Заштита на лозинка за Outlook:

Кога креирате нова датотека за лични папки (PST) во Outlook, можете опционално да ја криптирате со лозинка:

Шифрирајте ја датотеката Outlook PST по избор кога ја креирате

Постојат три поставки за шифрирање:

  • Без енкрипција. Ова значи дека не ја криптирате датотеката.
  • Компресивно шифрирање. Ова е стандардната поставка.
  • Висока енкрипција (за Outlook 2003 и повисоки верзии) или наречена Најдобра енкрипција (за Outlook 2002 и пониски верзии). Оваа поставка има мost безбедност.

Ако изберете или компресибилно шифрирање или високо криптирање (најдобро шифрирање) и ја поставите лозинката подолу, вашата PST-датотека ќе биде заштитена со таа лозинка.

Подоцна, кога ќе се обидете да ја отворите или вчитате PST-датотеката со Outlook, ќе биде побарано да внесете лозинка за неа:

Ве поттикнуваме да внесете лозинка за PST-датотеката

Ако ја заборавите или изгубите лозинката или воопшто не ја знаете лозинката, тогаш не можете да пристапите до PST-датотеката, како и до сите е-пораки и други ставки зачувани во неа, освен ако не го користите нашиот производ DataNumen Outlook Repair, што може да го реши проблемот како ветре, како што следува:

  • Изберете ја шифрираната датотека Outlook PST како изворна PST-датотека што треба да се поправи.
  • Поставете го името на датотеката за фиксен излез PST доколку е потребно.
  • Поправете ја шифрираната датотека Outlook PST. DataNumen Outlook Repair ќе ги дешифрира податоците во оригиналната шифрирана PST-датотека, а потоа ќе ги мигрира декриптираните податоци во новата фиксна PST-датотека.
  • По процесот на поправка, можете да го користите Outlook за да ја отворите излезната фиксна PST-датотека, повеќе нема да се бара никаква лозинка.

Датотека за примерок:

Примерок шифрирана PST-датотека чија лозинка е заборавена. Outlook_enc.pst

Датотеката е обновена од DataNumen Outlook Repair, што повеќе не бара лозинка: Outlook_enc_fixed.pst