Modaliteti i rikuperimit të këmbimit:

Microsoft Outlook 2003 dhe versionet më të reja prezantojnë një veçori të re të quajtur Modaliteti i shkëmbimit të memorizuar, i cili është në të vërtetë një version i përmirësuar i dosjeve jashtë linje në versionet e vjetra të Outlook. Modaliteti i shkëmbimit të memorizuar ofron shumë funksione për të bërë sinkronizimin dhe operacionet offline në mënyrë efikase dhe të përshtatshme. Një prej tyre është Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit.

Kur serveri i Exchange, baza e të dhënave ose kutia postare shoqërohen me dosje jashtë linje (.ost) dosjen është rivendosur, ose ekziston një mospërputhje midis kutisë postare të Exchange dhe OST skedar, atëherë nëse jeni duke ekzekutuar Outlook 2002 ose versione më të vjetër, ose ekzekutoni Outlook 2003 dhe versione më të reja, por keni Modaliteti i shkëmbimit të memorizuar me aftësi të kufizuara dhe zgjidhni të punoni në internet, atëherë Outlook do të krijojë një të re OST skedar për kutinë e re postare. E vjetra OST skedari nuk do të fshihet, por ju nuk mund të përdorni të dhënat në të. Më vonë kur kutia postare origjinale të jetë përsëri në dispozicion, do të keni mundësi të përdorni të dhënat në të vjetrën OST dosja, por ato në të renë OST skedari do të jetë përsëri i paarritshëm. Nëse keni nevojë për të hyrë në të dhënat në të dy OST skedarët, duhet të redaktoni manualisht profilet e Outlook për t'i ridrejtuar ato në ato përkatëse OST skedarët, gjë që është shumë e papërshtatshme.

Megjithatë, nëse jeni duke përdorur Outlook 2003 dhe versione të mëvonshme, dhe Modaliteti i shkëmbimit të memorizuar është aktivizuar, atëherë do të shihni mesazhin vijues paralajmërues kur kutia juaj postare e Exchange të rivendoset ose nuk është në përputhje:

Shkëmbimi aktualisht është në modalitetin e rikuperimit. Ju ose mund të lidheni me serverin tuaj Exchange duke përdorur rrjetin, të punoni jashtë linje ose të anuloni këtë logon.

që tregon se Outlook dhe Exchange janë aktualisht në Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit.

Kur në Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit, ju keni dy mundësi:

 • Modaliteti jashtë linje. Nëse zgjidhni Puno jashtë linje, ju mund të përdorni të dhënat në të vjetrat tuaja OST skedari, por jo te serveri Exchange. E vjetra OST skedari është ende i arritshëm në modalitetin jashtë linje.
 • Modaliteti online. Nëse zgjidhni Lidh, mund të hyni në serverin e Exchange, por jo tek i vjetri OST dosje. Nëse dëshironi të përdorni të dhëna në të vjetrat OST skedari, mund të dilni nga Outlook dhe starpërsëri në Modaliteti offline.

Kështu, duke zgjedhur opsione të ndryshme, mund të përdorni të vjetrën OST skedar ose kuti postare të re në serverin Exchange në mënyrë selektive.

In Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit, Ju mund të shndërroj të vjetrën OST skedoni në një skedar PST për të migruar të dhënat e saj në kutinë postare të re të Exchange.

Nëse më vonë kutia postare e vjetër e Shkëmbimit shoqërohet me të vjetrën OST skedari është përsëri në dispozicion, pastaj duke zgjedhur Lidh, ju do të dilni Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit automatikisht.

Sidoqoftë, nëse kutia postare nuk është në dispozicion përgjithmonë, ose është në kundërshtim me të vjetrën OST dosja për shkak të OST paraqes korrupsionin, atëherë si të dalësh Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit dhe ta bësh që Outlook të funksionojë normalisht përsëri? Më poshtë është përgjigjja.

