simptomë:

Kur starduke përdorur Microsoft Outlook, ju merrni mesazhin e mëposhtëm të gabimit:

Nuk mund të hapni dosjet tuaja të paracaktuara të postës elektronike. Skedari xxxx.ost nuk është një skedar dosjeje jashtë linje.

ku 'xxxx.ost'është emri i dosje jashtë linje (.ost) dosjen krijuar nga Outlook kur është duke punuar me kutinë postare Offline. Ju mund të mos jeni njohur me skedarin pasi ajo është krijuar në mënyrë implicite.

Shpjegim i saktë:

Ka dy arsye që do të shkaktojnë këtë gabim, si më poshtë:

 • La OST skedari është dëmtuar ose korruptuar dhe nuk mund të njihet nga Microsoft Outlook, kështu që Outlook do të raportojë këtë gabim.
 • La OST skedari shoqërohet me një kuti postare në serverin Exchange. Nëse për ndonjë arsye, Microsoft Outlook nuk mund të ketë qasje në kutinë postare të lidhur të Exchangetart sinkronizoni kutinë postare me dosjet jashtë linje në OST skedar, ai do të raportojë këtë gabim. Disa shembuj të zakonshëm janë:

1. Në Outlook, nuk e keni vendosur llogarinë e postës elektronike për të hyrë në kutinë postare të Exchange në mënyrë korrekte.

2. Në Outlook, ju fshini llogarinë e postës elektronike për kutinë postare të Exchange.

3. Në serverin Exchange, kutia postare e Exchange, ose llogaria e postës elektronike për kutinë postare Exchange është çaktivizuar ose fshirë.

4. Ka probleme komunikimi midis Outlook dhe serverit Exchange.

5. Ju nuk keni një llogari email-i në Exchange. Dhe llogaria juaj e postës elektronike bazohet në serverat POP3, IMAP, HTTP ose në postë, përveç serverit Exchange. Por ju e vendosni llogarinë tuaj të postës elektronike si të bazuar në Exchange gabimisht.

Zgjidhja:

Për të zgjidhur këtë gabim dhe për të parandaluar humbjen e të dhënave, duhet të bëni si më poshtë:

 1. Gjej OST skedari që shkakton gabimin. Bazuar në informacionin në mesazhin e gabimit, ju mund ta gjeni lehtë atë skedar. Ju gjithashtu mund të përdorni Kërko funksion në Windows për të kërkuar për OST fotografi.
 2. Shpëtoni të dhënat jashtë linje në OST fotografi. Shkëmbimi OST skedari përmban të dhëna jashtë linje, përfshirë mesazhet postare dhe të gjitha sendet e tjera, në kutinë tuaj postare të Exchange, të cilat janë jetike për ju. Për të shpëtuar këto të dhëna, ju duhet përdorim DataNumen Exchange Recovery për të skanuar OST skedoni, rikuperoni të dhënat në të dhe ruani ato në një skedar Outlook PST në mënyrë që të mund të përdorni të gjitha mesazhet dhe artikujt me Outlook lehtë dhe me efikasitet.
 3. Rezervoni OST fotografi. Për hir të sigurisë, më mirë ta kopjoni.
 4. Riemërtoni ose fshini origjinalin OST skedari që shkakton problemin.
 5. Rregullo gabimin.
  • 5.1.

  Nëse kutia juaj postare dhe llogaria juaj e postës elektronike janë akoma të vlefshme, atëherë duhet të siguroheni që cilësimet e llogarisë së postës elektronike në Outlook janë të sakta dhe Outlook mund të lidhet me serverin tuaj Exchange në mënyrë korrekte. Atëherë mund të start Outlook dhe dërgoni / merrni emailin tuaj në kutinë postare të Exchange, gjë që do ta bëjë Outlook të krijojë një të re OST skedoni automatikisht dhe sinkronizoni të dhënat e saj me kutinë postare të Exchange. Nëse kjo metodë nuk funksionon, atëherë ju lutemi ndiqni udhëzimet në 5.2.

 6. 5.2. Nëse kutia juaj postare ose llogaria juaj e postës elektronike nuk ekziston më, ose nuk keni fare një llogari emaili Exchange, ose udhëzimet në 5.1 nuk funksionojnë, atëherë profili juaj aktual i postës nuk është i saktë, duhet ta fshini atë dhe krijoni një të re, si më poshtë:
  • Kliko 5.2.1 Start, dhe pastaj kliko Paneli i kontrollit.
  • Kliko 5.2.2 Kaloni te Pamja Klasike nëse jeni duke përdorur Windows XP ose versione më të larta.
  • 5.2.3 Kliko dy herë postë.
  • 5.2.4 Në Konfigurimi i postës kutinë e dialogut, kliko Shfaq profilet.
  • 5.2.5 Zgjidhni një nga profilin e pasaktë në listë dhe klikoni Heq për të hequr atë.
  • 5.2.6 Përsëritni 5.2.5 derisa të hiqen të gjitha profilet e pasakta.
  • Kliko 5.2.7 Shtoj për të krijuar një profil të ri dhe për të shtuar llogari email sipas llojeve të tyre.
  • 5.2.8 Start Outlook, do të gjeni se problemi zhduket.

Referencat: