Закрепне SQL Server Податоци од виртуелни датотеки на дискови, резервни датотеки и датотеки со слики на дискови

Ако вашиот SQL Server Датотеката МДФ / НДФ е зачувана на следната датотека:

 • Датотека VMWare VMDK (диск за виртуелна машина) (*. Vmdk). На пример, вие ги чувате вашите SQL Server MDF / NDF датотека на виртуелен диск во VMWare.
 • Виртуелен компјутер VHD (Виртуелен хард диск) датотека (*. Vhd). На пример, вие ги чувате вашите SQL Server MDF / NDF датотека на виртуелен диск во Виртуелен компјутер. Или правите резервна копија од вашата SQL Server MDF / NDF датотека преку функција за бекап и обновување на Windows.
 • Датотека со вистинска слика Acronis (*. Tib)
 • Нортон Г.ost датотека (*. gho, * .v2i)
 • Датотека за Windows NTBackup (*.bkf)
 • ISO-датотека со слика (*. ISO)
 • Неро-датотека со слика (*. Nrg)

и не можете да пристапите до податоците во датотеката МДФ / НДФ од некои причини, на пример:

 • Вие ги бришете вашите SQL Server MDF / NDF датотека од виртуелниот диск во VMWare или Виртуелен компјутер.
 • По грешка го форматирате виртуелниот диск во VMWare или Virtual PC.
 • Виртуелниот диск во VMWare или Виртуелен компјутер не може да се монтира или активира правилно.
 • Виртуелниот диск во VMWare или Виртуелен компјутер е оштетен или оштетен.
 • Бекапната датотека на резервниот медиум е оштетена или оштетена и не можете да ја вратите датотеката MDF / NDF од неа.
 • Датотеката за слика на дискот е расипана или оштетена и не можете да ја добиете датотеката MDF / NDF од неа.
 • И многу повеќе …

Потоа, сè уште можете да ги вратите податоците во датотеката MDF / NDF со скенирање и враќање на соодветната датотека на дискот на виртуелната машина, резервната датотека или датотеката со слика на дискот со DataNumen SQL Recovery. Само изберете ја датотеката на дискот за виртуелна машина, датотеката за бекап или датотеката со слика на дискот како изворна датотека што треба да се поправи, DataNumen SQL Recovery ќе ја скенира изворната датотека, ќе ја анализира, ќе ја врати SQL Server податоци зачувани на датотеката и излезете ги во нова фиксна датотека МДФ или обична текст SQL-датотека со изјава што може да се користи за реконструкција на базата на податоци

Ако вашата датотека MDF / NDF е зачувана на тврд диск или диск, и не можете да пристапите до датотеката MDF / NDF од некои причини, на пример:

 • Вие ги бришете вашите SQL Server MDF / NDF датотека од тврдиот диск или диск.
 • По грешка го форматирате хард дискот или уредот.
 • Вашиот хард диск или погон не успее и не можете повеќе да пристапувате до датотеките.
 • И многу повеќе …

Потоа можете да користите DataNumen Disk Image за да креирате слика на тврдиот диск или уредот, а потоа вратете ги податоците од MDF / NDF од датотеката со слики со DataNumen SQL Recovery.