Симптом:

Кога отворате оштетен документ Word со Microsoft Word 2003, ја гледате следната порака за грешка:

Word доживеа грешка при обидот да се отвори датотеката.

Пробајте ги овие предлози.
* Проверете ги дозволите за датотеката за документот или уредот.
* Проверете дали има доволно слободна меморија и простор на дискот.
* Отворете ја датотеката со конверторот Text Recovery.

Подолу е примерок од екранот за пораката за грешка:

Word доживеа грешка при обидот да се отвори датотеката.

Кликнете на копчето „Во ред“ за да го затворите полето за пораки.

Прецизно објаснување:

Кога некои делови од документот Word се расипани, ќе ги добиете горенаведените пораки за грешки. И, ако корупцијата е сериозна и Word не може да ја обнови, можете да го користите нашиот производ DataNumen Word Repair за да го поправите документот Word и да ја решите оваа грешка.

Понекогаш Word ќе може да поврати делови од содржината од оштетениот документ, но останатите делови не можат да се обноват. Во таков случај, можете исто така да користите DataNumen Word Repair да ги поврати овие делови.

Датотека за примерок:

Пример за оштетена датотека со документи Word што ќе предизвика грешка. Грешка6_1.doc

Датотеката е поправена со DataNumen Word Repair: Грешка6_1_fixed.doc