Dil nga modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit dhe punoni përsëri normalisht:

Nëse kutia postare e Exchange nuk është e disponueshme përherë, ose është në kundërshtim me të vjetrën OST paraqitni për shkak të korrupsionit në skedar, atëherë ju lutemi bëni si më poshtë për të dalë Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit dhe le Outlook të punojë normalisht përsëri:

 1. Mbyllni Microsoft Outlook dhe çdo aplikacion tjetër që mund të hyjë në të vjetrën OST fotografi.
 2. Gjeni të vjetrën OST fotografi. Ju mund të përdorni Kërko funksion në Windows për të kërkuar për OST dosje. Ose kërkoni në vendndodhjet e paracaktuara për dosjen.
 3. Shpëtoni të dhënat jashtë linje në të vjetrat OST fotografi. E vjetra OST skedari përmban të dhëna jashtë linje, duke përfshirë mesazhet e postës dhe të gjitha sendet e tjera, në kutinë tuaj të vjetër të postës Exchange, të cilat janë jetike për ju. Për të shpëtuar këto të dhëna, ju duhet përdorim DataNumen Exchange Recovery për të skanuar të vjetrën OST skedoni, rikuperoni të dhënat në të dhe ruani ato në një skedar Outlook PST në mënyrë që të mund të përdorni të gjitha mesazhet dhe artikujt në Outlook lehtë dhe me efikasitet.
 4. Rezervo të vjetrën OST fotografi. Për hir të sigurisë, më mirë ta kopjoni.
 5. Çaktivizo modalitetin e shkëmbimit të memorizuar.5.1 Start Outlook.
  5.2 Në Tools menu, click Llogaritë e postës elektronike, Kliko Shikoni ose ndryshoni llogaritë ekzistuese të postës elektronike, dhe pastaj kliko tjetër.
  5.3 Në Outlook përpunon postën elektronike për këto llogari në rendin vijues lista, klikoni në llogarinë e e-mail të Exchange Server dhe pastaj klikoni Ndryshim.
  5.4 Nën Microsoft Exchange Server, klikoni për të pastruar Përdorni modalitetin e shkëmbimit të memorizuar kutia e zgjedhjes.
  5.5 Dalja nga Outlook.
 6. Riemërtoni ose fshini të vjetrën OST fotografi.
 7. Aktivizo modalitetin e shkëmbimit të memorizuar.7.1 Start Outlook.
  7.2 Në Tools menu, click Llogaritë e postës elektronike, Kliko Shikoni ose ndryshoni llogaritë ekzistuese të postës elektronike, dhe pastaj kliko tjetër.
  7.3 Në Outlook përpunon postën elektronike për këto llogari në rendin vijues lista, klikoni në llogarinë e e-mail të Exchange Server dhe pastaj klikoni Ndryshim.
  7.4 Nën Microsoft Exchange Server, klikoni për të mundësuar Përdorni modalitetin e shkëmbimit të memorizuar kutia e zgjedhjes.
  7.5 Dalja nga Outlook.
 8. Rindërtoni një të re OST Dokumentit. Restart Outlook dhe sigurohuni që cilësimet për llogarinë e re të kutisë postare të Exchange në Outlook janë të sakta dhe Outlook mund të lidhet me serverin tuaj Exchange me sukses. Pastaj dërgoni / merrni email-et tuaja në kutinë postare përkatëse të Exchange, e cila do të lejojë Outlook të krijojë një skedar të ri dosjeje jashtë linje automatikisht dhe të sinkronizojë të dhënat e tij me kutinë postare të Exchange. Nëse kjo metodë nuk funksionon, atëherë profili juaj aktual i postës nuk është i saktë, dhe ju duhet ta fshijë atë dhe të krijojë një të re, si më poshtë:
  • 8.1 Mbyllni Microsoft Outlook.
  • Kliko 8.2 Start, dhe pastaj kliko Paneli i kontrollit.
  • Kliko 8.3 Kaloni te Pamja Klasike nëse jeni duke përdorur Windows XP ose versione më të larta.
  • 8.4 Kliko dy herë postë.
  • 8.5 Në Konfigurimi i postës kutinë e dialogut, kliko Shfaq profilet.
  • 8.6 Zgjidhni një nga profilin e pasaktë në listë dhe klikoni Heq për të hequr atë.
  • 8.7 Përsëritni 8.6 derisa të hiqen të gjitha profilet e pasakta.
  • Kliko 8.8 Shtoj për të krijuar një profil të ri dhe për të shtuar llogari email sipas cilësimeve të tyre në serverin Exchange.
  • 8.9 Start Outlook dhe sinkronizoni sërish kutinë tuaj postare, do të dilni Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit.
 9. Importoni të dhënat e rikuperuara në hapin 3. Pasi të keni dalë Modaliteti i rikuperimit të shkëmbimit, mbaje të renë OST hapni skedarin për kutinë postare të Exchange dhe hapni skedarin PST të krijuar në hapin 3 me Outlook. Ndërsa përmban të gjitha të dhënat e rikuperuara në të vjetrat tuaja OST skedarin, ju mund të kopjoni artikujt e kërkuar në tuaj të ri OST skedoni sipas nevojës.

Referencat: