003 ose versione më të larta për të përdorur këtë udhëzues.

Që nga Outlook 2003, prezantohet një format i ri skedari PST që ka shumë më shumë përparësi se ai i vjetri. Për përdoruesit përfundimtarë, most të rëndësishme janë:

Për shkak të të parës, formati i ri quhet gjithashtu Formati i unikodit zakonisht, ndërsa formati i vjetër thirret atëherë Formati ANSI në përputhje me rrethanat. Të dy emrat do të përdoren në të gjithë këtë udhëzues. Ndërsa në ditët e sotme të dhënat e komunikimit rriten kaq shpejt, heqja e kufizimeve në skedarin PST është shumë e rëndësishme për përdoruesit. Prandaj, ne ju sugjerojmë shumë që të ktheni skedarët tuaj të vjetër ANSI PST në formatin e ri Unicode. Për më tepër, kjo është gjithashtu zgjidhja më e mirë për problemin e skedarit PST me përmasa të mëdha 2GB.

Microsoft nuk ka prodhuar një mjet që mund të bëjë konvertimin. Por mos u shqetëso. DataNumen Outlook Repair mund ta bëjë këtë për ju.

Start DataNumen Outlook Repair.

Shënim: Para se të shndërroni një skedar të vjetër ANSI PST me DataNumen Outlook Repair, ju lutemi mbyllni Microsoft Outlook dhe çdo aplikacion tjetër që mund të modifikojë skedarin PST.

Zgjidhni skedarin e vjetër ANSI PST si skedarin burim PST për t'u riparuar:

bosh

Ju mund të futni direkt emrin e skedarit PST ose të klikoni në Shfletoni dhe zgjidhni Skedarin butonin për të kërkuar dhe zgjedhur skedarin. Ju gjithashtu mund të klikoni në Gjej butonin për të gjetur skedarin PST që do të përpunohet në kompjuterin lokal.

Meqenëse skedari PST është në formatin e vjetër Outlook 97-2002, ju lutemi specifikoni formatin e skedarit te "Outlook 97-2002" në kutinë e kombinuar bosh krahas kutisë së redaktimit të skedarit burimor. Nëse e lini formatin si "Auto Determined", atëherë DataNumen Outlook Repair do të skanojë skedarin burimor PST për të përcaktuar formatin e tij automatikisht. Sidoqoftë, kjo do të marrë kohë shtesë dhe është e panevojshme.

By default, DataNumen Outlook Repair do të ruajë të dhënat e konvertuara në një skedar të ri PST të quajtur xxxx_fixed.pst, ku xxxx është emri i skedarit burim PST. Për shembull, për skedarin burimor PST Outlook.pst, skedari i parazgjedhur i konvertuar do të jetë Outlook_fixed.pst. Nëse dëshironi të përdorni një emër tjetër, atëherë ju lutemi zgjidhni ose vendosni atë në përputhje me rrethanat:

bosh

Ju mund të futni direkt emrin e skedarit të konvertuar ose të klikoni në shfletoj butonin për të kërkuar dhe përzgjedhur emrin e skedarit të konvertuar.

Ndërsa duam të konvertojmë skedarin ANSI PST në formatin Unicode, duhet të zgjedhim formatin e skedarit PST të konvertuar në "Outlook 2003-2010" në kutinë e kombinuar bosh krahas kutisë së redaktimit të skedarit të konvertuar. Nëse e vendosni formatin në "Outlook 97-2002" ose "Auto Determined", atëherë DataNumen Outlook Repair mund të dështojë në përpunimin dhe konvertimin e skedarit tuaj ANSI PST.

Ju lutemi vini re se duhet të keni të instaluar versione Outlook 2003 ose versione më të larta për ta bërë skedarin të konvertuar me sukses.

Kliko Start Riparimi butonin dhe DataNumen Outlook Repair do të start skanoni dhe shndërroni skedarin burimor ANSI PST. Shiriti i progresit

DataNumen Access Repair Progres Bar

do të tregojë progresin e konvertimit.

Pas procesit, nëse skedari burimor ANSI PST mund të shndërrohet me sukses në skedarin e ri Unicode PST, do të shihni një kuti mesazhesh si kjo:

bosh

Tani skedari i ri PST i konvertuar është në formatin Unicode, i cili mund të hapet nga Microsoft Outlook 2003 ose versione më të larta.

Shënim: Versioni demo do të shfaqë kutinë e mëposhtme të mesazheve për të treguar suksesin e konvertimit:

bosh

Në skedarin e ri të konvertuar PST, përmbajtja e mesazheve dhe bashkëngjitjeve do të zëvendësohet me një informacion demo. Ju lutem porosit versionin e plotë për të marrë përmbajtjen aktuale të konvertuar.