simptomë:

Kur përdorni Microsoft Outlook për të hapur ose sinkronizuar një dosje jashtë linje (.ost) dosjen, ju shihni mesazhin e gabimit vijues:

Nuk mund të zgjerohet dosja. Grupi i dosjeve nuk mund të hapet. Gabimet mund të ishin zbuluar në skedarin xxxx.ost. Lini të gjitha aplikacionet e mundësuara me postë dhe pastaj përdorni Instrumentin e Riparimit të Kutisë.

ku 'xxxx.ost'është emri i dosje jashtë linje (.ost) dosjen krijuar nga Outlook kur është duke punuar me kutinë postare Offline. Ju mund të mos jeni njohur me skedarin pasi ajo është krijuar në mënyrë implicite.

Shpjegim i saktë:

Kur tuaj OST skedari bëhet i korruptuar ose i dëmtuar dhe nuk mund të përpunohet nga Microsoft Outlook, ai do të raportojë këtë gabim.

Zgjidhja:

Për të zgjidhur këtë gabim dhe për të parandaluar humbjen e të dhënave, ju lutemi bëni si më poshtë:

 1. Mbyllni Microsoft Outlook dhe çdo aplikacion tjetër që mund të ketë qasje në OST fotografi.
 2. Gjej OST skedari që shkakton gabimin. Bazuar në informacionin në mesazhin e gabimit, mund ta gjeni lehtë atë skedar. Ju gjithashtu mund të përdorni Kërko funksion në Windows për të kërkuar për OST fotografi.
 3. Rikuperoni të dhënat jashtë linje në OST fotografi. Shkëmbimi OST skedari përmban të dhëna jashtë linje, përfshirë mesazhet postare dhe të gjitha sendet e tjera, në kutinë tuaj postare të Exchange, të cilat janë shumë të rëndësishme për ju. Për t'i rikuperuar dhe shpëtuar këto të dhëna, duhet përdorim DataNumen Exchange Recovery për të skanuar OST skedoni, rikuperoni të dhënat në të dhe ruani ato në një skedar Outlook PST në mënyrë që të mund të përdorni të gjitha mesazhet dhe artikujt me Outlook lehtë dhe me efikasitet.
 4. Rezervo origjinalin OST fotografi. Për hir të sigurisë, më mirë ta kopjoni.
 5. Riemërtoni ose fshini origjinalin OST skedari që shkakton problemin.
 6. Rregullo gabimin. Sigurohuni që cilësimet e llogarisë së postës elektronike në Outlook janë të sakta dhe Outlook mund të lidhet në mënyrë korrekte me serverin tuaj Exchange. Pastaj restart Outlook dhe dërgoni / merrni email-et tuaja në kutinë postare përkatëse të Exchange, e cila do ta lejojë Outlook të krijojë një të re OST skedoni automatikisht dhe sinkronizoni të dhënat e saj me kutinë postare të Exchange. Nëse kjo metodë nuk funksionon, atëherë profili juaj aktual i postës nuk është i saktë, duhet ta fshini atë dhe të krijoni një të ri, si më poshtë:
  • 6.1 Mbyllni Microsoft Outlook.
  • Kliko 6.2 Start, dhe pastaj kliko Paneli i kontrollit.
  • Kliko 6.3 Kaloni te Pamja Klasike nëse jeni duke përdorur Windows XP ose versione më të larta.
  • 6.4 Kliko dy herë postë.
  • 6.5 Në Konfigurimi i postës kutinë e dialogut, kliko Shfaq profilet.
  • 6.6 Zgjidhni një nga profilin e pasaktë në listë dhe klikoni Heq për të hequr atë.
  • 6.7 Përsëritni 6.6 derisa të hiqen të gjitha profilet e pasakta.
  • Kliko 6.8 Shtoj për të krijuar një profil të ri dhe për të shtuar llogari email sipas cilësimeve të tyre në server.
  • 6.9 Start Outlook dhe sinkronizoni sërish kutinë tuaj postare, do të gjeni se problemi është zhdukur.
 7. Importoni të dhënat e rikuperuara në hapin 3. Pas tuaj OST problemi i skedarit është zgjidhur, mbaje të re OST hapni skedarin për kutinë postare të Exchange dhe hapni skedarin PST të krijuar në hapin 3 me Outlook. Ndërsa përmban të gjitha të dhënat e rikuperuara në origjinalin tuaj OST skedarin, ju mund të kopjoni artikujt e kërkuar në tuaj të ri OST skedoni në mënyrë selektive.

Referencat: