Кога користите Microsoft Outlook за да отворите a оштетена датотека за лични папки (PST), ќе видите разни пораки за грешки, кои може да бидат малку збунувачки за вас. Затоа, тука ќе се обидеме да ги наведеме сите можни грешки, подредени според нивната фреквенција. За секоја грешка, ќе го опишеме неговиот симптом, ќе ја објасниме нејзината прецизна причина и ќе дадеме примерок датотека, како и датотеката фиксирана од нашата алатка за обновување на Outlook DataNumen Outlook Repair, за да можете подобро да ги разберете. Подолу ќе користиме 'filename.pst' за да го искажеме вашето оштетено име на датотека Outlook PST.

Иако Мајкрософт обезбедува алатка за поправка на сандаче (Scanpst.exe) за да ги надминете проблемите во оштетените датотеки PST, таа не може да работи за мost од случаите. Ударот често се среќава со проблеми кога Алатката за поправка на сандаче не работи:

Покрај тоа, кога користите Microsoft Outlook, може исто така често да се среќавате со следниве проблеми, кои може да се решат со DataNumen Outlook Repair лесно.

Покрај тоа, кога користите мобилен телефон за да ги синхронизирате податоците со Microsoft Outlook на вашата работна површина, може исто така даost е-пошта и други ставки поради грешки во синхронизацијата или софтверски дефекти. Во таков случај, исто така можете употреба DataNumen Outlook Repair да се опорави лost предмети.
Понекогаш, кога ќе наидете на проблем со Outlook, малку е тешко да се утврди вистинската причина. Во таков случај, можеш дијагностицирајте го проблемот чекор по чекор и дознајте што не е во ред со вашиот Outlook.