DataNumen SQL Recovery Споредба на конкуренцијата

Белешка: М.ost од датотеките со податоци за тест-случаите се преземаат. За некои многу големи датотеки, можете да ги добиете до испрати барање до нас.
Ние исто така можеме да ги обезбедиме сите детални информации за технологијата за тестовите и статистиките, за да се осигураме дека споредбата е фер.

DataNumen SQL Recovery 5.9 SQL Server
DBCC CHECKDB и
ПРОВЕРЕНО
Обнова за SQL Server 4.7 Алатка за поправка и обновување на базата на податоци на кернели SQL 13.5.1 Elвездениот Феникс SQL Обнова 5.0 Алатка за поправка на базата на податоци SQL 6.0 Алатник за наплата за SQL Server 2.1.5 ApexSQL Обновување 2014.01.1112 SysTools SQL Обнова 6 QuickData Обнова МДФ 5.5 Брзо закрепнување за SQL Server Recoveryfix за обновување на базата на податоци SQL 12.03

Стапка на наплата

Просечна стапка на закрепнување * 92.60% 1.27% 8.78% 8.88% 8.88% 8.88% 63.24% 8.81% 8.88% 8.88% 3.80% 10.72%
Случај 1
(5MB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат од 2005 година)
88.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 86.20% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%
Случај 2
(50MB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат од 2005 година)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 99.98% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%
Случај 3
(100MB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат од 2008 година)
100.00% 0.00% 100.00% 100.00% 100.00% 100.00% 99.36% 100.00% 100.00% 100.00% 100.00% 100.00%
Случај 4
(500MB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат од 2008 година)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 66.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%
Случај 5
(1 GB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат 2008R2)
100.00% 0.00% 0.18% 0.18% 0.18% 0.20% 53.28% 0.00% 0.20% 0.20% 0.00% 0.20%
Случај 6
(2 GB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат 2008R2)
100.00% 0.00% 49.60% 50.60% 50.60% 50.60% 53.26% 50.10% 50.60% 50.60% 0.00% 69.00%
Случај 7
(4 GB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат од 2012 година)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%
Случај 8
(8 GB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат од 2012 година)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 77.80% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%
Случај 9
(10 GB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат од 2014 година)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 78.50% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%
Случај 10
(15 GB расипана датотека МДФ во SQL Server Формат од 2012 година)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 80.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%

OS Поддршка

Виндоус со 32 бита
(Windows XP/Vista/7/8/Server2003/Server 2008/Server2012)
Да Да Да Да Да Да Виндоус Виста не е поддржан Windows XP /
Сервер 2003
неподдржан
Да Да Да Да
Виндоус со 64 бита
(Windows XP/Vista/7/8/Server2003/Server 2008/Server2012)
Да Да Windows 8 не е поддржан Да Да Да Не е поддржан Windows Server 2008 / Vista Windows
Сервер 2003
неподдржан
Да Да Да Да

SQL Server поддршка

32bit SQL Server
(2005/2008/2008R2/2012/2014)
Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да
64bit SQL Server
(2005/2008/2008R2/2012/2014)
Да Да SQL Server 2014 неподдржани Да Да Да Да Да Да Да Да Да

Поддршка за формат на датотека за влез / излез

Внесете MDF-датотека создадена од 32bit SQL Server
(2005/2008/2008R2/2012/2014)
Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да SQL
Сервер 2008R / 2012 /
2014
неподдржан
Да
Внесете MDF-датотека создадена од 64bit SQL Server
(2005/2008/2008R2/2012/2014)
Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да SQL
Сервер 2008R / 2012 /
2014 неподдржани
Да
Излезна датотека во формат МДФ и формат на обичен текст SQL Да SQL обична
текстот не е поддржан
Да Да МДФ не е поддржан Да Да Да Да Да МДФ не е поддржан Да

Голема поддршка за датотеки од МДФ

Вратете ги датотеките со МДФ големи до 16 ТБ Да Да Не Не Не Не Да Не Не Не Не Не

Способности во обновување на објекти

Вратете ја структурата и податоците во табелите Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да
Поддржете ги сите типови на податоци Типот XML не е поддржан Да Типот XML не е поддржан Типот XML не е поддржан Типот XML не е поддржан ntext, nvariant,
sql_variant, варијабилен

Типот XML не е поддржан
Да Да ntext, nchar,
нварчар,
варијабилен,
sql_variant,
типови xml
неподдржан
ntext, nchar,
нварчар,
варијабилен,
sql_variant,
типови xml
неподдржан
ntext, nvarchar,
varchar, текст,
мали пари,
слика,
типови xml
неподдржан
типот xml не е поддржан
Поддршка на ретка колона Да Да Да
(само поддршка SQL Server Формат од 2008 година)
Не Да Не Не Не Не Не Не Да
Вратете ги избришаните записи Да Не Не Не Не Да Не Не Да Да Не Не
Вратете повеќе датотеки, вклучувајќи ја и датотеката МДФ и нејзините поврзани датотеки NDF Да Да Не Не Да Да Не Не Да Да Не Не

Останати карактеристики

Поддршка за поправка на МДФ-датотеки на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн. Да Да Не Да Да Не Не Не Не Не Не Да
Поддршка за поправка на датотеки со МДФ. Да Да Да Не Не Не Да Да Не Не Не Не
Поддршка за наоѓање и избор на датотеки МДФ што треба да се поправат на локалниот компјутер, според некои критериуми за пребарување. Да Не Да Не Да Не Не Не Не Не Не Не
Поддржете интеграција со Windows Explorer, за да можете лесно да поправите MDF-датотека со контекстното мени на Windows Explorer. Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не Не Не
Поддржете операција за влечење и испуштање. Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не Не Не
Параметри за командна линија за поддршка (брза ДОС). Да Да Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не