Кога вашиот Word документ (*. DOC или * .DOCX датотека) е оштетен или расипан поради различни причини и не можете да ги вратите бараните податоци од него. Тогаш бидејќи Microsoft Word ќе создаде темпоrary датотеки при обработка на документот, сè уште е можно да се повратат податоците од темпото на Wordrary датотеки, со DataNumen Word Repair.

Базата на знаења на Microsoft ја опишува детални информации за темпотоrary датотеки што ќе ги создаде при обработка на документ. Значи, кога ќе се случи катастрофа во податоците, можете да ги следите информациите за да го пронајдете темпотоrary датотеки што може да содржат корисни податоци, а потоа користете ги DataNumen Word Repair за скенирање и враќање на податоците од овие датотеки.

Моментално DataNumen Word Repair поддржува да се опорави од темпото .wbkrary датотеки и .sas AutoRecovery зачувуваат датотеки.

За .wbk темпоrary датотеки, деталните информации може да се најдат на овде. Нормално, тоа ќе биде зачувано во следниот директориум:

В: Документи и поставки Податоци за апликација Microsoft Microsoft (за Windows XP)

В: Корисници AppDataRМајкрософтВорд (за Windows 7)

За .asd темпотоrary датотеки, деталните информации може да се најдат на овде. Нормално, тоа ќе биде зачувано во следниот директориум:

В: Документи и поставки Податоци за апликација Microsoft Microsoft (за Windows XP)

В: Корисници AppDataRМајкрософтВорд (за Windows 7)

За да го направите закрепнувањето, следете ги чекорите подолу:

Start DataNumen Word Repair.

Забелешка: Пред да се опорави темпотоrary Word датотека со DataNumen Word Repair, затворете го Microsoft Word и сите други апликации што можат да пристапат до темпотоrary датотека.

Изберете го оштетеното или расипано темпоrary Датотека Word .tmp или .asd да се поправи.

Може да го внесете темпотоrary Word .wbk или .asd име на датотека директно или кликнете на Прелистајте и изберете датотека копчето и изберете ги сите датотеки (*.) како тип на датотека да ја прелистувате и изберете датотеката.

По дифолт, DataNumen Word Repair ќе ја зачува фиксната датотека Word како xxxx_fixed.doc, каде xxxx е името на изворната датотека Word .doc. На пример, за темпото на изворотrary Word датотеката е ~ wrf0000.wbk, тогаш стандардното име за фиксната датотека ќе биде ~ wrf0000_fixed.doc. Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

Можете директно да го внесете името на фиксната датотека или да кликнете на Прелистајте и изберете датотека копче за прелистување и изберете ја фиксната датотека.

Кликнете на Start Поправка копче, и DataNumen Word Repair ќе сtarскенирање и поправка на изворното темпоrary Word датотека. Лента за напредок

DataNumen Access Repair Бар напредок

ќе укаже на напредокот на поправката.

По процесот на поправка, ако изворното темпоrary Датотеката Word може да се поправи успешно, ќе видите поле со порака како оваа:

Кутија за пораки за успех

Сега можете да ја отворите фиксната датотека Word со Microsoft Word или други компатибилни апликации.

Забелешка: Демо верзијата ќе го прикаже следното поле за пораки за да го покаже успехот на закрепнувањето:

и можете да ја отворите фиксната датотека за да го видите обновениот документ. Според обновениот документ, можете да знаете дали DataNumen Word Repair може да го врати вашето темпоrary Word датотека успешно и да го добиете она што го сакате. Сепак, демо-верзијата нема да ја зачува фиксната датотека Word. Те молам нарачајте ја целосната верзија да ја добие датотеката.