Nuk arrita ta riparoj skedarin tim me produktin tuaj, pse?

Ju lutem kontaktoni ndihmën tonë teknike.

Nëse është e mundur, ju lutemi na dërgoni edhe regjistrin e riparimit. Për të marrë regjistrin e riparimit, ju lutemi bëni si më poshtë:

  1. Riparoni skedarin tuaj
  2. Pas procesit të riparimit, klikoni në butonin "Ruaj Regjistrin".
  3. Në dialogun e ruajtjes së skedarit, sigurohuni që të jetë zgjedhur opsioni "Përfshini informacionin e sistemit".
  4. Ruani regjistrin në një skedar.
  5. Kompresoni skedarin me WinZip ose FitoRAR dhe na e dërgoni.

Gjithashtu ju lutemi na tregoni arsyen e korrupsionit të skedarit tuaj në mënyrë që t'ju shërbejmë më mirë.