Si të rimbursoj porosinë time?

Bazuar në tonë politika e rimbursimit, nëse keni të drejtë për një rimbursim, mundeni na kontaktoni dhe na e dërgoni kërkesën.

Në kërkesën tuaj për rimbursim, ju lutemi na jepni detajet e mëposhtme:

  1. Cili është problemi me skedarin tuaj të korruptuar ose të dëmtuar?
  2. A keni hasur ndonjë gabim kur përdorni produktin tonë? Nëse po, atëherë mund të na dërgoni fotot e mesazheve të gabimit?
  3. Nëse produkti ynë përfundon procesin e rimëkëmbjes në fund të fundit? Nëse rikuperimi është i suksesshëm apo jo?
  4. Nëse i merrni të dhënat e kërkuara në rezultatin e rikuperimit? Nëse jo, cilat janë të dhënat tuaja të kërkuara? Ju mund të na jepni disa shembuj nëse sasia e të dhënave është e madhe.
  5. A është rezultati i rikuperimit plotësisht i padobishëm për ju?

Gjithashtu ju lutemi na dërgoni regjistrin e riparimit.

Për të marrë regjistrin e riparimit, ju lutemi:

  1. Riparoni skedarin tuaj.
  2. Pas riparimit, klikoni në butonin "Ruaj Regjistrin".
  3. Në dialogun e ruajtjes së skedarit, sigurohuni që të jetë zgjedhur opsioni "Përfshini informacionin e sistemit".
  4. Ruani regjistrin në një skedar.
  5. përdorim FitojZip or FitojRAR për të ngjeshur skedarin e regjistrit dhe ta dërgoni atë tek ne.

Ju faleminderit shumë për bashkëpunimin tuaj!