Закрепне SQL Server Податоци од tempdb.mdf

Кога SQL Server работи, ќе го зачува целото темпоrary податоци, вклучувајќи ги и сите темпоrary табели и процедури за складирање, во темпоrary база на податоци наречена tempdb.mdf. Кога се случи катастрофа на податоците, ако не можете да ги вратите бараните податоци од постојните mdf и придружните датотеки ndf, сепак може да бидете во можност да ги вратите вашите податоци од tempdb.mdf, со користење на DataNumen SQL Recovery, како што следи:

  1. Стоп SQL Server Услуга со мотор на податоци.
  2. Користење на функцијата за пребарување на Виндоус за пребарување датотека tempdb.mdf на компјутерот каде што SQL Server инстанцата е инсталирана.
  3. Откако ќе го пронајдете tempdb.mdf, можете да го изберете како изворна датотека што треба да се поправи и да ја користите DataNumen SQL Recovery да го поправи.