Симптом:

Кога ќе го користите скепст за да ја скенирате и поправите вашата оштетена PST-датотека, можете да ја добиете следната порака за грешка:

Фатална грешка: 80040818

Прецизно објаснување:

За Outlook 2002 и претходните верзии, PST-датотеката го користи стариот формат ANSI, кој има Ограничување на големината од 2 GB. Од Outlook 2003 година, наместо тоа се користи нов формат PST наречен формат Уникод, кој повеќе нема ограничување на големината од 2 GB. Можно е вашата PST-датотека да е во стар ANSI формат и да го достигна ограничувањето на големината од 2 GB, тоа е причината зошто scanpst не може да ја поправи. Можеш да користиш DataNumen Outlook Repair до конвертирајте ја PST-датотеката од формат ANSI во формат UNICODE за да се реши овој проблем.

Референци: