Симптом:

Кога отворате оштетена или расипана датотека Outlook PST со Microsoft Outlook, ја гледате следната порака за грешка:

Откриени се грешки во датотеката xxxx.pst. Излезете од Outlook и сите апликации овозможени за пошта, а потоа користете ја алатката за поправка на Inbox (Scanpst.exe) за да дијагностицирате и поправите грешки во датотеката. За повеќе информации во врска со алатката за поправка на Inbox, видете Помош.

каде што 'xxxx.pst' е име на датотеката Outlook PST што треба да се отвори.

Подолу е примерок од екранот за пораката за грешка:

Откриени се грешки

Прецизно објаснување:

Датотеката PST е составена од два дела, заглавието на датотеката и следниот дел од податоците. Заглавието на датотеката содржи мost важни информации за целата датотека, како што се потписот на датотеката, големината на датотеката, компатибилноста итн.

Кога Microsoft Outlook се обидува да отвори датотека, тој прво ќе го прочита делот заглавие и ќе ги провери неговите информации, на пример, потписот на датотеката, како и информациите за компатибилност. Ако проверката не успее, таа ќе го пријави „Датотеката xxxx.pst не е лична датотека со папки“. грешка Во спротивно, тој ќе продолжи да го чита преостанатиот дел од податоците и доколку има грешки во тој дел, тој ќе ја пријави горенаведената грешка и ќе ви предложи да го користите Алатка за поправка на сандаче (Scanpst.exe) да го поправам.

Но, за мost случаи, скепст не може да ја поправи грешката и треба да го користите нашиот производ DataNumen Outlook Repair да ја поправите оштетената датотека PST и да го решите проблемот.

Оваа грешка може да ја видите и кога користите Outlook 2002 или пониски верзии и PST-датотеката достигнува или надминува Ограничување на големината на датотеката од 2 GB. Ако е така, само DataNumen Outlook Repair може да ви помогне.

Датотека за примерок:

Примерок оштетена PST-датотека што ќе предизвика грешка. Outlook_2.pst

Датотеката е обновена од DataNumen Outlook Repair: Outlook_2_fixed.pst

Референци: