Ако избришете некои записи во табела или избришете некои табели во базата на податоци по грешка, тогаш можете да ги вратите избришаните записи или табели преку DataNumen SQL Recovery, следејќи го следното чекор-по-чекор водич.

За неизбришаните записи, тие може да не се појавуваат во истиот редослед како и пред да бидат избришани, така што по закрепнувањето, можеби ќе треба да користите SQL изјави за да ги пронајдете овие неизбришани записи.

За неизбришаните табели, ако нивните имиња не можат да се обноват, тогаш тие ќе бидат преименувани во „Обновена_Табела1“, „Обновена_ Табела2“ и така натаму…