simptomë:

Kur hapni një skedar të dëmtuar ose të korruptuar Excel XLS ose XLSX me Microsoft Excel, shihni mesazhin e mëposhtëm të gabimit:

Skedari nuk është në një format të njohur

* Nëse e dini që skedari është nga një program tjetër i cili është i papajtueshëm me Microsoft Office Excel, klikoni Anulo, pastaj hapni këtë skedar në aplikacionin e tij origjinal. Nëse dëshironi të hapni skedarin më vonë në Microsoft Office Excel, ruani atë në një format që është i pajtueshëm, siç është formati i tekstit
* Nëse dyshoni se skedari është dëmtuar, klikoni Ndihmë për më shumë informacion në lidhje me zgjidhjen e problemit.
* Nëse akoma dëshironi të shihni se çfarë teksti përmban në skedar, klikoni OK. Pastaj klikoni Finish në magjistarin e importit të tekstit.

Më poshtë është një shembull i ekranit të mesazhit të gabimit:

Kjo skedar nuk është në një format të njohur.

Shpjegim i saktë:

Kur një skedar Excel XLS ose XLSX është i korruptuar dhe Microsoft Excel nuk mund ta njohë atë, Excel do ta raportojë këtë gabim.

Zgjidhja:

Së pari mund të përdorni Funksioni i integruar i riparimit Excel për të riparuar skedarin e korruptuar Excel. Nëse kjo nuk funksionon, atëherë vetëm DataNumen Excel Repair mund të ju ndihmojë.

Dosja e mostrës:

Shembull skedar i korruptuar XLS që do të shkaktojë gabimin. Gabim1.xls

Dosja u rikuperua nga DataNumen Excel Repair: Gabim1_fiks.xlsx

Referencat: