Симптом:

Кога ќе го користите скепст за да ја скенирате и поправите вашата оштетена PST-датотека, можете да ја добиете следната порака за грешка:

Непозната грешка спречи пристап до датотеката. Грешка 0x80070570: Датотеката или директориумот е оштетена и нечитлива.

Прецизно објаснување:

Вашиот тврд диск има некои лоши сектори, па кога scanpst се обидува да прочита податоци од расипаната PST-датотека лоцирана на лошите сектори, таа ќе ја врати горната порака за грешка.

За да го решите проблемот, подобро е да создадете слика на дискот на неуспешниот хард диск со софтвер како што е DataNumen Disk Image, потоа користете DataNumen Outlook Repair до директно вратете ги податоците за Outlook од датотеката со слики на дискот, или проверете го дискот и поправете ги можните грешки и потоа користете scanpst за да ја поправите датотеката повторно или поправете ја датотеката PST на погрешен тврд диск, како што следува:

  1. Изберете ја PST-датотеката на погрешен тврд диск како изворна датотека што треба да се поправи.
  2. Монтирајте надворешен USB-диск на компјутерот и поставете ја излезната фиксна датотека на надворешниот USB-диск, наместо на оригиналниот хард диск.
  3. Кликнете „С.tart Repair ”за да се изврши процесот на враќање.