Симптом:

Кога користите алатка за поправка на Outlook Inbox (Scanpst.exe) за да ја поправите оштетената или оштетена датотека за лични папки Outlook (PST), наместо да ја извршувате задачата за поправка, алатката виси бесконечно и не одговара на командите на корисникот. Ако отворите Windows Task Manager, ќе откриете дека статусот на апликацијата е „Не реагира“. Ако ја исклучите апликацијата ненормално и ресеtarЗа да ја поправите истата датотека, секогаш ќе ги имате истите резултати.

Прецизно објаснување:

Корупцијата или оштетувањето на датотеката PST е многу тешка и комплексна. Кога алатката за поправка на сандаче (Scanpst) ќе се обиде да ја поправи датотеката, таа ќе се соочи со мртви јамки бесконечно и повеќе не може да ја поправа датотеката.

Треба да користите DataNumen Outlook Repair за да ја поправите оштетената датотека PST. Со софистицирано програмирање и алгоритамска методологија, DataNumen Outlook Repair секогаш ќе се опорави мost од податоците за обновување, ја формираат корумпираната PST-датотека, т.е. тоа е најдобрата алатка за обновување на Outlook на пазарот.

Референци: