Симптом:

Кога отворате оштетен Word документ со Microsoft Word 2007 или повисоки верзии, ја гледате следнава порака за грешка:

Датотеката xxx.docx не може да се отвори затоа што има проблеми со содржината.

(Детали: Датотеката е оштетена и не може да се отвори.)

каде што 'xxx.docx' е расипана датотека со документи Word.

Подолу е примерок од екранот за пораката за грешка:

Датотеката xxxx.docx не може да се отвори затоа што има проблеми со содржината.

Кликнете на копчето „Во ред“, ќе ја видите втората порака за грешка:

Зборот најде нечитлива содржина во xxx.docx. Дали сакате да ја вратите содржината на овој документ? Ако му верувате на изворот на овој документ, кликнете Да.

каде што 'xxx.docx' е расипана датотека со документи Word.

Подолу е примерок од екранот за пораката за грешка:

Зборот најде нечитлива содржина во xxx.docx.

Кликнете на копчето „Да“ за да му дозволите на Word да го врати документот.

Ако Word не успее да го поправи оштетениот документ, ќе ја видите третата порака за грешка. Деталната причина ќе варира зависи од различните ситуации на корупција, на пример:

Датотеката xxx.docx не може да се отвори затоа што има проблеми со содржината.

(Детали: Microsoft Office не може да ја отвори оваа датотека бидејќи некои делови недостасуваат или не се валидни.)

or

(Детали: Датотеката е оштетена и не може да се отвори.)

Подолу се прикажани примероците од екранот на пораките за грешка:

Microsoft Office не може да ја отвори оваа датотека затоа што некои делови недостасуваат или не се валидни.

or

Датотеката е оштетена и не може да се отвори

Кликнете на копчето „Во ред“ за да го затворите полето за пораки.

Прецизно објаснување:

Кога некои делови од документот Word се расипани, ќе ги добиете горенаведените пораки за грешки. И, ако корупцијата е сериозна и Word не може да ја обнови, можете да го користите нашиот производ DataNumen Word Repair за да го поправите документот Word и да ја решите оваа грешка.

Понекогаш Word ќе може да ги врати содржините на текстот од оштетениот документ, но некои слики не можат да се обноват. Во таков случај, можете да користите и DataNumen Word Repair за враќање на сликите.

Датотека за примерок:

Примерок оштетена датотека со документи Word Датотеката е обновена од DataNumen Word Repair